Amazon werkt hard aan nieuwe Kindle

Amazon is druk bezig met het werven van medewerkers voor de Kindle. Het gaat om diverse functies, die meestal laat in de productie nodig zijn.

kindle kleurAmazon gaat het Kindle-team uitbreiden om zich voor te bereiden op de strijd met de iPad. Lab126, het bedrijfsonderdeel dat verantwoordelijk is voor de Kindle heeft tientallen vacatures openstaan voor het maken en testen van nieuwe producten. Er valt uit af te leiden dat het bedrijf druk bezig is met een nieuw apparaat. Het zou daarbij gaan om een touchscreen-versie van de Kindle met kleurenscherm. Amazon nam eerder dit jaar Touchco over, een bedrijf gespecialiseerd in touchscreen-technologie. Ook zou het niet zomaar om de derde generatie Kindle gaan, maar om een Kindle-tablet, vergelijkbaar met de iPad.

Wat opvalt is dat Amazon alleen software-engineers en QA-medewerkers zoekt, geen hardware-engineers. Dat wekt de indruk dat het product al grotendeels klaar is en dat er alleen nog aan de software hoeft te worden gewerkt. Vacatures zoals Software Development Test Engineer wijzen op rollen die pas laat in de de productcyclus nodig zijn. Deze medewerkers schrijven software die de reeds bestaande programma’s moeten testen. Er is ook een Buyer/Planner nodig om te zorgen dat de bestellingen straks kunnen worden afgehandeld. Interne bronnen hebben laten weten dat Amazon afspraken met uitgevers heeft gemaakt over nieuwe games die ze op de Kindle willen uitbrengen.

Gek genoeg zei Amazon CEO in 2009 nog dat het jaren zou duren voor er een Kindle met kleurenscherm op de markt zou komen. Maar hetzelfde jaar bleek dat E Ink, de fabrikant van de Kindle-schermen was gekocht door een Taiwanees bedrijf, waardoor de droom van een Kindle met kleurenscherm opeens erg snel nabij kwam.

De vacatures zijn hier te zien: Lab 126

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 mei 2010, 21:02
Categorie iDevices
Onderwerpen amazon, game, ipad, kindle, kingdom, webapp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.