LogDog nu op iOS

LogDog houdt je online accounts in de gaten

Met LogDog kun je alle activiteit op je online accounts monitoren, zodat je het weet als iemand je account heeft gehackt.

Is er een wildvreemde op jouw accounts ingelogd? En op welk apparaat dan? Als je je wel eens die vraag stelt, zou LogDog een oplossing kunnen zijn. Deze dienst laat je een oogje houden op je online accounts. De dienst bestaat al langer op Android, maar is nu ook als iOS-app te gebruiken.

LogDog nu op iOS

Met LogDog weet je precies wie er actief is op jouw accounts

Met de app kun je onder meer zien waar de meest recente logins vandaan komen, welk besturingssysteem er gebruikt werd en welke browser.

Met de gratis variant van LogDog kun je je Facebook-, Dropbox- en Gmail-account monitoren. Wil je meer services in de gaten houden, dan kun je via een in-app aankoop meer functies kopen (binnenkort beschikbaar in de app, de prijs is nog niet bekend). Hiermee kun je een oogje houden op onder meer Twitter, Evernote, Instagram en LinkedIn.

Bovendien is het dan niet alleen mogelijk om te zien waar iemand vandaan komt en welk besturingssysteem hij gebruikt. Ook wordt aangegeven wanneer de laatste activiteit op je account plaatsvond, vanaf welk IP-adres dit was, de meest gebruikte apparaten waarmee je inlogt en vanaf welke locaties dit vaak gebeurt. Daarnaast krijg je notificaties die je informatie geven over hoe je je account veilig houdt. Zo zorg je niet alleen dat je accounts niet zomaar gehackt worden, maar kun je ook uitzoeken wie er gehackt heeft als het toch gebeurt.

LogDog gebruiken

LogDog AlertsOm LogDog te gebruiken moet je inloggen met de accounts om ze te monitoren. Deze informatie wordt niet in de app opgeslagen, zodat kwaadwillenden ze hier ook niet uit kunnen halen. De app maakt gebruik van authenticatie via de diensten zelf (zoals OAuth) en krijgt dus ook niet jouw inloggegevens in handen. Waar je wel over moet nadenken is of je LogDog het constant volgen van je locatie toevertrouwt. De makers beweren dat ze nooit meer informatie gebruiken dan ze nodig hebben en dat ze alleen zoeken naar gegevens die gerelateerd zijn aan activiteiten op je account.

Ziet LogDog verdachte activiteiten, dan vertelt de app je dit bij Alerts. Ieder account dat je aan LogDog toevoegt, kun je weer verwijderen en je kunt altijd meer accounts toevoegen door op de +-knop bovenaan de interface te klikken.

Nadeel van de app is dat het anonieme informatie verzamelt, net zoals Apple doet. Deze informatie kan niet direct aan jou gelinkt worden, waardoor je privacy gelukkig wel intact blijft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 mei 2016, 20:00
Categorie Apps
Onderwerpen beveiliging, hack

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.