Een meisje doet een betaling met bunq.

bunq laat je nu real-time overboeken tussen verschillende banken

De nieuwste versie van bunq maakt het mogelijk om real-time betalingen te doen tussen verschillende banken. Voor de overboeking kan de betaler kiezen tussen bunq of iDEAL, zodat het geld direct op de rekening van de ontvanger staat.

Een meisje doet een betaling met bunq.
bunq heeft een nieuwe versie van haar app gelanceerd waardoor je sneller kunt betalen dan voorheen. Met bunq.me stuur je een betaalverzoek naar alle contacten, ook naar mensen die geen bunq-rekening hebben. De ontvanger kan na zo’n betaalverzoek vervolgens betalen via bunq of iDEAL, zodat de ontvanger het geld meteen op zijn rekening ziet staan.

Sneller betalen met nieuwe versie van bunq

Dankzij versie 2 van de bunq-app (link) worden real-time betalingen tussen verschillende banken mogelijk. Er wordt hiervoor gebruikgemaakt van zowel de systemen van bunq als de snelle afhandeling van iDEAL-betalingen. Normaal gesproken heb je bij een overboeking te maken met enige verwerkingstijd, helemaal als het om een betaling gaat tussen twee verschillende banken. Met bunq is dat dus niet meer het geval.

De nieuwste versie van de bunq-app heeft verder nog enkele andere nieuwe functies. Zo kun je instellen dat de app je automatisch uitlogt na een bepaalde tijd, terwijl je ook in kunt stellen tot welk bedrag je geen inlogcode nodig hebt om over te maken. Verder kun je QR-codes nu scannen vanuit het hoofdmenu en is de app een stukje sneller geworden, ook bij het wisselen tussen persoonlijke en zakelijke accounts.

bunq is de nieuwste bank van Nederland met een officiële licentie van De Nederlandsche Bank. bunq werd eind vorig jaar gelanceerd en laat je snel zelf een rekening openen met een foto van je identiteitskaart of paspoort. Het openen van een bunq-rekening is sinds vorige maand ook mogelijk voor mensen onder de achttien, al heb je nog wel steeds toestemming nodig van een ouder of voogd met een bunq-rekening.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 mei 2016 om 9:47
Onderwerp
Categorie
Apps
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.