iTranslate Converse.

Met iTranslate Converse voer je gesprekken in twee talen

Als je op vakantie bent en een gesprek aan gaat in een vreemde taal, kan iTranslate Converse je daarbij helpen. De nieuwe app laat je snel een gesprek voeren in twee talen, zonder dat je telkens hoeft te wisselen.

iTranslate Converse.
De bekende vertaalapp iTranslate heeft een geheel nieuwe app uitgebracht met de naam iTranslate Converse. Deze app helpt je met het voeren van gesprekken in twee talen, bijvoorbeeld als je op vakantie bent. De app herkent automatisch in welke taal je spreekt, zodat je niet tussendoor tussen talen hoeft te wisselen.

iTranslate Converse helpt bij gesprekken in vreemde taal

Er zijn al heel veel vertaalapps in de App Store waarmee je zinnen kunt vertalen door deze simpelweg in te spreken, waaronder Google Translate. Het nadeel van veel van deze apps is dat je van tevoren steeds moet selecteren in welke taal je spreekt, voordat de juiste vertaling eruit komt rollen. In iTranslate Converse hoeft dat niet. Het enige wat je hoeft te doen is van tevoren twee talen selecteren, waarna je in één van beide talen kunt praten om dit direct te laten vertalen.

Om iTranslate Converse te gebruiken, moet je je iPhone 180 graden draaien, zodat de microfoon naar boven gericht is. Volgens de ontwikkelaars kan de app je op deze manier beter verstaan, met als gevolg betere vertalingen. Vervolgens hou je alleen maar je vinger op het scherm en praat je in de richting van de microfoon. Hou je vinger weer van het scherm af om de zin te laten vertalen, waarna deze hardop uitgesproken wordt. Het maakt dus niet uit in welke van de twee geselecteerde taal je spreekt, omdat de app dankzij spraakherkenning weet in welke taal er gesproken wordt. In totaal ondersteunt iTranslate Converse 38 verschillende talen.

iTranslate Converse vertalen en inspreken.

In onze test werkte het vertalen snel en waren de vertaalde zinnen correct. Wel moet je er rekening mee houden dat je niet door elkaar gaat praten, maar dat je echt om beurten spreekt. Als je bij het gebruik van iTranslate Converse elkaar niet netjes afwisselt, kan de app wat problemen hebben met het herkennen van de juiste taal. Ook is het handig dat het hele scherm een knop is om de vertaling te starten, waardoor je de gesprekspartner dus aan kunt blijven kijken en minder zit te priegelen op je iPhone. Je kunt de app ook zo instellen dat je 3D Touch moet gebruiken om snel te vertalen.

iTranslate Converse met meer opties.

Beperkt gratis te gebruiken
Met iTranslate Converse kun je per maand driehonderd gratis vertalingen maken, wat voor de meeste gebruikers waarschijnlijk wel genoeg is. Met een optioneel iTranslate Pro-abonnement krijg je meer opties, zoals onbeperkte vertalingen en transcripties. Dit abonnement kost €4,99 per maand, maar je kunt ook voor €39,99 een jaarabonnement afsluiten. Met een iTranslate Pro krijg je ook meteen toegang tot de pro-functies in de normale iTranslate-app. De iTranslate-app introduceerde vorig jaar al het pro-abonnement, waarvoor je allerlei functies krijgt zoals offline vertalen en vertalingen van websites.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 augustus 2017, 11:30
Categorie Apps
Onderwerp vertalen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.