Reacties voor: Analist: ‘Volgende iPhone belangrijker dan ooit’

Goldman Sachs-analist Bill Shope stelt dat de volgende iPhone belangrijker wordt dan ooit. De angst dat providers minder subsidie zullen betalen voor nieuwe iPhones is volgens hem ongegrond.
Lees het complete artikel → Analist: ‘Volgende iPhone belangrijker dan ooit’
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 48 reacties

  1. Mijn broek zakt af als ze hem dan The new iPhone noemen.

  2. Ben ik de enigste die dat plaatje mooi vind? Wauw als dat hem word dan koop ik het sws!

  3. Ik snap het werk van een analist niet helemaal. Krijgt die nu serieus betaald om onzin de wereld in te helpen?

    Aandelen prijzen zijn deels gebaseerd op emotie. Emotie beïnvloed die prijzen enorm. En analisten beïnvloeden die emotie met leugens geruchten en zelden feiten.

    Maar dat maakt het niet minder interessant om over een nieuwe iphone te speculeren 😀

  4. Origineel geplaatst door eddiemen
    Mijn broek zakt af als ze hem dan The new iPhone noemen.

    Ja inderdaad, want hoe ze hem noemen is echt het belangrijktse van alles!!!

  5. Whahahaha

    Het is niet meer dan logisch dat de iphone 4s opvolger gewoon weer iPhone gaat noemen.

    Waarom.

    Dat doet apple met de ipad, nano, ipod classic, ipod touch, macbook air, macbook pro, imac, mac mini en macpro al jaren .

    Alle apple producten hebben op de barcode wel een productcode staan. Die productcodes worden alleen niet in de product marketing vermeld als aanduiding om welk model het gaat. Zolang je maar 1 productlijn per jaar verkoopt en zorgt dat de vorig seisoen collectie op is voor dat je de nieuwe aanbied geeft dat ook geen problemen.

    Dus als de volgende iphone gewoon iphone gaat heten is dat niks nieuws. Ze vallen slechts terug op de product naamgeving die ze al jaren gebruikte al ver voor apple populair was vanwege de iphone en ipad.

  6. Vroeger hadden de Macs juist wel namen. Mac LC III, PowerMac 7600 bv. Etc

  7. Ach ja, dat zeggen ze bij alles van Apple.

  8. Al is ie gemaakt van gebruikte onderbroeken..mag verlengen dus haal hen toch wel.
    Hoop op iets spectaculairs!! Maar vrees gewoon een simpele upgrade van de 4S met wat meer geheugen en betere grafische beelden.

  9. op wat voor een featurs zitten jullie te wachten 😛
    ik kan er geen meer verzinnen. de 4S is voor mij Af

    geen idee wat een telefoon nu allemaal nog meer zou moeten kunnen

  10. Ik zal het verklappen wat de naam van de volgende iPhone zal zijn: “iPhone 4G”

  11. dat plaatje ziet er best wel nice uit. ik heb een kleine hoop dat dat em wordt, maar hé, we praten hier over Apple, dus je weet maar nooit…

  12. Eerdere analisten baseerden zich in hun berichten aan investeerders wel op nieuwe hardware

    Was dat vorrigjaar ook niet zo, de iPhone 5 zou ook baanbrekend zijn, een groter scherm hebben enz enz.

  13. Ben erg benieuwd naar de nieuwe iPhone. Op dit moment kan ik nog prima met mijn iPhone 4. Hoop dus op vele mooi nieuwe functies.

    Volgens mij lekte er trouwens 2 jaar geleden rond deze tijd een test model van de iPhone 4.

  14. @Marcooo: Serieus? Met de huidige abonnementen? Ik ben al begonnen met sparen! Geen verlenging meer voor mij, maar blijf bij mijn T-Mobile voorwaarden uit ’08.

  15. Origineel geplaatst door eddiemen
    Mijn broek zakt af als ze hem dan The new iPhone noemen.

    Komaan seg The new Iphone is de naam ni, de naam is Iphone zonder volgnummer; zoals ze hier zouden zeggen in het Nederlands: De nieuwe iphone is er. Iphone 5 zou al ni meer kloppen, iphone 6 zou ook ni logisch zijn. Dus nummers weg en nu zullen ze spreken van de nieuwe iphone. Als je wil specificeren zal het zijn: Mijn iphone van de Xste generatie….

