iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: iTranslate Converse, Ei veilig?, bunq en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de apps die op onze website zijn besproken, zoals iTranslate Converse, Ei veilig?, bunq en meer.

App Gemist logoIn de rubriek ‘App Gemist’ lees je elke zondag over de interessantste apps die de afgelopen week zijn verschenen of die een flinke update hebben gekregen. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke apps komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal overzichtelijk bij elkaar in een nieuwe editie van App Gemist.

iTranslate Converse

Als je op vakantie bent, kan direct communiceren met mensen die een vreemde taal spreken lastig zijn. De nieuwste app van iTranslate getiteld iTranslate Converse, laat je direct met iemand met een vreemde taal communiceren. Het gesprek verloopt eigenlijk via je iPhone, want je kunt gewoon om beurten in de microfoon praten. De gesproken zinnen worden direct vertaald, zonder dat je telkens opnieuw de taal hoeft in te stellen. Lees ons artikel over iTranslate Converse.

Ei veilig?

Een hoop gedoe om giftige eieren deze week. Welke eieren moet je in verband met een te hoog fipronilgehalte nou weggooien en welke kun je nog gewoon eten? Met de app Ei veilig? hoef je alleen maar de code in te voeren en de app vertelt je meteen of je ei nog veilig is of niet. De app wordt bijgewerkt met de nieuwste codes, zodra deze door het NVWA bekendgemaakt worden. Lees ons artikel over Ei veilig?.

bunq

De Nederlandse bank bunq was de afgelopen week flink in het nieuws. Op dinsdag introduceerde ze het nieuwe bunq premium, waarmee je voor een vast bedrag van €7,99 per maand bepaalde diensten kunt gebruiken. Dit was een doorn in het oog voor veel vroege bunq-gebruikers, omdat zij daardoor geen extra rekeningen meer aan konden maken of een pas aan konden vragen zonder over te stappen naar dit duurdere abonnement. Afgelopen donderdag reageerde bunq op alle kritiek en maakte het tot september weer mogelijk om extra rekeningen of passen aan te vragen.

Google Earth

Google Earth is deze week eindelijk bijgewerkt voor de iPhone en iPad. Na jarenlange stilte is de app nu compleet vernieuwd, waardoor je alle functies van de vernieuwde desktopversie van Google Earth kunt gebruiken. Zo maak je bijvoorbeeld een rondleiding, maar kun je ook naar willekeurige locaties navigeren en deze in 3D bekijken. Ook is de app meteen bijgewerkt voor 64-bit-toestellen, waardoor hij ook werkt met iOS 11. Lees ons artikel over Google Earth.

Philips Hue

De Philips Hue-app kreeg iets nieuws deze week. Je kunt nu namelijk je lampen als timer instellen, waardoor je een soort geruisloze kookwekker hebt. Ook kun je met bestaande routines je lampen nu ook uitschakelen en stel je ze zo in, dat het lijkt alsof je thuis bent terwijl jij met je beentjes omhoog op een vakantieadres bent. Lees ons artikel over Philips Hue.

Gboard

De handige toetsenbord-app van Google genaamd Gboard, heeft nu ook handige knoppen voor Google Maps en YouTube. Hiermee kun je snel een locatie of filmpje delen, zonder dat je dit op hoeft te zoeken in de aparte Google Maps- en YouTube-apps. Tot slot kun je in Gboard grappige tekeningetjes maken met de nieuwe tekentool, vergelijkbaar met Apple’s Digital Touch. Lees ons artikel over Gboard.

VSCO

Gebruikers van VSCO kunnen, mits ze een betaald abonnement hebben, nu ook filters toepassen op video’s. VSCO is een populaire app met een actieve community voor het bewerken van foto’s, maar sinds deze week komen daar dus video’s bij. Hierdoor kun je je video’s ook op een subtiele manier net wat mooier of specialer maken. De videobewerker is dus alleen beschikbaar als je abonnee bent van VSCO X, van €21,49 per jaar. Lees ons artikel over VSCO.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 augustus 2017, 13:00
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.