Nutshell Camera icon

Nutshell Camera vertelt een videoverhaal met drie foto’s

Met Nutshell Camera maak je met drie foto's een leuke Instagram-video. Met daarin de nodige animaties, teksten en cartoonpersonages.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Nutshell Camera iconPrezi, de maker van de gelijknamige presentatie-software, richt zich met een nieuwe app op een heel andere markt. Met Nutshell Camera kun je een leuke, korte video maken, op basis van drie foto’s. Door er wat teksten en animaties in te plakken, heb je al snel een leuk, creatief knipselwerk. Het eindresultaat is ideaal voor bijvoorbeeld op Instagram.


Nutshell CameraBij het maken van een filmpje in Nutshell Camera maak je drie foto’s, terwijl er in de achtergrond ook wordt gefilmd. In het filmpje zie je hoe de camera van de ene naar de andere foto schiet, waarbij het beeld vertraagt en er nog eens extra op het onderwerp wordt ingezoomd.

De lol zit hem pas echt in het bewerken van deze drie foto’s. Je kunt namelijk bij ieder geanimeerde teksten en andere grappige animaties toevoegen. Hierdoor kunnen er bijvoorbeeld sterren verschijnen rond iemands hoofd, of wordt er met een pijl gewezen naar de eindbestemming van een autorit. Speel je de video af, dan worden de animaties allemaal op het juiste moment getoond. En omdat het beeld even ‘stilstaat’ terwijl de animaties afspelen ontstaat een leuk effect.

Geen importfunctie

De wat specifieke filmmethode van Nutshell zorgt voor een uniek effect, maar het maakt de app ook minder flexibel. Het is namelijk niet mogelijk om een eerder geschoten iPhone-video te importeren en te bewerken. Je zult beelden altijd rechtstreeks vanuit de app moeten schieten om ze te gebruiken. Vervelend, maar iets waar Prezi rekening mee heeft gehouden. Als je de app opstart wordt automatisch de camera-optie geopend.

Instagram

Video’s gemaakt met Nutshell kunnen worden gedeeld op Twitter, Facebook en WhatsApp, maar de app komt pas echt tot zijn recht op Instagram. De video’s worden al vierkant gemaakt door Nutshell, en de korte duur van de meeste filmpjes sluit perfect aan op het sociale foto- en videonetwerk. Op Instagram kun je ook een eigen filter over de video plakken.

Conclusie Nutshell Camera review

De combinatie van foto’s en video in Nutshell Camera zorgt voor een leuk effect, waardoor je al snel bijvoorbeeld cartoonanimaties aan je korte creaties toevoegt. Dat werkt in de praktijk ook nog eens verrassend goed. We vermoeden dat we de komende tijd heel veel Nutshell-video’s op Instagram voorbij zien komen.

Pluspunten

  • Leuke effecten voor video's.
  • Opent gelijk de camera.

Minpunten

  • Laat je geen bestaande video's bewerken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 februari 2015, 22:18
Categorie Fotografie en video
Onderwerp camera

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.