iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Appie, Tikkie, De Telegraaf op de Apple TV en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals Appie, Tikkie, De Telegraaf voor de Apple TV en meer.

App Gemist logoDe rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

Appie

De Appie-app bestaat al jaren voor de iPhone en was al als een testversie beschikbaar voor de iPad, maar deze iPad-versie is nu eindelijk aanbelandt bij versie 1. Appie voor iPad is een complete boodschappen-app waarin je door het hele assortiment van Albert Heijn kunt bladeren. De app heeft alle belangrijke functies die je van een boodschappen-app kunt verwachten. Lees onze review van Appie.

Shortcuts

Heb je een iPhone 6s, dan is de nieuwe app Shortcuts het proberen waard. Met deze app kun je gebruikmaken van 3D Touch om allerlei standaardapps razendsnel te openen. Dit werkt via het appicoontje van Shortcuts en je kunt zelf instellen welke apps je als snelkoppeling in wil stellen. De gratis versie werkt met standaardapps, maar de betaalde versie kan ook snelkoppelingen leggen naar allerlei andere apps. Lees ons artikel over Shortcuts.

AppieNow

We hadden deze week niet alleen de Appie-app voor iPad, maar ook een nieuwe iPhone-app genaamd AppieNow. Met deze iPhone-app kun je in Amsterdam producten bij Albert Heijn bestellen, die vervolgens met de fiets gebracht worden. De bezorging gaat snel en er is een groot aanbod aan supermarktproducten. Lees onze review van AppieNow.

Microsoft Flow

Je kunt je taken op je iPhone en iPad automatiseren met Workflow en IFTTT, maar dit kan ook met Microsofts dienst Flow. Microsoft Flow is daarom een directe concurrent voor IFTTT. Met Microsofts app kun je bijvoorbeeld direct een foto uploaden naar Dropbox zodra je hem op Instagram-gepost hebt, allemaal automatisch. Het maken van flows gaat nog via de website, maar met de app kun je ze wel in de gaten houden. Lees ons artikel van Microsoft Flow.

Memrise

Ga je deze zomer naar een vreemd land en wil je nog snel wat van de taal leren? Dat kan met de nieuwe app Memrise, een taalapp met ondersteuning voor zo’n 90 verschillende talen. Met Memrise kun je op spelende wijze een taal leren, al is de variatie aan oefeningen redelijk beperkt. De app bevat ook allerlei luisteroefeningen, zodat je ook kunt horen hoe een taal klinkt. Lees ons artikel over Memrise.

De Telegraaf

De Telegraaf is sinds deze week ook beschikbaar voor de vierde generatie Apple TV. In de nieuwe Telegraaf-app vind je vele video’s uit de bekende Telegraaf-categorieën, zoals Telesport, DFT, Privé en Vrouw. Je vindt er alle korte en langere video’s en in de aanloop naar de Olympische Spelen komt er een serie Road to Rio met al het nieuws over de zomerspelen. Lees onze review van De Telegraaf op de Apple TV.

Perfect Earth Animals

Als je het sparen van dino-plaatjes al helemaal zat bent, dan is de app Perfect Earth Animals van Staatsbosbeheer de nieuwste uitdaging. In deze app kun je ook plaatjes van dieren verzamelen, al zul je er wel echt op uit moeten trekken. Je kunt in de app namelijk zien waar je de plaatjes kunt verzamelen. Je zult daardoor het bos in moeten gaan om je collectie compleet te maken. Lees ons artikel over Perfect Earth Animals.

My Eye Spy

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet en hij staat in de App Store. Het is de nieuwe app My Eye Spy, een variant op het bekende maar doodeenvoudige spelletje ik zie, ik zie, wat jij niet ziet. In de app speel je tegen een vriend of vriendin, die moet raden welk voorwerp op een foto jij uitgelicht hebt. Je speelt het spel om beurten om de hoogste score. Je kunt kiezen uit de bestaande foto’s, maar je kunt ook spelen met je eigen plaatjes. Lees ons artikel over My Eye Spy.

Tikkie

Heb je nog geld van iemand tegoed? Dan kun je dit nu eenvoudig kenbaar maken met de app Tikkie van ABN AMRO. De app laat je een betaalverzoek aanmaken die je vervolgens deelt via WhatsApp. De ontvanger ziet dan een link die hem of haar brengt naar een iDEAL-koppeling, zodat het geld met de eigen bank-app overgemaakt kan worden. Je hoeft voor Tikkie geen ABN AMRO-rekening te hebben, dus het werkt met elke bank. Lees ons artikel over Tikkie.

Box Island

Denk je dat programmeren alleen iets is voor mensen die daarvoor gestudeerd hebben? Dan heb je het mis, want met de app Box Island kunnen ook kinderen eenvoudig leren programmeren. In de iPad-app leren kinderen programmeren door te puzzelen met kubussen. De app is dan ook vooral een programmeercursus die vermomd is als game, maar is daardoor wel geschikt voor kinderen. Het spijtige is wel dat de game alleen in het Engels beschikbaar is. Lees ons artikel over Box Island.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juni 2016, 13:00
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.