Reacties voor: Analisten optimistisch na kwartaalcijfers Apple

Nu Apple de kwartaalcijfers van het afgelopen kwartaal bekend heeft gemaakt, hebben verschillende analisten zich uitgesproken. Ze zijn eensgezind: de problemen met de iPhone 4 zijn overtrokken en het beste moet nog komen.
Lees het complete artikel → Analisten optimistisch na kwartaalcijfers Apple
Robin van t Slot -

Reacties: 17 reacties

  1. Het antenneprobleem achter ons laten??
    Het probleem bestaat nog steeds, dus hoe kun je dit nou achter je laten.

    Naja Fanboys nemen alles voor lief.

  2. Origineel geplaatst door Christiaan
    Het antenneprobleem achter ons laten?? Het probleem bestaat nog steeds, dus hoe kun je dit nou achter je laten.Naja Fanboys nemen alles voor lief.

    Volgens mij is het probleem enorm opgeblazen. Iedereen heeft het erover, terwijl er best wel veel andere toestellen het ook hebben.

  3. @Christiaan: Het gaat er meer om dat zulke cijfers bijna bewijzen dat het antenneprobleem veel te groot is gemaakt door alle media. Het is natuurlijk een probleem (dat zegt Apple zelf ook), maar het is lang niet zo groot als velen denken. Het weerhoudt weinig mensen (waaronder ik) ervan een iPhone 4 te kopen.
    Je kan alles wel op het “fanboyism” afschuiven, maar klanten zijn hard hoor. Als ze je product niets vinden, dan kopen ze het niet. En je kan Apple niet duidelijker laten blijken dat je het niet eens met ze bent door ze jouw geld niet te geven. Dus als mensen een product heel slecht vinden, betalen ze het simpelweg niet.

    Maar blijkbaar is iedereen tevreden over de iPhone 4. Anders kochten niet zoveel mensen – zelfs meer dan vorig jaar – een iPhone.

  4. Bovendien : wat is het probleem ?

    Als je een toestel hebt waarvan de antenne het niet zou doen (wat blijkbaar maar een zeer klein aantal is) dan doe je het gewoon terug en krijg je ofwel een ander toestel ofwel gewoon je geld terug… 

    Ik sta alleszins volgende week vrijdag in de rij om mijn 4° iPhone in 4 jaar tijd aan te schaffen.

    En mijn aandelen Apple zal ik ook nog maar een tijdje bewaren denk ik 🙂

  5. @Christiaan: In de financiële wereld gelden andere ‘spelregels’ over hoe naar het antenne probleem wordt gekeken. Het wordt oa bekeken op een aantal risico’s die een invloed kunnen hebben op gepresenteerde (verkoop) cijfers. Het antenne probleem en Apple’s reactie daarop wordt ingeschat als een van de factoren die kunnen bijdragen aan lagere verkoop cijfers.

    Blijkbaar ziet men geen effecten en de cijfers spreken voor zich. Het heeft niet zozeer met fanboys te maken, maar dat wordt aangegeven dat men niet verwacht dat het antenne probleem nog invloed zal hebben op Apple’s financiële toekomst.

    Dat wil niet zeggen dat er geen antenne probleem is, maar voor de financiële wereld is dit afgedaan.

  6. Origineel geplaatst door Christiaan: Het antenneprobleem achter ons laten??
    Het probleem bestaat nog steeds, dus hoe kun je dit nou achter je laten.

    Naja Fanboys nemen alles voor lief.

    Gelukkig behoor jij tot de groep die nog steeds met een bloemkool belt!!!

  7. Ik vraag mij ook af.. Wie heeft de iPad al?
    Heb jij er ook kast van?
    Volgens mij steld het niets voor, Apple heeft het echt wel opgemerkt bij het testen van de iPhone, maar was het waarschijnlijjk niet waardig genoeg om het feest van iPhone 4 af te blazen.

  8. Ach, als ik in bed lig met m’n iPod touch en ik duw de antenne van WiFi iets te ver in het matras dan valt WiFi ook weg. Als ik dan 2 cm opschuif heb ik weer vol bereik.

