iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Blendle Trending, Mail Pilot 2, WeekCal Planner en meer

In App Gemist deze week alle aandacht voor de allerlaatste apps. Waaronder Blendle Trending, WeekCal Planner, Mail Pilot 2 en nog veel meer.

App Gemist logoIn de rubriek App Gemist zet iCulture ieder weekend nog eens rustig alle besproken apps op een rij. Je ziet in één oogopslag welke fraaie iOS-apps we hebben gerecenseerd, en dus ook welke nieuwelingen je nog wellicht moet downloaden. Met deze week alle aandacht voor het redesign van Buienradar, de komst van WeekCal Planner en de Nederlandse timer-app Timy. We schreven bovendien een uitgebreide review over het teruggekeerde Blendle Trending.

Buienradar

De iOS-app van Buienradar is na een stille periode voorzien van een update. Hiermee sluit de app beter aan op het design van iOS 7, en zijn er gelijk ook een paar iOS 8-functies toegevoegd. Buienradar is bijvoorbeeld voorzien van een speciale widget, die in één oogopslag de regenverwachting voor de komende twee uur in beeld brengt. Daardoor hoef je de app niet eens meer te openen. Lees ons artikel over Buienradar.

WeekCal Planner

Een paar maanden geleden werd het bekende Datumprikker overgenomen door de makers van Week Calendar, en daar zagen we deze week het eerste resultaat van. De iOS-app WeekCal Planner laat je namelijk een afspraak maken met vrienden en familie – net als met Datumprikker. Sterker nog: had je Datumprikker hiervoor geïnstalleerd, dan wordt je agenda meteen geïmporteerd. Met de nieuwe app probeert Week Calendar een internationaal publiek te bereiken.
Lees ons artikel over WeekCal Planner.

Timy

De Nederlandse iOS-app Timy ziet er fraai uit. In essentie is dit een simpele timer-app waarmee je een klok kunt laten aftellen of een stopwatch-functie gebruikt, maar de manier waarop is oogstrelend. Je vindt in Timy namelijk geen knoppen, maar enkel grote, gekleurde vlakken. Met een tap of een veeg de juiste kant op start of stop je de timer, of start je een ander op de achtergrond. Gratis, maar wel met een enkele in-app aankoop. Lees ons artikel over Timy.

Nutshell Camera

De makers van Prezi hebben een bijzondere camera-app uitgebracht. In Nutshell Camera maak je drie foto’s, terwijl er stiekem op de achtergrond wordt meegefilmd. De video en foto’s worden aan elkaar geplakt, waarna je er animaties en teksten in kunt zetten. Het resultaat is een creatief filmpje, dat perfect is voor op bijvoorbeeld Instagram. Dat ziet er verrassend origineel uit. Lees ons artikel over Nutshell Camera.

Mail Pilot 2

De mailapp Mail Pilot heeft een grote 2.0-update gekregen, waarin het design volledig op de schop is gegaan. En dat niet alleen: deze premium mailapp is nu ook voorzien van een handige todo-widget. Zorgt dit ervoor dat Mail Pilot zijn relatief hoge prijskaartje waard is, terwijl concurrenten zoals Mailbox gratis in de App Store staan? En hoe zit het nou met pushnotificaties? Je leest het in onze review van Mail Pilot 2.

IKEA Emoticons

Een emoticons-app van…IKEA? Hij verscheen deze week toch echt in de App Store. Met IKEA Emoticons krijg je een nieuw toetsenbord op de iPhone, vol met plaatjes die kenmerkend zijn voor het Zweedse concern. Zo stuur je makkelijk een bord zweedse gehaktballetjes naar al je vrienden. Lees ons artikel over IKEA Emoticons.

Paperfold

De nieuwe mailapp Paperfold wil de manier waarop je e-mails leest met de iPad leuker en aantrekkelijker maken. E-mails worden op een ‘rijke’ manier in beeld gebracht, en zijn ook met een simpele knijpbeweging te sluiten. Het resultaat is een overzicht van je mailbox dat bestaat uit 8 vakken, waarbij je in één oogopslag al kunt zien waar sommige berichten over gaan. Mooi, maar hoe uitgebreid is Paperfold? Dat lees je in onze review van de app.

Blendle Trending

Afgelopen jaar stond hij al heel eventjes in de App Store, maar nu is Blendle Trending er dan toch definitief. De iOS-app van de kranten- en bladenverzamelaar biedt toegang tot een selectie artikelen, die je met een simpele trekbeweging kunt aanschaffen. We waren in de iCulture Awards al enthousiast over Blendle Trending, maar hoe steekt de uiteindelijke app in elkaar? En hoe zit het nou met die iPad-versie? Je leest het in onze review van Blendle Trending.

King of Thieves

De makers van Cut the Rope hebben een compleet nieuwe game voor iOS uitgebracht. Het nieuwe King of Thieves is net zo goed afgewerkt als eerdere titels van de ontwikkelaars, maar steekt fundamenteel anders in elkaar. In dit fraai vormgegeven platformspelletje moet je basissen gebouwd door andere spelers binnendringen, waar je vervolgens de goudpot moet plunderen. Maar pas ook: anderen kunnen bij jou hetzelfde doen. Daardoor lijkt King of Thieves wel een beetje op Clash of Clans. Lees onze review van King of Thieves.

BusyContacts

Het nieuwe Mac-adresboek BusyContacts wil de standaard Contacten-app voor je vervangen. Dit doet de app volgens de ontwikkelaar met een sneller design, maar ook met een aantal bijzondere handigheidjes. Het is bijvoorbeeld mogelijk om Twitter, Facebook en LinkedIn aan de Mac-applicatie te koppelen. Hierdoor wordt persoonsinformatie voor je contacten automatisch aangevuld en bijgewerkt. Lees ons artikel over BusyContacts.

Downloaden: BusyContacts ($50) – Let op, alleen voor Mac!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 februari 2015, 13:00
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.