paperfold-icoon

Review: Paperfold maakt e-mails op iPad visueel

Paperfold biedt een eenvoudig en zo visueel mogelijk overzicht van de mailbox op je iPad.

paperfold-icoonPaperfold is een nieuwe mailapp voor de iPad die het lezen van e-mails leuker en aantrekkelijker wil maken. Daarbij wordt de nadruk minder bij productiviteit of uitgebreide functies gelegd, maar juist op gebruiksgemak en uiterlijk. Voordat je Paperfold installeert is het goed om je te realiseren dat deze mailapp werkt met maar één account. Gelukkig heb je wel ruime keuze: Gmail, Yahoo, Hotmail en IMAP worden allemaal ondersteund.

Paperfold: 8 vakken

Paperfold inboxNa het invoeren van je inloggegevens verschijnt een overzicht van je inbox. Er staan 8 vakken op het scherm met de meest recente berichten. Op die manier wordt het gehele scherm van de iPad benut. Elke mail is voorzien van een icoon, die de status of verzender van het bericht aangeeft. Zo betekent een rood vinkje dat een e-mail nog niet gelezen is en verschijnt er na het openen een groen vinkje. Mails die vanuit sociale netwerken als Facebook of Twitter worden gestuurd, zijn voorzien van het bijbehorende logo.

Visueel meer overzicht

Naast een duidelijk overzicht zet Paperfold e-mails zo visueel mogelijk neer. Video’s kunnen vanuit een mail direct in de app worden afgespeeld. Dat geldt ook voor afbeeldingen en weblinks. Zo wordt het mogelijk te browsen zonder je inbox te verlaten. Daarnaast is er aandacht besteed aan de animaties, zoals tijdens het bladeren door e-mailberichten. Door een simpele swipe-beweging wordt de pagina als het ware opgevouwen, waarna een nieuw overzicht met mails wordt weergegeven.

Conclusie Paperfold review

Paperfold vouw animatiePaperfold is geen uitgebreide mailapp, maar doet het noodzakelijke op een eenvoudige, overzichtelijke en visueel aantrekkelijke manier. Helaas is het nog niet mogelijk om de app met meerdere e-mailaccounts te gebruiken en duurt het openen van mappen of ophalen van e-mails soms erg lang. Tot slot is het goed om te weten dat de app streng omgaat met privacy en geen persoonlijke gegevens deelt of opslaat.

Paperfold is gratis te downloaden voor de iPad.

Pluspunten

  • Visueel aantrekkelijke animaties
  • Overzichtelijk door het gebruik van blokken en kleuren

Minpunten

  • Lange laadtijd
  • Geschikt voor maar één e-mailaccount

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 februari 2015, 15:00
Categorie Productiviteit
Onderwerp e-mail

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.