Reacties voor: Fietsersbond start groot onderzoek met iPhone-app

Met App de Fiets doet de Nederlandse Fietsersbond onderzoek in Nederland. Daar kun je nu ook aan deelnemen om een gratis fiets te winnen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 8 reacties

  1. Geinig idee. App geïnstalleerd en ingesteld. Ik fiets nog best wat en dit is een leuk idee. GPS functies trekken iets van de batterij maar voor een weekje maakt dat ook niets uit. Ten tijde van mijn aanmelding net (postcode en e-mail adres invullen) zag ik dat er tot nu 523 mensen zich hebben aangemeld waarvan 11 in mijn provincie (Groningen).

  2. Kunnen ze niet beter API van Runkeeper, Strava, Human, Garmin Connect, Runtastic of een van de vele fietskaart apps gebruiken? Dan hebben ze gelijk miljoenen datapunten en hoeven ze niet zelf een app te onderhouden.

  3. Leuk om straks te zien of er nog significante verschillen zijn tussen iPhone en Android gebruikers. Die laatsten zullen wel meer door “Open” gebieden rijden. 😉

  4. Geld die APP ook voor Vlaanderen? En I.O.S.9?
    Ik gebruik dat al.

  5. @Hugo Aerts: De fietsersbond die achter dit onderzoek zit, met homepage fietsersbond.nl, is alleen in Nederland actief. Dus de app zal hoogstwaarschijnlijk niet voor Vlaanderen werken.

    Maar er bestaat kennelijk ook een fietsersbond in België, met de ‘verrassende’ sitenaam fietsersbond.be 😉. Misschien kun je zelf die influisteren aan te haken bij het onderzoek van hun Nederlandse ‘zusterorganisatie’? Daar hebben ze nog een slordige drie weken de tijd voor 😃

    Slimme manier trouwens om zo’n onderzoek op te zetten. Hoop dat het werkt, dat voldoende mensen meedoen.

  6. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  7. iOrigineel geplaatst door Jelv
    Kunnen ze niet beter API van Runkeeper, Strava, Human, Garmin Connect, Runtastic of een van de vele fietskaart apps gebruiken? Dan hebben ze gelijk miljoenen datapunten en hoeven ze niet zelf een app te onderhouden.

    😂 Grapjas! 😂

    Het artikel waar je naar verwijst is al oud. Zo oud dat de routeplanner/fietskaart/navigatie-app van de Fietsersbond zelf er nog niet in staat. Als het zo simpel was een bestaande navigatie-app hiervoor te gebruiken, denk je niet dat ze dan hun eigen app zouden hebben gebruikt?

    En een API gebruiken zonder een eigen app te maken/onderhouden ??Waar denk je eigenlijk dat de “P” in “API” voor staat ?!

    Als je iets verder had gezocht naar de spreekwoordelijke klepel toen je de klok hoorde luiden had je trouwens ook gezien dat ze gebruik hebben gemaakt van een bedrijf dat al eerder vergelijkbare trafic analyse apps heeft ontwikkeld. Als iemand weet dat het wiel al is uitgevonden en dat niet opnieuw hoeft te gebeuren is het natuurlijk wel een fietsersbond 😉

  8. Jammer dat de app 24 uur de klok rond GPS trekt, terwijl de testweek nog niet gestart is.

    Ik heb ‘m er voor nu dus afgegooid. Als ik er op tijd aan denk installeer ik ‘m 14 september wel weer.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.