    Dat is toch niets nieuws? Is al bijna 3 jaar zo; zolang ik ‘m heb. En daar heb ik nog nooit iemand over horen zeuren…

  9. Nogmaals, het probleem is met 1 vinger op elke iPhone 4 te reproduceren, zelf al bij vele iPhones gedaan van fanboys die zeiden dat ze het probleem niet hadden.
    Bij alle telefoons is er een probleem ivm signaalbereik, maar bij de iPhone 4 is er nog het bijkomend probleem dat als je beide antennes verbindt, dat je de eigenschappen van de antenneradio helemaal verandert waardoor er al automatisch 24db wegvalt, zonder al je hand erover te dekken om het bereik te verminderen. Alles wat ik totnogtoe gezien heb van andere telefoons is enkel het bereik verminderen door de signalen te blokkeren, niet door de antenne eigenschappen aan te passen bij normaal gebruik…

  10. Ik snap hier echt niks van. Een telefoon waarvan het bereik wegvalt ga je toch niet kopen? Misschien is het overgrote deel van de iPhone 4-kopers rechts, waardoor ze geen last hebben van wegvallend bereik. Maar ik ben links, dus ik koop m niet…

  11. Wat een zinloze discussies toch altijd :

    Als je de antenne een probleem vind, koop hem dan niet en koop dan gerust een Android of een andere gsm.

    Vind je het geen probleem (zoals ik) koop hem dan lekker wel en geniet van het mooie toestel dat een iPhone 4 nog altijd is, niet alleen qua functionaliteit en UI,maar ook qua puur, minimalistisch design…

  12. Bumpertje lost die hele antenne onzin toch op? Ben wel benieuwd hoe het bereik met bumper is en of dat ook wegvalt als je je hand echt om de telefoon heen sluit.

  13. Weer dat gehuil over de antenne…. ik huil niet mee, want kocht in 2000 al mijn Apple aandelen.

  14. Komop, laten we nu snel gaan stoppen over dat antenna gedoe. Zoals al vele malen is gezegd, als je er zo’n groot probleem van maakt.. ga dan lekker op een site van Samsung zitten en ga daar met je maten kletsen over hoeveel malen beter hij wel niet is als de iPhone. Het feit dat er 3 miljoen iPhone 4’en in 3 weken tijd zijn verkocht en daar maar 1,7% van terug is gebracht wijst erop dat 98,3% iPhone 4 gebruikers er normaal mee om kan gaan en hem op een normale manier kan beethouden.

    Dit hele gedoe is het pure “Druk niet op de knop” principe. Iemand houdt zijn iPhone 4 op een manier beet waardoor hij geen verbinding meer heeft. Wat doet derest van de gebruikers. Die gaat hem op die manier vasthouden en daarna klagen. Apple heeft genoeg oplossingen gegeven en biedt zelfs iedere iPhone 4 gebruiker tot en met 30 september een gratis bumper aan (Wat ze 175 miljoen dollar gaat kosten). Laten we dan niet blijven zeuren?

  15. Antenne probleem is ontzettend opgeblazen. Mijn huidige 3gs heeft precies hetzelfde probleem als ik hem op een wat vreemde manier vast heb..
    Andere telefoons precies hetzelfde. Bij elke antenne wordt de ontvangst minder als je hem volledig bedekt/vasthoudt.. Daarnaast vind ik 0,5% probleemgevallen nou niet echt een schokkend percentage. Mocht je er echt last van hebben krijg je een nieuwe.

    Origineel geplaatst door Pete
    Weer dat gehuil over de antenne…. ik huil niet mee, want kocht in 2000 al mijn Apple aandelen.

    Had ik dat ook maar gedaan..

  16. Robin:
    Apple verwacht een omzet van $18 miljard te behalen in het komend kwartaal (en niet: Apple verwacht ongeveer $18 miljard te verdienen in het komende kwartaal.

  17. @Dbr: en hoeveel is de “gain” van de antenne door hem aan de buitenkant te plaatsen??? Je kan wel schermen met het feit dat de afname met je “gevinger” 24dB is maar voordat je mij kan vertellen wat de toename was door de antenne aan de buitenkant (en ja die is er) is het een nietszeggend getal.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.