Amazon mag de naam ‘Appstore’ blijven gebruiken

Apple klaagde eerder Amazon aan om zo Amazon te dwingen de naam 'app store' niet meer te gebruiken. Apple was van mening dat consumenten hierdoor verward en misleid zouden kunnen worden. De rechter heeft nu besloten dat Amazon de naam mag blijven gebruiken.

Amazon werd eerder dit jaar aangeklaagd door Apple omdat ze de naam ‘Appstore’ gebruiken voor hun Android-softwarewinkel. Apple vond dat de term hun handelsmerk was en vroeg daarom aan de rechter om een verbod deze naam te gebruiken. Daarnaast was Apple ook van mening dat het voor verwarring zou zorgen onder de consumenten. Naast Amazon stuurde Apple destijds naar meerdere websites een ‘cease and desist’, een brief waarin stond dat de betreffende websites moesten stoppen met het gebruiken van die naam.

Eerder was al duidelijk dat de rechter niet echt overtuigd was en dat Amazon de naam waarschijnlijk mocht blijven gebruiken. De rechter heeft nu besloten dat Amazon de naam mag blijven gebruiken. De rechter heeft besloten dat de zaak in oktober 2012 in behandeling komt.

Via MacRumors

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juli 2011, 12:03
Categorieën Apple, Round-up
Onderwerpen amazon, app store, apple, rechtbank

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.