Owy-app voor iOS

Makkelijk spullen uitlenen met Nederlandse Owy-app

Met de Owy-app leen je spullen moeiteloos uit en stuur je herinneringen als je iets terug wilt hebben. De app is gemaakt door Nederlandse tieners.

Owy is een nieuwe Nederlandse app, gemaakt door twee scholieren, waarmee je kunt bijhouden wat je aan mensen hebt uitgeleend. Kasper Dolk is de 16-jarige designer en bedenker van Owy, terwijl Jordy Sinke het programmeerwerk voor z’n rekening nam.

Owy-app voor iOS

Owy-app voor spullen uitlenen

Iedereen leent wel eens iets uit en in feite heb je dan genoeg aan de iOS Notities- of Herinneringen-app om daar lijstjes van te maken. Maar daar zitten wat nadelen aan: in de Notities-app kun je geen alarm instellen en bij herinneringen kun je weer geen foto maken. De Owy-app lost dat op: bij elk item kun je een naam, contact en datum kiezen. Eventueel voeg je ook nog een foto toe van de dingen die je hebt uitgeleend. Het kan bijvoorbeeld gaan een shirt dat je hebt uitgeleend, maar ook om een hamburger, die je nog tegoed hebt van een vriend. Vanuit de app kun je gemakkelijk een berichtje sturen naar een vriend, om te vragen of je de spullen terug kunt krijgen.

Owy-app voor iOS

We hebben de app natuurlijk even getest, om te kijken of de belofte dat je in 30 seconden een item kunt toevoegen, wel klopt. Het blijkt inderdaad simpel om te doen, maar de persoon moet al wel in je adresboek staan. Een nieuw contact maken of een willekeurige naam invoeren is helaas niet mogelijk. Je moet drie velden verplicht invullen: naam van het item, naam van de persoon en de datum waarop je het uitleende. Bij de datum automatisch de datum van vandaag ingevuld, dus daar ben je snel mee klaar. Een foto is optioneel. Daarna tik je op Klaar en het item staat in de lijst.

Wil je je spullen terug, dan kies je de knop ‘Verstuur bericht’. De app toont vervolgens het deelmenu, wat misschien wat verwarrend overkomt. Maar zodra je bijvoorbeeld op iMessage, Slack of een andere geschikte app tikt staat het berichtje netjes voor je klaar, waarbij naam en item al zijn ingevuld. Zo ziet het eruit:

Hey Alex, je bent me een banaan schuldig. Zou ik die terug mogen?

Het sturen van een herinnering is daarmee in 5 seconden gelukt, erg handig!

Owy-app voor iPhone

Owy krijgt meer functies

Via de instellingen van Owy kun je aangeven dat je na een week een herinnering wilt ontvangen. Deze keuze geldt voor alle uitgeleende items en is niet aan te passen. Het is tevens de enige optie die je momenteel kunt kiezen. Maar dat gaat veranderen. De bedenkers van Owy lieten ons weten dat ze binnenkort een Premium-versie willen uitbrengen met meer functies. De huidige app blijft gewoon gratis zonder advertenties, maar er komen vanaf volgende week meer opties bij.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 april 2017, 11:22
Categorie Apps
Onderwerp lenen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.