ProtonMail op een smartphone

ProtonMail nu ook te ontgrendelen met Touch ID

Extra veilige mail-app ProtonMail biedt nu ondersteuning voor Touch ID. Hierdoor wordt het een stuk eenvoudiger om je beveiligde mailbox te openen. Ook heeft de app een nieuwe autolock-functie en stuur je makkelijker bijlages uit verschillende clouddiensten.

ProtonMail op een smartphoneDe extra veilige mailapp ProtonMail (link) heeft het een stuk eenvoudiger gemaakt om de app te gebruiken. Dankzij ondersteuning voor Touch ID kun je nu inloggen met je vingerafdruk, zodat het niet meer nodig is om je wachtwoord in te vullen om je emails te decrypten. Dit maakt het inlogproces van ProtonMail een stuk eenvoudiger, zodat je sneller bij je beveiligde mails kan komen. Bovendien zijn er nog verdere maatregelen getroffen om het inlogproces te verbeteren en kun je clouddiensten gebruiken om bijlagen toe te voegen.

ProtonMail ontgrendelen met je vingerafdruk

De nieuwste versie van ProtonMail biedt ondersteuning voor Touch ID. Je moet de functie wel zelf inschakelen in de instellingen van ProtonMail, maar eenmaal ingeschakeld hoef je niet meer apart in te loggen met een gebruikersnaam en wachtwoord om je ProtonMail-inbox te bekijken. Naast de ondersteuning voor Touch ID kun je ook een viercijferige pincode instellen om ProtonMail te ontgrendelen.

ProtonMail voor de iPhone ontgrendelen met Touch ID. ProtonMail voor de iPhone met autolock.

Verder is het ook mogelijk geworden om de app automatisch te laten vergrendelen. Je kunt hier zelf een tijd voor instellen, zodat de app automatisch vergrendelt op een moment dat het jou uitkomt. Opties voor automatische vergrendeling lopen van één minuut tot aan zestig minuten. Tot slot is het met ProtonMail nu mogelijk om bijlages toe te voegen van bijvoorbeeld iCloud of andere opslagdiensten, biedt hij ondersteuning voor wachtwoordenbeheerapps en is de handtekening aan te passen voor plus-leden.

Is een vingerafdruk wel veilig?
Hoewel het met Touch ID wel een stuk eenvoudiger is om in te loggen, is het maar de vraag of dit echt zoveel veiliger is. Zo blijken vingerafdrukscanners minder veilig dan gedacht. Een vingerafdruk is eenvoudig na te maken met bijvoorbeeld boetseerklei, terwijl ook een 3D-print voldoende zou zijn. Bovendien is een vingerafdruk niet zo eenvoudig te vervangen, terwijl je een pincode wel makkelijk kunt wijzigen. Het is daardoor wat opmerkelijk dat een app die zoveel focus legt op privacy en beveiliging, de optie biedt voor inloggen met een vingerafdruk.

ProtonMail is een nieuwe mail-app waarbij de focus ligt op extra strenge beveiliging. Alle mails worden met end-to-end-encryptie van verzender tot ontvanger beveiligd en er wordt gebruikgemaakt van PGP-beveiliging. Vanwege de veiligheid en goede privacywetgeving staan de servers van ProtonMail in Zwitserland. Bovendien is ProtonMail open source, zodat de code voor iedereen toegankelijk is. Een nadeel van de gratis versie van ProtonMail is dat de dienst alleen @protonmail.com-adressen(of protonmail.ch) ondersteunt, waardoor je dus een nieuw, eigen e-maildres moet aanmaken en je niet gebruik kunt maken van je huidige mailadres.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 mei 2016, 14:00
Categorie Apps
Onderwerpen e-mail, encryptie, privacy

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.