Cut the Rope 2 voor iOS uit: nieuwe monsters naast Om Nom

Cut the Rope 2 voor iPhone en iPad brengt 120 nieuwe levels en 5 nieuwe personages voor uren speelplezier.

Cut the Rope 2 iPhone iPad uitgekomenLaat je niks wijsmaken over de naam Cut the Rope 2. Vannacht is alweer het vierde deel in de spelreeks Cut the Rope uitgekomen. Het is de grootste release na het gigasucces in 2010, inhaker Cut the Rope: Experiments en het eerder dit jaar uitgekomen Cut the Rope: Time Travel. Deel 2 biedt meer afwisseling dan de vorige games en introduceert naast allerlei nieuwe objecten, ook nieuwe personages die je nuttig kan inzetten.

Voor het nieuwe deel gaat het groene monstertje Om Nom voor het eerst naar buiten, waar hij de vorige delen eigenlijk alleen in dozen en andere binnenomgevingen vertoefde. Het zorgt ervoor dat Cut the Rope 2 er wat generieker, meer doorsnee uitziet dan zijn kenmerkende voorgangers, maar het levert ook allerlei nieuwe elementen op. Wat een kleine verandering lijkt, is een grote: in Cut the Rope 2 breng je niet alleen het snoepje naar Om Nom, maar breng je Om Nom ook naar het snoep.

Cut the Rope 2 iPhone Toss Cut the Rope 2 met water

Vijf monstertjes

Het spel legt de nadruk op nieuwe objecten als planken, ballonnen om te knappen en magneten, maar onderscheidt zich echt van de voorgangers door de nieuwe personages. Roto kan Om Nom dragen. Het blauwe vierkant Blue dat een oinkend geluid maakt, kan je neerzetten als versteviging van bepaalde ondergronden of als podium waarop je Om Nom kan zetten. Lick kan touwen uitspuwen nadat ie is geplaatst en dan heb je de donkergrijze Boo, die explodeert als een ster en onder een grappige ‘boom!’ Om Nom wegschiet. Toss, ten slotte, heeft een trampolinefunctie en kan Om Nom naar grotere hoogte brengen. Alleen als je doorsnijden van het touwen daarboven lossnijdt, hapt Om Nom naar het snoep: ongeacht de nieuwe elementen, blijft Cut the Rope 2 een optelsom van puzzelen en timing.

Precies genoeg

Cut the Rope 2 is vernieuwender dan zijn voorgangers door de nieuwe monstertjes die zich inmengen met de actie, maar het is geen game die je zal overtuigen als de vorige delen je niet niks deden. Uiteindelijk is het spelletje meer van hetzelfde – 120 nieuwe levels en 5 personages lang. Dat zal voor veel mensen precies genoeg zijn.

Downloaden: Cut the Rope 2 (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 december 2013, 7:55
Categorie Games
Onderwerpen cut the rope, puzzelgame, zeptolab

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.