  16. Origineel geplaatst door Marcooo
    knip – mag verlengen dus haal hen toch wel – knip

    Oeh, dat is wel heel erg zo 2000-s, abonnement en telefoon koppelen. Sinds dat ze al die abonnementen over de kop gehaald hebben hou ik ze wel apart. Ik hou vast aan m’n huidige abonnement en koop er een toestel voor het volle pond bij. Het oude toestel verpats ik weer via MP en zo blijven de kosten nog redelijk in de hand. Pas wanneer er ooit eens door een provider een gunstig geprijsd *echt* ongelimiteerd internet abonnement komt, dan pas denk ik weer eens over switchen na.

  17. Ik ben gewend van apple dat ze met top producten zeker op technologisch gebied voorop liggen, anders op zijn minst gelijk met de huidige top modellen.

    Dit houdt voor mij in:
    – quadcore cpu
    – 4g ondersteuning
    – niet voor de hand liggen voor apple, maar een groter scherm (velen gebruiken al een groter scherm en het is gebleken dat gebruikers dit accepteren en ook willen).
    – betere camera
    – nieuw design in de trend van unibody

    Als apple bij de “iPhone 5” niet met minstens 3 van deze verwachtingen aankomt dan is het in mijn ogen niet de troon opvolger voor de iPhone 4 maar alweer een heruitgave van de iPhone 4 en zullen ze mij ook teleur stellen.

    Als het aankomt op functies, dan kijk ik naar iets waar ze nu al mee bezig zijn genaamd iMessage (beta) voor bericht voering van mac naar iphone en visa versa.

    ik moet het nog allemaal zien gebeuren, en ze mogen van mij dus veel zeggen maar ik trap er niet meer in tot ik wat van apple zelf zie.

  18. Kan de iphone wel zijn antennes kwijt in een unibody design. Of krijg je dan ook zon lelijk zwart plastick stukje op de achterkant van de iphone en iPod Touch?

    Krijgen we opnieuw antenna gate.

    iphone 5 slecht bereik….maar hij is wel mooi.

  19. Origineel geplaatst door 020
    Ben ik de enigste die dat plaatje mooi vind? Wauw als dat hem word dan koop ik het sws!

    Als hij zo wordt is er weinig plek voor de accu ?

  20. offtopic? : Goldman Sucks – Global Analysis & Speculation Conglomerate – verdeel, heers en oogsten tijdens crises, maar zelf veilig op de achtergrond bljvend – wouldn’t trust this establisment in much it says.

  21. @Kasuja: Hou op man, veruit het merendeel van de mensen had helemaal geen last van slecht bereik met de iPhone 4.
    Zwaar overdreven in de media, en daarmee zeg ik niet dat er totaal niks mee was of dat niemand er last van had.
    Maar het was niet zo dat iedereen regelmatig niet kon bellen omdat ze geen bereik hadden.
    Zelf heb ik er NOOIT last van gehad.

  22. @Daejji: oe blijkbaar ligt het gevoelig.

  23. Origineel geplaatst door Kasuja
    @Daejji: oe blijkbaar ligt het gevoelig.

    Omdat het onzin is en jij helpt die onzin in stand te houden.

  24. Ik snap het stuk niet helemaal betreft providers die iPhone minder gaan subsidie gaan geven en daarom consument de volle prijs moet betalen.. Een iPhone is hartstikke duur bij een abonnement (te duur). En de providers spelen allemaal een vies spelletje met de kosten van de telefoon met abonnement en blokkeren van tethering. Aangezien de Samsung galaxy wel gewoon kan tetheren en bij de iPhone zetten ze het uit..

  25. @Gé: Vroeger kreeg je bij nschaf van een contract met telefoon korting op de telefoon (susidie) of de kosten zaten verwerkt in je maandlasten of het was echt een korting. Het geld moet ergens vandaan komen. Apple geeft nou niet direct mee ook niet bij groot inkopen. Dus betaal je het toestel uit eigen zak.

