Mealime maakt gezond eten gemakkelijk en snel.

Review: Mealime maakt gezond eten toegankelijk en snel

Te weinig tijd om gezond eten te maken? Mealime bewijst dat het anders kan. Deze app schotelt je iedere week gevarieerd eten voor, dat je in maximaal 30 minuten kunt maken. Ook heeft de app een ingebouwd boodschappenlijstje.

Mealime maakt gezond eten gemakkelijk en snel.

Een drukke baan of studie combineren met een sociaal leven kan soms al een hele uitdaging zijn en gezond eten schiet er hierdoor wel eens bij in. Iedere week bedenken wat je gaat eten, rekening houden met afwisseling en vervolgens iedere avond alles bereiden: gevarieerd eten is een flinke klus als je het niet slim aanpakt. De (Engelstalige!) app Mealime komt je redden met een toegankelijke manier om gezonder te eten, terwijl je ook indrukwekkende (maar simpele) gerechten ontdekt.


Mealime (link) is precies de iOS-app waar ik naar op zoek was. Sinds ik op mezelf woon ontdek ik hoe gezond en gevarieerd eten er op een drukke werkweek bij in kan schieten. Mealime is om die reden ontwikkeld: een app die je gezond eten voorschotelt dat je in 30 minuten of minder kunt bereiden. Bij het opstarten van de app geef je je eetvoorkeuren aan, bijvoorbeeld vegetarisch, low carb of glutenvrij.

Laat aan Mealime weten wat voor soort eten je voorgeschoteld wilt krijgen. Tijdens het instellen van Mealime leert de app je kennen.

Mealime heeft een ingebouwd boodschappenlijstje

Om het nog makkelijker te maken is er een boodschappenlijstje in de app aanwezig, zodat je in de supermarkt direct weet welke dingen je mee moet nemen. Omdat Mealime Engelstalig is, kunnen productnamen soms wel wat verwarrend zijn. Dit maakt de app wat lastiger om te gebruiken, omdat je een redelijke kennis van Engelse voedingstermen nodig hebt om de recepten in Mealime te ontcijferen. Kijk voordat je naar de supermarkt gaat dus even of je de betekenis van alle termen weet. Als het Engels te onhandig is, zou je Koken met Aanbiedingen kunnen overwegen, een soortgelijke maar volledig Nederlandstalige app.

Deze boodschappenlijst kun je zelf aanvullen met andere producten. Handig, want hierdoor hoef je niet tussen twee lijsten te schakelen terwijl je een karretje door de gangpaden van de supermarkt duwt.

Recepten op basis van eetgewoontes

Voordat je Mealime gaat gebruiken zul je een account aan moeten maken. Dit gaat gelukkig heel snel. Je hoeft alleen je voornaam, e-mailadres en een wachtwoord in te voeren. De dienst heeft wel de neiging om ongevraagd mailtjes te sturen met eettips, al kun je deze spam snel uitschakelen door je hiervoor af te melden.

Na het invullen van je gegevens wil Mealime het een en ander weten over je eetgewoontes. Belangrijk, want deze info gebruikt de app om suggesties te geven. Aan de hand van een paar stappen geef je aan of je allergieën hebt, naar wat voor eten je op zoek bent (vegetarisch, wel/geen vis) en of je sommige dingen echt niet lekker vindt.

Mealime staat vol met zelfgemaakte foto's van gerechten. Bekijk alle ingrediënten die je nodig hebt om een gerecht te bereiden.

Wekelijkse eetsuggesties dankzij Mealime

Vervolgens geeft Mealime je direct een lijst met suggesties voor wat je deze week kunt gaan eten. In de instellingen geef je aan hoeveel gerechten je van plan bent om te gaan eten, waarna het boodschappenlijstje zich automatisch vult met alle benodigdheden om de gerechten te bereiden.

Als je Mealime daadwerkelijk gaat gebruiken, komt er vroeg of laat ook een moment dat je echt gaat koken. Hier komt het andere deel van de app om de hoek kijken. Iedere maaltijd die je tegenkomt heeft een speciale pagina die opgedeeld is in drie onderdelen.

Onder Cookware zie je al het keukengereedschap dat je nodig gaat hebben, Ingredients toont de verschillende ingrediënten en onder Instructions staat stap voor stap uitgelegd hoe je het gerecht in kwestie klaarmaakt. Belangrijk om hierbij te onthouden dat je alle eenheden in de instellingen even van Amerikaans op Europees zet, zodat je precies de juiste hoeveelheden toe kunt voegen.

De stappen zijn duidelijk opgeschreven en ook goed te begrijpen voor iemand die zichzelf niet als chefkok zou omschrijven. Bovenaan ieder gerecht staat bovendien hoe lang het duurt om het klaar te maken en voor hoeveel personen het bedoeld is. Jammer genoeg is er geen optie aanwezig om deze hoeveelheid bij te stellen naar meer of minder mensen.

Met Mealime eet je heel de week gezond en gevarieerd. Alle gerechten hebben een uitgebreide pagina in Mealime.

Conclusie Mealime review

Mealime is een app die ik zeker ga gebruiken. Iedere week is het best een klus om originele gerechten te bedenken en met deze gratis app op zak is het wel heel gemakkelijk om eens wat anders te proberen. Alle benodigdheden worden letterlijk voor je in een boodschappenlijstje geplaatst, dat je zelf aan kunt vullen met andere spullen. Bovendien staat de app niet alleen vol met supergezond voedsel; er kan soms ook best een pizza of pasta gegeten worden. We zouden graag nog meer opties zien om de suggesties beter op jouw smaak af te stemmen (hoeveel calorieën enzovoorts), maar ook in zijn huidige staat is Mealime zeker een app om eens uit te proberen. Het is jammer dat de app volledig Engelstalig is, want verschillende termen moesten we eerst opzoeken voordat we de betekenis ervan wisten. De grote vraag is of er genoeg recepten in de app staan om je langdurig te inspireren. Mocht je ontdekken dat Mealime niets voor je is, heb je in ieder geval wat originele recepten ontdekt.

Pluspunten

  • Duidelijk ontwerp met mooie foto's
  • Handig boodschappenlijstje in de app
  • Uitgebreide instructies om gerechten te maken

Minpunten

  • Hoeveelheden niet snel aan te passen
  • Opties om aanbod op je af te stemmen redelijk beperkt
  • Volledig Engelstalig, wat onhandig kan zijn
Binnenkort op iCulture: een lijst met de beste Nederlandse recepten-apps.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 maart 2016, 16:40
Categorie Eten en drinken
Onderwerpen eten, gezondheid, recepten
Software iOS 9
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.