VSCO

Fotobewerker VSCO kan nu ook video’s bewerken

Fotobewerker VSCO heeft mooie nieuwe opties bij gekregen. Naast het bewerken van foto's met subtiele filters, laat de app je nu ook video's bewerken. Er zit alleen wel een grote 'maar' aan deze nieuwe functie.

De populaire fotobewerker VSCO kan nu ook overweg met video’s. De iOS-app biedt nu namelijk ook opties om filters toe te voegen aan je eigen video’s, zodat je ook deze via VSCO kunt bewerken.

VSCO

VSCO met videofilters

VSCO is een populaire fotobewerker met een actieve community met vooral een wat jongere doelgroep. VSCO is geen Snapchat of Instagram, maar pakt het een stuk subtieler aan met kleine aanpassingen die je foto’s net wat mooier kunnen maken. VSCO is gratis te gebruiken, maar de app heeft ook een abonnementsvorm met de naam VSCO X. Voor een ruime €20 per jaar krijg je dan toegang tot meer dan honderd presets en andere nieuwe functies.

Eén van die nieuwe functies is de mogelijkheid om ook video’s te bewerken en filters op toe te passen. De nieuwe tool werkt samen met SENS, een real-time processor waarmee je de filters kunt toepassen. VSCO ondersteunt alle videoformaten van iOS, waaronder 4K-video’s in 30 frames per seconden. Er worden geen limieten aan lengte of grootte gesteld, waardoor je dus vrij bent om ook lange video’s te bewerken.

Momenteel worden video’s die je bewerkt via VSCO alleen terug opgeslagen op je camerarol, waardoor je ze dus nog niet direct kunt delen met de VSCO-community. Wil je de video’s toch delen, dan moet je dat dus gewoon via de Foto’s-app doen. De nieuwe opties zijn volgens VSCO slechts de eerste stap, waarna het later nog uitgebreid gaat worden. Om gebruik te kunnen maken van de videobewerkingsopties in VSCO, moet je een betalend VSCO X-lid zijn. Ben je dit nog niet, dan kun je VSCO X een week lang gratis uitproberen. Daarna betaal je in Nederland €21,49 per jaar.

Via: TechCrunch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2017, 19:30
Categorie Apps
Onderwerp vsco

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.