    Of dat nu verwerkt zit in je abbonnement kosten of dat je het toestel zelf moet kopen en daardoor de abbonnementskosten omlaag kunnen mat niet uit.

    KPN voorziet dag gezeur al dat klanten het te duur gaan vinden KPn bied de klant aan het toestel te leasen.

  26. Het is zo grappig iPhone 4was nog maar uit en ze wouden al een 5 . Als deze uit ga zijn ga er gevraagd en gezaagd worden achter de 6 man man. Zij content mee hetgeen je nu hebt mensen

  27. 700 dollar op het moment ?

  28. Origineel geplaatst door Gio
    Het is zo grappig iPhone 4was nog maar uit en ze wouden al een 5 . Als deze uit ga zijn ga er gevraagd en gezaagd worden achter de 6 man man. Zij content mee hetgeen je nu hebt mensen

    ‘k heb nu nog een iphone 3G en ben ni meer content 🙂 Wil nu wel eens iets nieuws, en het glas op de achterkant van de 4G(S) vind ik persoonlijk ni zo leuk, dus hoop ik op een andere achterkant. Dus ja ik verlang naar de nieuwe iphone 🙂 ON Topic – En ja het zal ZONDER abonnement zijn. 🙂 gaat me op het einde van de rit nog altijd goedkoper uitkomen dan met abo.

  29. @kasuja: Welke features? Nou simpel hoor:
    – tikje groter scherm / gelijkblijvende grootte toestel
    – platter
    – minder gevoelig voor vallen
    – beter bereik (nog steeds minder dan een gemiddelde nokia van 10 jaar geleden)

  30. @Bimmer: weet je dat laatste heel zeker? is dat niet nostalgisch denken? het telefoonbereik is op t-mobile niet heel veel slechter dan voorheen, juist beter. Ook durf ik te zeggen dat vodafone een verdomd goed netwerk heeft qua internet EN telefonie.

    verder, als apple een marktaandeel wil behouden moeten ze wel wat groots neerzetten. De eerste generatie van een updatemodel is altijd minder goed dan de versie erna (kijk naar de iPhone 3g en de iPhone 4). de versie daarna was altijd beter. imho. echt veel beter.

    De gevoeligheid voor vallen en stoten: tja, dat is je eigen verantwoordelijkheid. Gewoon een kwestie van normaal en bewust omgaan met het product lijkt me.

    Waarom willen jullie perse een groter scherm? is het ECHT nodig? alles is uitstekend leesbaar, het toetsenbord is ongeevenaard. Nu pas kan android’s keyboard uit ICS de iPhone’s keyboard bijbenen (en ik ben echt een android-fan). Wat wel anders moet, is een OS-probleem. Die multitask-bar is een ramp. slaat nergens op. Dat dropdown menu, de notification bar, is ook een ramp. kan veel meer mee gedaan worden. Geen widgets; kansloos.

    De multitask – wijze van android 4.0 is geweldig. Wil nu al niet meer anders. De galaxy nexus heb ik naast mijn iPhone 4S en de iPhone blijft nergens naast de nexus. geweldig mooie foto’s, (heb side by side foto’s gemaakt, en het verschil is opmerkelijk), en die multitask-roll is geweldig goed bedacht.

    PS: de echte spelling is iPhone, niet Iphone. De ‘P’ is de hoofdletter, niet de ‘I’.

  31. Voor mij is het belangrijk dat alle iDevices meer met elkaar gaan synchroniseren; nu loopt het al lekker via iCloud maar volgens mij zijn daar nog veel meer toepassingen voor te bedenken en gaat dat in de toekomst ook zeker komen. Binnen twee jaar heb je geen enkel bestand meer op je computer staan, is iCloud de nieuwe verbeterde Dropbox en synchroniseert het tussen macbook en iphone geweldig. Als je tekst invoert op je iphone kan je halverwege de zin verder typen op je mac etc.

