Appie voor Tablet icoon

Review: Appie voor iPad 1.0 is na negen maanden helemaal klaar

Appie voor tablet is eindelijk klaar. In deze review bekijken we de Appie-app voor de iPad. Albert Heijn heeft bijna alle functies uit de iPhone-app erin gestopt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Het is alweer negen maanden geleden dat we schreven over Appie op de iPad. De boodschappen-app van Albert Heijn verscheen in september vorig jaar en is sindsdien steeds verder ontwikkeld. Vorig jaar zaten er nog maar drie opties in: Producten, Bonus en Eerder gekocht. Inmiddels is de app zover gevorderd dat Albert Heijn een versie 1.0 durft uit te brengen.

Allerhande in de Appie voor tablet-app

Appie voor iPad

In de vernieuwde app krijg je bij het opstarten meteen de Bonus-aanbiedingen te zien. Blader je naar beneden, dan zie je nu ook recepten (nieuw) en de mogelijkheid om te bestellen (ook nieuw). Het zijmenu is dan ook flink uitgebreid. Naast de eerdere drie opties vind je er nu ook de Allerhande Box, Recepten, Wijnvinder en een boodschappenlijst. Inloggen levert persoonlijke aanbiedingen op.

De nieuwe functies maken Appie voor tablet een veel completere app. Je kunt nu echt met de tablet op schoot het avondeten of de boodschappen voor het weekend plannen, aan de hand van recepten en boodschappenlijstjes. De Wijnvinder scant razendsnel je flessen wijn, zodat je kunt zien wat de fles gekost heeft en waarbij je meteen weer een bestelling voor nieuwe flessen kunt plannen. Heb je een recept gevonden, dan voeg je alle ingrediënten toe aan je boodschappenlijstje, die uiteraard ook op de iPhone en/of iPad van je partner verschijnt. Daarmee bevat Appie voor tablet eigenlijk alle functies die je ook op de iPhone vindt. Drie functies uit de iPhone-app vonden we niet terug op de iPad: het zoeken van winkels, de Actueel-pagina met wat nieuwtjes over huidige acties en (begrijpelijk) de zelfscan-functie. De zelfscan-functie is wel te begrijpen: hoewel er een streepjescodescanner in de app is ingebouwd (voor wijn), zou het wat gek zijn om met je iPad door de winkelpaden te struinen om boodschappen te scannen.

Apple voor tablet: het zijmenu

Toch is er nog een vierde functie die ontbreekt: de profielinformatie. Als je op je profielnaam tikt krijg je alleen een scherm te zien met de melding dat je bent ingelogd. Je kunt hier verder helemaal niets, terwijl er genoeg ruimte is om allerlei handige instellingen te wijzigen. Op de iPhone kun je bij voorbeeld je favoriete winkel kiezen, de looproute instellen en je Bonuskaartnummer wijzigen. Op de iPad kan dat (nog steeds) niet. Kleine moeite toch? Misschien komt dat omdat de iPad-app sterker is gericht op het bestellen van boodschappen, terwijl de iPhone-app is bedoeld om mee de winkel in te nemen.

Ruimte genoeg op het scherm
Op het grotere scherm van de iPad komt alle informatie eigenlijk nog beter tot z’n recht dan op de iPhone: grote foto’s bij recepten, veel bonusaanbiedingen tegelijk op een rijtje. De belofte dat er 20.000 producten te doorzoeken zijn leek me wat aan de lage kant (staan er in een grote supermarkt niet veel meer producten?) maar bij het zoeken op bijvoorbeeld ‘linzen’ kun je kiezen uit 18 varianten. Ook bij het zoeken op andere producten kreeg ik niet het idee dat ik iets miste. De zoekfunctie zoekt trouwens niet exact op het woord. Als je bijvoorbeeld ‘nutella’ zoekt, krijg je allerlei hazelnoot- en chocoladepasta’s te zien, ook van andere merken. Dat zal Albert Heijn gedaan hebben om te zorgen dat ook het huismerk goed in beeld komt.

Appie voor tablet: eerder gekocht

Alles in de app zit vrij logisch in elkaar: rechtsboven vind je je mandje met de mogelijkheid om alles van je boodschappenlijst meteen te bestellen en linksboven vind je het aloude hamburgermenu, dat bij Albert Heijn nog in ere wordt gehouden. Linksboven vind je ook de zoekfunctie. Alles is makkelijk te vinden, zeker omdat het menu in de iPad-app er vrijwel hetzelfde uitziet als het zijmenu op de website.

Conclusie Appie voor tablet review

Appie voor tablet is een prima app geworden, die de afgelopen maanden flink is uitgebreid met (bijna) alle functies die je ook in de iPhone-app vindt. In feite moet dat een simpel klusje voor de makers zijn geweest. Ze hebben al ervaring met de iPhone-app en hoefden de belangrijkste functies alleen maar over te nemen in de iPad-app. Vanwege het grotere scherm gelden er op de iPad ook wat minder beperkingen; je hoeft niet te schipperen met schermruimte. Geen wonder dat het eindresultaat prima is. De app is lekker overzichtelijk en werkt zoals je ook van de iPhone en desktop-website gewend bent. Als we toch één nadeel moeten noemen, dan is het wel dat je op de iPhone veel meer mogelijkheden hebt om bijvoorbeeld je Bonuskaart te wijzigen – typisch iets wat je ‘s avonds op de bank zou willen doen.

Pluspunten

  • Overzichtelijke app, alles is gemakkelijk te vinden
  • Belangrijkste functies zijn aanwezig.

Minpunten

  • Geen profielopties.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juni 2016, 15:37
Categorieën Diensten, Nederlandse apps
Onderwerpen albert heijn, appie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.