Reacties voor: Opinie: Moet Apple zich zorgen maken om Google’s Instant Apps?

Google heeft haar Instant Apps aangekondigd, waardoor je apps niet langer hoeft te downloaden, maar delen ervan kunt streamen. Is dit een gevaar voor Apple's eigen App Store?
Eveline Meijer - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 5 reacties

  1. Daarbij komt dat ik apps wil gebruiken ook als er geen internet verbinding is.
    Zolang daar geen oplossing voor is, ben ik niet direct in voor instant apps.

  2. Alsof Android nog niet genoeg problemen met beveiliging en privacy heeft. Zelfstandig via internet code laden en meteen uitvoeren? Dacht het niet. Ik kies er ook vaak bewust voor om een app niet te laden, omdat ik niet iedereen vertrouw en ik soms een website gewoon prettiger voor incidenteel gebruik vind. Stel je voor dat Facebook dan ook steeds de app probeert op te dringen.

    Apple is veel te verstandig om dit soort onzin niet uit te halen. In tegenstelling tot Google heeft Apple veel meer ervaring in omgang met besturingssystemen en werd iOS juist zo gesloten ontwikkeld omdat het zo lastig is om krachtige features te bieden zonder de beveiliging en privacy teveel aan te tasten en ontwikkelaars te veel macht te geven. Google doet dingen die ze cool vinden, zonder ook maar na te denken over de consequenties voor veiligheid en privacy. Ik zie dit niet als innovatieslag, maar als onverantwoord gedrag.

    Overigens ook weer een stap om het vrije internet nog verder in te perken. Als Android 90% van de markt inneemt en dit doorzet, kan het wel eens gebeuren dat Google een hele grote invloed krijgt. In plaats van websites en webstandaarden verder te ontwikkelen, wordt het aantrekkelijk om een app te maken.

  3. Ik ben benieuwd welke rechten de instant apps krijgen…
    Google kennende zal control over je privacy weer ver te zoeken zijn…

  4. Apple moet zich wel degelijk zorgen gaan maken, als het zo daargaat blijft Apple namelijk nog in de middeleeuwen achter terwijl Android al helemaal futuristisch is.

  5. Opvallend dat het artikel niets zegt over een technologie die Apple met iOS 9 introduceerde en hier toch wel veel van weg heeft: on-demand resources. Mogelijk gaat dit verder, maar als hier echt iets in zit, dan heeft Apple volgens mij daarmee het fundament voor een antwoord al liggen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.