    Ik hoop dat ik door de volgende versie van de iPhone zeer verrast ben, er is al te lang niets revolutionairs meer bijgekomen in telefoonland. Ik ga geen nieuwe features verzinnen, in het dagelijks leven heb ik een restaurantje, dus ik laat de Apple-engineers doen waar ze goed in zijn. Maar mij krijgen ze niet meer tevreden met een betere camera, een helderder scherm of twee uur langer kunnen bellen.

  32. @Robin: wedden dat je gewoon weer in de rij staat omdat apple je in zijn greep heeft.

  33. Betere batterij en dit keer mag er 2 speakers in plaats van 1 (kwaliteit mag wat hoger als op je max insteld)

    Uhm….wifi mag stukje beter zijn en wat meer geheugen om sneller op te starten als je toestel aan zet.

    Dit keer mogen hun alles aan verbeteren dat iedereen mee eens kan zijn dat dit nieuwe iphone kan zijn.

  34. Volgens mijn fietsenmaker, ook een analist, wordt de nieuwe iPhone zwaar overschat. Door de te hoge verwachtingen die deels niet worden waargemaakt, zijn er velen teleurgesteld. Hij waardeert het aandeel op 700 dollar. (Nieuwswaarde? Ook 0,0)

  35. Origineel geplaatst door Bimmer
    beter bereik (nog steeds minder dan een gemiddelde nokia van 10 jaar geleden)

    Hoe kan dat nou, er was toen geen 3G! 2G is ook alleen maar verbeterd, dus nee dat klopt niet.

    Origineel geplaatst door Robin
    Binnen twee jaar heb je geen enkel bestand meer op je computer staan, is iCloud de nieuwe verbeterde Dropbox en synchroniseert het tussen macbook en iphone geweldig. Als je tekst invoert op je iphone kan je halverwege de zin verder typen op je mac etc.

    Dat is wat Steve Jobs wilde, 30 jaar geleden.

    Origineel geplaatst door Kasuja
    @Robin: wedden dat je gewoon weer in de rij staat omdat apple je in zijn greep heeft.

    Goede producten willen vaak zulke effecten hebben.

  36. Al da gezaag op apple: ge moet eens kijke naar welke toestelle samsung uitbrengt? De ontwerpen en dergelijke zijn al jaren hetzelfde, alleen heeft de ene een iets beter camera en processor en groter scherm en voor de rest zit er ook nie veel verschil op.
    De iPhone is nog steeds het beste dat ik in handen heb, vooral het eenvoudige besturingssysteem vind ik top bij apple, bij android vind ik er maar niet mijne draai in, teveel functies is ook nie goed, ik houd ervan als alles simpel in elkaar steekt.
    Ik zal dan ook sowieso de nieuwe iphone kopen.

  37. Origineel geplaatst door Kasuja
    @Daejji: oe blijkbaar ligt het gevoelig.

    Nee hoor..ligt niet gevoelig..heb er zelf nooit last van gehad, dus wat maakt mij het dan uit.
    Zeg alleen dat jij niet moet doen alsof iedereen er last van had en dat men er op grootte schaal last van had.
    Dat mensen dus regelmatig niet konden bellen ofzoiets.
    Want dat is gewoon grootte onzin.. En nogmaals..ik zeg niet dat neimand ergens last van had. Heel vervelend als je er wel problemen mee hebt gehad.
    Maar het is onjuist dat iedereen dat had.

  38. @kasuja: Wat dacht je van 3D en hologram??
    Zit er beslist op.

  39. @Daejji: Grote onzin waar weldegelijk mensen last van gehad hebben. En waar apple maatregels tegen getroffen heeft. Als er niks aan de hand was hadden ze geen gratis hoesjes weg gegeven. En hadden ze het anntenne ontwerp niet aangepast in de 4GS.

    Dat jij er geen last van hebt gehad wil niet zeggen dat het niet bestaat en dus onzin is.

    @Hans Willems: 3D en Hologrammen… Op je telefoon?
    3D is maar even leuk daarna krijg je koppijn.

    Ik ben benieuwd of apple de eerste is die met een 3D interface kan komen die werkt. Want het is al heeel vaak geprobeert.

