TimesUpp tijdens het rijden.

Review: TimesUpp 2.0 is de vernieuwde reisassistent die je waarschuwt voor vertrek

Kom je vaak te laat bij je afspraken aan? TimesUpp helpt je herinneren wanneer je moet vertrekken. De vernieuwde versie heeft een sterk verbeterd uiterlijk en een handige Smart Planning-functie.

TimesUpp tijdens het rijden.
TimesUpp is geen compleet nieuwe app, maar is in deze tweede versie wel helemaal op de schop gegaan. Met een nieuw design, een heldere agenda-planning en een handig notificatiesysteem, hoef je nooit meer te laat op je volgende afspraak aan te komen. Maar is de app nu echt een stuk handiger geworden, dan toen we ‘m voor het eerst bespraken?

TimesUpp: reis plannen met de auto, bus of lopend

De basis van TimesUpp is niet veranderd: de app moet er nog steeds voor zorgen dat je niet meer te laat aankomt op je eerstvolgende afspraak. De app werkt hiervoor nauw samen met je agenda, zodat de afspraken die je voorzien hebt van een locatie meteen in TimesUpp weergegeven worden. Hierdoor hoef je alle afspraken niet in beide apps apart in te voeren, zodat je geen dubbel werk aan het doen bent. Bovendien kun je in TimesUpp kiezen uit meerdere manieren van transport: auto, bus, fiets of lopend.

Een functie van TimesUpp, dat je een melding krijgt wanneer je moet vertrekken, zit inmiddels ook al standaard in Apple’s Kaarten-app. Die leert aan de hand van je reisgedrag je dagelijkse patroon, zodat deze ook aangeeft hoe laat je moet vertrekken en hoe lang de reis naar je werk duurt. Het voordeel van TimesUpp is dat je verschillende vervoersmiddelen aan kunt geven, wat de app net wat praktischer maakt. De Smart Planning-functie laat je instellen op welke dagen je een melding wilt krijgen van vaste routes, zoals naar je werk en naar huis. Je geeft aan hoe laat je op je werk wil arriveren en de app doet de rest.

TimesUpp laat de route naar je werk zien. TimesUpp geeft een melding zodra je moet vertrekken.

Toch is TimesUpp lang niet voor iedereen een grote aanwinst. Om naar mijn werk te gaan, pak ik eerst de auto naar de het treinstation, om vervolgens daar de trein te pakken naar Amsterdam Centraal. Je kunt in TimesUpp helaas niet kiezen voor enkel de trein als vervoersmiddel. De app kent wel de routes die de trein aflegt, maar deze worden alleen weergegeven als ik de bus als vervoersmiddel selecteer. Dat betekent dus ook dat ik volgens de app eerst met de bus naar een totaal andere locatie moet gaan om de bus te pakken op een ander treinstation, wat mijn reistijd volgens TimesUpp een uur langer maakt dan nodig is.

Ver vooruit kijken dankzij handige agenda

Toch is TimesUpp handig en overzichtelijk als je bijvoorbeeld met de auto vaak naar afspraken gaat. Je krijgt ruim van tevoren een handige melding waarin staat hoe laat je moet vertrekken en hoe lang de reis duurt. De app maakt gebruik van de recente verkeersinformatie, zodat je zelf geen rekening hoeft te houden met files. Dankzij de agendafunctie worden afspraken tot zestig dagen vooruit al in de app gezet, zodat je ver vooruit kunt kijken en beter kunt plannen. Ook maakt de app onderscheid tussen je woon-werkverkeer en andere afspraken.

TimesUpp laat je de route doorsturen naar andere apps. TimesUpp met agenda-weergave.

TimesUpp kent nog enkele andere handige functies. Mocht je de app nou niet willen koppelen met je agenda, dan kun je ook zelf in de app een route inplannen, zodat je toch een melding krijgt wanneer je moet vertrekken. De app is gratis te gebruiken, maar er zit ook een verdienmodel achter. Zo is de app te koppelen aan een TomTom-systeem met MyDrive, zodat je de route niet hoeft in te voeren in je TomTom. Zo’n abonnement kost €2,99 voor een heel jaar, wat waardevol kan zijn voor mensen die vaak reizen en navigeren.

Conclusie TimesUpp review

De tweede versie van TimesUpp heeft de app net wat slimmer, handiger en vooral overzichtelijker gemaakt. Het samenwerken met de agenda is reuze handig, zodat je niet in beide apps dezelfde informatie hoeft in te voeren. Dankzij de meldingen van de Smart Planning-functie hoef je je vaste routes eenmalig in te voeren, zoals het vertrekken naar je werk. Het handige is dat je verschillende vervoersmiddelen toe kan voegen, al is het jammer dat er niet voor iedereen de juiste route uitgestippeld wordt. Voor autoreizigers is TimesUpp echter zeker het proberen waard en een handig hulpmiddel om nooit meer te laat te komen.

Pluspunten

  • Afspraken zestig dagen vooruit kijken in handige agenda
  • Route plannen voor auto, bus, fiets of lopend
  • Vertrekmelding met geschatte reistijd

Minpunten

  • Niet voor iedere reiziger handig, zoals enkel de trein

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 maart 2016, 11:33
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerp timesupp
Software iOS 9

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.