iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Clips, Scheduled, Giphy Says en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals Apple Clips, Scheduled, Giphy Says en meer.

App Gemist logoDe rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

Clips

Clips is de nieuwste app van Apple waarmee je korte filmpjes met allerlei effecten kunt maken. De app laat je ook live ondertitels maken door je eigen woorden om te zetten in een tekst. De app is vooral bedoeld voor de jongere Snapchat-generatie die snel geinige filmpjes willen maken. Is het Apple ook gelukt om met Clips een Snapchat-alternatief te maken? Je leest het in onze review van Clips.

Scheduled

Vergeet je de mensen om je heen wel eens een berichtje te sturen op belangrijke momenten? Scheduled laat je berichten inplannen voor iMessage, WhatsApp en Telegram. Je tikt van tevoren je berichtje en krijgt een melding op het moment dat deze verstuurd moet worden. Het enige wat je dan hoeft te doen is op de verzendknop te tikken. Eventueel kun je je berichtje voor verzending nog aanpassen. Lees ons artikel over Scheduled.

Runtasty

Je kent Runtastic misschien wel van de bekende sportapps, maar deze week brachten ze iets nieuws uit. Onder de noemer Runtasty vind je allerlei gezonde recepten voor een goede maaltijd. Je vindt in de app geen doorsnee gerechten, maar vooral de gezondere recepten zoals chai-drankjes en hummus. In Runtasty vind je alle receptenvideo’s die van bovenaf gefilmd zijn, zodat je precies ziet wat de handelingen zijn. Lees ons artikel over Runtasty.

Owy

Vergeet jij altijd aan wie je je spullen uitgeleend hebt? De Nederlandse app Owy maakt het uitlenen van spullen een stuk makkelijker. In de app geef je aan wat je precies uitgeleend hebt met een foto, terwijl je ook een naam, contact en datum kunt kiezen. Je verstuurt vanuit de app snel een bericht naar de desbetreffende persoon, bijvoorbeeld om te zeggen dat je je geleende t-shirt weer terug wil hebben. Lees ons artikel over Owy.

Memoji

Selfies en emoji’s zijn helemaal in, dus waarom dit niet combineren? Met de nieuwe app Memoji tover je jezelf om in een emoji. De app is afkomstig van Facetune en gebruikt jouw gezicht om deze zo te vormen dat je eruit ziet als een emoji. Zo maak je jezelf in één klap boos (waarbij het stoom uit je neus komt), maar geef je jezelf ook en stoere zonnebril met een brede glimlach. Hoe goed werkt dit? Lees onze review van Memoji.

Giphy Says

Het was niet alleen Apple die een geinige app voor selfies uitgebracht heeft, want ook Giphy kwam met iets nieuws. Met Giphy Says maak je een gif van jezelf, waarbij je gesproken tekst omgezet wordt in woorden. Je kunt daarbij kiezen uit allerlei spraakballonnen, waardoor het lijkt alsof je zelf in een geanimeerd stripverhaal zit. Giphy Says werkt met de dicteerfunctie van iOS, waardoor het ook gewoon in het Nederlands werkt. Lees ons artikel over Giphy Says

iCulture

Onze eigen iCulture-app heeft deze week ook een update gekregen. Met versie 2.2 kun je nu je reactie bewerken, waardoor spelfouten tot het verleden behoren. Ook biedt de app nu ondersteuning voor Handoff, zodat je artikelen vanaf je iPhone kunt openen op je Mac. De pushberichten worden nu afgeleverd als rijke notificaties, waardoor je ook meteen een mooie afbeelding in de melding te zien krijgt. Lees ons artikel over iCulture 2.2.

Mastodon

Ben je Twitter helemaal zat? Mastodon werd deze week in het leven geroepen en is een snelgroeiend alternatief voor Twitter. Met Mastodon kun je je eigen tijdlijn maken, wat zich onderscheidt van andere sociale netwerken. Er is een hoofdtijdlijn die alle tijdlijnen verzamelt. Mastodon noemt zo’n tijdlijn een instaande en iedereen kan een eigen Mastodon-instance aanmaken. Lees ons artikel over Mastodon.

Philips Hue

De Philips Hue-app is al helemaal klaar voor de nieuwe E14-lampen. Dit zijn kleinere lampen, zodat je deze ook in kleinere armaturen kunt plaatsen. Nieuw in de Philips Hue-app is dat je software updates kunt uitstellen, zodat je niet meer in het donker een update hoeft uit te voeren. Ook vind je de Hue Labs nu rechtstreeks in de app, voor het importeren van nieuwe lichtscenes. Lees ons artikel over Philips Hue.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 april 2017, 13:00
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.