    Er zijn al 3D telefoons op de markt maar daar hoor je niet zo verl van. Vriend van mij heeft er een rn die heeft het maar uit gezet omdat het alleen leuk is op feestjes en verder heb je er niks aan. 3D brengt je geen nieuwe mogelijkheden die zonder onmogelijk zijn.

    Hologrammen. Lijkt me gaaf maar hoe ze dat gaan doen in een iphone weet ik niet. En wat is dan de toegevoegde waarde.

    Het zijn twee gimmicks die het leuk doen op feestjes en partijtjes. Maar meer ook niet.

    @hcsies: Hahaha 😉

    @Bimmer: Is het grotere scherm echt nodig?
    De iphone is nu nog lekker met 1 hand te bedienen.

    Met een groter scherm gaat dat een uitdaging worden.
    Geen idee of apple dat gaat doen omdat de rest het ook doet.

    De iphone is volgens mij groot geworden door zijn eenvoud.
    Dat wat er wel in zat doet het en werkt heeeeeel fijn.

  40. @Hans Willems: Ja en draadloos stroom vast ook..

    Waarom willen mensen steeds iets “nieuws” alleen om iets nieuws te hebben… Ik zou er niet aan meedoen als ik Apple was. De iphone 4/4S is een geweldig toestel en gewoon “af” Wat wil je er nu nog meer instoppen??? Als je precies het zelfde toestel uitbrengt in een ander jasje zijn deze mensen ook al blij! Dan kunnen ze zeggen dat ze iets “nieuws” hebben. wacht nu gewoon totdat er ook weer nieuwe technieken beschikbaar zijn!

  41. @Mickel Pijpers: Als we in het westen niet zo rijk en verwend zouden zijn, vonden we het normaal om niet vaker dan eens per drie, vier jaar een nieuwe telefoon te kopen. Technisch gezien kan dat, want goed ontworpen telefoons slijten niet zo snel (vraag maar aan mensen die nog een Nokia 3310 hebben). Maar de praktijk is natuurlijk anders. Apple kan het zich niet veroorloven 3 jaar geen nieuw toestel op de markt te brengen. Ik ben al blij dat Apple niet meedoet aan de gekte van veel andere toestelmakers die elk kwartaal hun nieuwste ‘flagship’-toestel aankondigen. Samsung brengt per jaar wel een stuk of 30 toestellen uit. Heb je net iets gekocht, blijk je een paar maanden later al met een sterk verouderd toestel te zitten. Bij de iPhone kun je tenminste twee, drie jaar met een toestel doen, zonder dat je wordt uitgelachen. Gelukkig is er ook nog een grote tweedehands markt, zodat je oude telefoon niet op de schroothoop hoeft te belanden.

  42. Je koopt een telefoon toch om te bellen en de extra entertinment waarde. Het apparaat moet je verbonden houden met vrienden familie en werk.
    Ik koop geen nieuwe telefoon omdat ie sociaal niet meer geaccepteerd word. Laat die mensen dan maar lachen. Als je uitgelachen word vanwege je mobiel moet je toch andere vrienden gaan zoeken ben ik bang. :p

  43. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @Mickel Pijpers: Als we in het westen niet zo rijk en verwend zouden zijn, vonden we het normaal om niet vaker dan eens per drie, vier jaar een nieuwe telefoon te kopen. Technisch gezien kan dat, want goed ontworpen telefoons slijten niet zo snel (vraag maar aan mensen die nog een Nokia 3310 hebben). Maar de praktijk is natuurlijk anders. Apple kan het zich niet veroorloven 3 jaar geen nieuw toestel op de markt te brengen. Ik ben al blij dat Apple niet meedoet aan de gekte van veel andere toestelmakers die elk kwartaal hun nieuwste ‘flagship’-toestel aankondigen. Samsung brengt per jaar wel een stuk of 30 toestellen uit. Heb je net iets gekocht, blijk je een paar maanden later al met een sterk verouderd toestel te zitten. Bij de iPhone kun je tenminste twee, drie jaar met een toestel doen, zonder dat je wordt uitgelachen. Gelukkig is er ook nog een grote tweedehands markt, zodat je oude telefoon niet op de schroothoop hoeft te belanden.

    en zo is het!

