App de Fiets icon

Fietsersbond start groot onderzoek met iPhone-app

Met App de Fiets doet de Nederlandse Fietsersbond onderzoek in Nederland. Daar kun je nu ook aan deelnemen om een gratis fiets te winnen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

App de FietsDe Nederlandse Fietsersbond voert in september een grootschalig onderzoek uit. Hierbij wordt gekeken hoeveel mensen er fietsen, welke routes we vooral afleggen en wat onze gemiddelde snelheid is. Een onderzoek waarbij de iPhone een belangrijke rol speelt: fietsers kunnen namelijk hun steentje bijdragen met een speciale app. Hiermee meet de iPhone je fietsgedrag, dat vervolgens naar de onderzoekers wordt verstuurd.


De iPhone-app App de Fiets verstuurt tijdens de test hoe lang je op de fiets zit, welke route je neemt en hoe lang je op bepaalde momenten stilstaat. De app gebruikt de bewegingssensoren en gps-ontvanger van de iPhone om te zien wanneer je precies beweegt. Gegevens worden automatisch verzonden: heb je de app eenmaal ingesteld, dan hoef je verder niets meer te doen.

Fietsersbond: App de Fiets

De test van de Fietsersbond vindt plaats van 14 september tot en met 20 september. Installeer je de app nu alvast? Dan ontvang je automatisch een pushbericht als de test van start gaat. Je kunt in heel Nederland deelnemen. In Amsterdam zal het onderzoek worden gebruikt om het fietsnetwerk te verbeteren, zo schrijft het Parool. Zelf heb je ook iets in de data: zo zal de app bijvoorbeeld laten zien wat de gemiddelde snelheid is in Nederland en hoe snel mensen in je provincie fietsen. Er is ook een app voor Android. Daarnaast kunnen deelnemers een fiets winnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
14 september 2015 om 11:24
Onderwerp
Categorie
Apps
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.