iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: NRC, Lingo, Cryptomator en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals Lingo, Cryptomator, NRC en meer.

App Gemist logo
De rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

iMessage Analyzer

iMessage Analyzer is een handige app voor de Mac, waarmee je allerlei statistieken van iMessage kunt ophalen. Hoeveel berichten heb ik vorig jaar ontvangen? Je kunt ook filteren op personen, zodat je snel kunt zien met wie je veel berichten uitgewisseld hebt. iMessage Analyzer is niet zomaar te downloaden vanuit de Mac App Store, maar kun je alleen via Github binnenhalen. Lees ons artikel over iMessage Analyzer.

Je downloadt iMessage Analyzer via Github.

Cryptomator

Clouddiensten zijn handig om je bestanden in op te slaan, maar weet jij wie er allemaal bij je bestanden kan? Cryptomator is een app die al je bestanden extra versleutelt voordat je deze naar de cloud stuurt. Cryptomator maakt gebruik van 256-bit AES-encryptie, zodat alles veilig verstuurd wordt naar bijvoorbeeld Dropbox en Google Drive. Je kunt de app zelfs beveiligen met je vingerafdruk dankzij Touch ID. Lees ons artikel over Cryptomator.

Tofu Authenticator

Veiligheid boven alles, toch? Als je gebruikmaakt van een online dienst zoals Facebook, Dropbox en Google, kan het inschakelen van tweestapsverificatie handig zijn om je account extra te beveiligen. Tofu Authenticator kan je daarbij helpen door inlogcodes te genereren. De app biedt ondersteuning aan allerlei diensten en zorgt ervoor dat je eenvoudig kunt inloggen. De app is bovendien open-source, zodat je zelf de broncode kunt bekijken. Lees ons artikel over Tofu Authenticator.

OLVG

Een goede gezondheid is belangrijk en de conditie van je hart is daar een essentieel onderdeel van. Het hartcentrum van het OLVG in Amsterdam heeft een app gemaakt waarmee je zelf kunt controleren of er een hartritmestoornis geconstateerd wordt. Dit doe je door je vinger voor de camera te houden, waarna er gekeken wordt of je last hebt van boezemfibrilleren. Let er wel op dat de huidige app nog erg gevoelig is voor storingen, waardoor het geen 100% garantie biedt. Lees ons artikel over OLVG.

Lingo

Het is tijd voor een woordspelletje. En niet zomaar één, want het gaat om het aloude woordspelletje Lingo, bekend van het gelijknamige televisieprogramma. Het programma is al even niet meer op de buis, maar de iOS-app moet het gemis doen vergeten. Je speelt tegen andere Lingo-spelers (al dan niet via Facebook) en je kunt zelfs door de bekende ballenbak graaien. De app is gratis te downloaden, maar je kunt de advertenties wegkopen met een in-app aankoop. Lees ons artikel over Lingo.

Mealime

Een goede en gezonde maaltijd op tafel zetten kan een hele klus zijn, maar de nieuwe app Mealime moet het een stuk eenvoudiger maken. Het belangrijkste is dat je de gerechten van Mealime in 30 minuten of minder op tafel kunt zetten. De app is voorzien van mooie foto’s in een duidelijk ontwerp, terwijl een handig boodschappenlijstje de app compleet maakt. De instructies zijn duidelijk, al is het spijtig dat de app alleen in het Engels beschikbaar is. Lees onze review van Mealime.

Moodroll

Gifjes zijn helemaal in en daar speelt de app Moodroll leuk op in. De app laat je razendsnel via drie foto’s eenvoudig een gifje van jezelf of iemand anders maken, die je vervolgens op kunt slaan of rechtstreeks uit de app kunt delen via Twitter, Facebook of Instagram. Maar het leukste is natuurlijk om de gif te versturen via chatapps, zodat je gesprek een persoonlijker tintje krijgt. Lees ons artikel over Moodroll.

NRC

Het NRC Handelsblad heeft wederom een nieuwe app uitgebracht. Deze keer gaat het om de app genaamd nrc.nl, die gratis te downloaden is voor de iPhone. In de app lees je alle nieuwsberichten uit het NRC, maar alleen bestaande abonnees kunnen onbeperkt artikelen openen en lezen. De app bevat geen hoofdmenu, maar bestaat enkel uit een verticaal scrolbare lijst. De app ondersteunt wel Handoff en zoeken via Spotlight. Lees ons artikel over NRC.

Lookout

iPhone kwijt? Dankzij de Apple Watch-app van Lookout is het terugvinden van je iPhone een stuk makkelijker. Je kunt niet alleen vanaf je Apple Watch een signaal afspelen, maar de app laat ook zien hoe ver je van je iPhone verwijderd bent. De app geeft ook een signaal zodra de verbinding tussen je Apple Watch en je iPhone lijkt te gaan verbreken. Lees ons artikel over Lookout.

TimesUpp

De TimesUpp-app was al een handige reisassistent, maar de vernieuwde versie is nog veel handiger geworden. Dankzij Smart Planning houdt de app nauwkeurig bij wanneer je moet vertrekken om bijvoorbeeld naar je werk of naar huis te gaan. De app werkt samen met je agenda, zodat al je afspraken met een locatie ook automatisch in TimesUpp verschijnen. Je kunt zelfs tot zestig dagen vooruit kijken, om in de gaten te houden wanneer je moet vertrekken. Lees onze review van TimesUpp 2.0.

Wikipedia

De Wikipedia-app heeft een flinke update gekregen, waardoor de app weer helemaal bij de tijd is. Zo heeft de app een nieuwe Ontdek-pagina, waar allerlei relevante artikelen verschijnen op basis van de tijd en je huidige locatie. Ook kijkt de app naar je artikelgeschiedenis en doet suggesties op basis van die historie. De app werkt nu ook met de Spotlight-functie van iOS en heeft 3D Touch via het appicoon en in de vorm van Peek en Pop. Lees ons artikel over Wikipedia.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 maart 2016, 13:00
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.