outlook-iphone

Outlook voor iOS ondersteunt nu IMAP-servers

Outlook voor iOS werkt nu met IMAP-servers, zodat ook gebruikers van specifieke aanbieders zoals Ziggo, UPC of XS4ALL hun e-mail kunnen lezen in Microsoft's app.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

outlook-iphoneMicrosoft schiet lekker op met het uitbrengen van updates voor de pas verschenen Outlook voor iOS-app. Na een eerste update, waarin meer geavanceerde instellingen werden toegevoegd, volgt er nu al een tweede. Deze tweede update is vooral interessant voor mensen die gebruik maken van een specifieke e-maildienst: de app biedt nu ondersteuning voor IMAP-servers en dat betekent dat je makkelijker je e-mail kunt lezen van allerlei aanbieders zoals zakelijke accounts en accounts bij aanbieders als Ziggo, UPC, XS4ALL en dergelijke.

Outlook voor iOS werkte voorheen alleen met accounts van Outlook.com, Yahoo, Gmail en iCloud. Outlook voor iOS kwam de afgelopen dagen negatief in het nieuws, omdat de app steeds contact maakt met de Microsoft-servers en daar ook informatie opslaat. Dat is ongewenst, omdat het om Amerikaanse servers gaat waar je privacy niet wordt beschermd door Europese regels. Vandaar dat organisaties zoals De Persgroep, TU Delft en het Europese Parlement het gebruik van de app afraden en zelfs verbieden. Sommige organisaties hebben een lokale Exchange-server in eigen beheer, juist om te zorgen dat vertrouwelijke informatie niet uitlekt. Door gebruik te maken van de Outlook-app voor iOS verspreidt die informatie zich toch. Het werkt als volgt: nadat je je Exchange-account hebt geregistreerd in de app, worden je gegevens in de cloud opgeslagen. Daarna maakt de app regelmatig contact met de ActiveSync-server om te controleren of er nieuwe e-mail, nieuwe contacten of nieuwe afspraken zijn.

Correctie: We meldden aanvankelijk dat Outlook voor iOS ook met UPC-mail werkt, maar UPC ondersteunt geen IMAP.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 februari 2015, 13:26
Categorie Apps
Onderwerpen microsoft, outlook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.