  44. Origineel geplaatst door Kasuja
    @Daejji:Grote onzin waar weldegelijk mensen last van gehad hebben. En waar apple maatregels tegen getroffen heeft. Als er niks aan de hand was hadden ze geen gratis hoesjes weg gegeven. En hadden ze het anntenne ontwerp niet aangepast in de 4GS.Dat jij er geen last van hebt gehad wil niet zeggen dat het niet bestaat en dus onzin is.

    Als er grote media-ophef is, kun je het niet negeren. Zelfs niet als het niet klopt. Apple is de hoogste boom ter wereld en media klimmen graag hoog in de boom als er iets te melden valt, maar schoppen net zo graag tegen de boom. Persoonlijk zie ik wel grotere problemen dan iets wat bij elke telefoon voorkomt (bijv. dat Rosetta-ondersteuning in z’n geheel is gedropt vanaf OS X Lion). Maar de iPhone vangt meer headlines en meer viewers. Zeker als het negatief is, want men wilt toch graag negatieve berichtgeving over een topmerk zien. Dat komt niet vaak voor en oei oei oei wat spannend toch allemaal.

    Dat argument is dus net zo sterk (zwak ;)) als de bewering zelf.

  45. @Gonny van der Zwaag: Daarmee heb je zeker een punt…
    Wat ik alleen wil zeggen is dat ik hoop dat Apple zich niet door de media en/of massa gedwongen gaat voelen en daarom een nieuwe iPhone gaat uitbrengen… Want dan worden het van die commercieel gedwongen updates die eigenlijk niks nieuws bevatten. Want dan gaan ze net zo als al die andere fabrikanten worden. We zijn van Apple gewend dat als ze met iets nieuws komen, ze dan ook echt iets nieuws hebben, waar andere fabrikanten dan achteraan moeten gaan hollen. Dat is een van Apple’s kwaliteiten en ook iets waar Steve Jobs voor stond. Ik hoop gewoon dat dat zo blijft. Ook nu de kritische remming van Jobs er niet meer is.

  46. Wisten jullie dat bij de telegraaf catogorie digitaal, alle nieuwsitems die ze posten, van iphoneclub komen? Altijd zie ik eerst hier berichten, en dan op telegraaf digitaal ze ik het daar een beetje de tekst veranderd daar staan. Met meestal nog de zelfde foto’s.. Vid dit echt kapot dom.

  47. @henk de steen.: Wieweet schrijven ze ook voor de telegraaf;)

  48. Gewoon iPhone kopen .
    Ik heb alle iPhone modellen gehad, behalve de 4S
    Omdat dat iPhone geen toegevoegde waarde heeft… Op de iPhone 4

    Alle speculaties die te vinden zijn op internet, zou je als Apple fan verwachten dat dit echt een hele grote sprong word naar iets super geweldigs.

    Wat betreft de abbonnementen gevalletje, ik zou persoonlijk een sim only nemen en een los verzegelde (geseald) iPhone 5 op marktplaats kopen (sowieso 1 jaar Apple garantie).

    Ik ben al jaren bezig de abonnementen prijzen bij te houden en ik was fan van T-Mobile, maar de prijzen schieten met 1000% omhoog en dat echt bij alle providers met toestel.
    Leasen zou ik niet doen, want je betaald en voor de toestel en voor de abonnement per maand. Eind van de rit bijbetalen na 1 jaar abbo 35% toestelwaarde en na 2 jaar abbo iets van 15% of inruilen voor ander toestel en dus verlengen of toestel houden, ik vraag me echt af waarom dan leasen? Je betaald gewoon dubbel en dwars bij zo een abonnement.

    Even goed rondkijken en vergelijken. Ik zet het altijd in een excel bestand en kijk wat het goedkoopst is aan het eind van het abonnement, die ook nog eens aan mijn wensen voldoet natuurlijk!

    iPhone 5 zal ik zeker nemen, tenzij het boven de 1000 euro zal kosten, omdat het waterproof zal zijn en alle andere geweldige features.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.