DoubleLock

DoubleLock laat je alleen samen bepaalde foto’s bekijken

Met DoubleLock kun je foto's dubbel versleutelen. Hierdoor zijn de foto's alleen te bewonderen als jij en een vriend samen ze ontsleutelen.

DoubleLock iPhone foto versleutelenSoms heb je van die foto’s die je niet zomaar iemand toevertrouwt. En hoewel jij denkt dat je prima met die foto’s kunt omgaan, zal niet iedereen jou met die beelden vertrouwen. Hoe los je dat op? Daar heeft de maker van DoubleLock iets voor bedacht. Met deze app kun je alleen foto’s bekijken als jij en een vriend of familielid samenwerken.

Foto’s in DoubleLock worden onherkenbaar gemaakt met behulp van AES-256 en RSA-versleuteling. Wil je een foto bekijken? Dan zal je hem eerst moeten ontsleutelen. Daarvoor zijn echter twee unieke sleutelcodes vereist: één van jou en één van een andere app-gebruiker. Het zorgt ervoor dat de foto’s alleen bekeken mogen worden als jij en de ander hier allebei mee akkoord gaan.

DoubleLock biedt een ideale manier om je foto’s veilig te stellen, zonder dat bijvoorbeeld een boze ex-partner ermee vandoor gaat. Tenminste: als iedereen de app eerlijk gebruikt. Alleen foto’s binnen DoubleLock worden versleuteld bewaard, wat betekent dat de afbeeldingen op je camerarol gewoon bekeken kunnen worden. En wat belet iemand om foto’s stiekem ergens anders te bewaren?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 augustus 2015, 14:11
Categorie Apps
Onderwerp foto's

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.