Amazon mag de naam ‘Appstore’ blijven gebruiken

Apple klaagde eerder Amazon aan om zo Amazon te dwingen de naam 'app store' niet meer te gebruiken. Apple was van mening dat consumenten hierdoor verward en misleid zouden kunnen worden. De rechter heeft nu besloten dat Amazon de naam mag blijven gebruiken.

Amazon werd eerder dit jaar aangeklaagd door Apple omdat ze de naam ‘Appstore’ gebruiken voor hun Android-softwarewinkel. Apple vond dat de term hun handelsmerk was en vroeg daarom aan de rechter om een verbod deze naam te gebruiken. Daarnaast was Apple ook van mening dat het voor verwarring zou zorgen onder de consumenten. Naast Amazon stuurde Apple destijds naar meerdere websites een ‘cease and desist’, een brief waarin stond dat de betreffende websites moesten stoppen met het gebruiken van die naam.


Eerder was al duidelijk dat de rechter niet echt overtuigd was en dat Amazon de naam waarschijnlijk mocht blijven gebruiken. De rechter heeft nu besloten dat Amazon de naam mag blijven gebruiken. De rechter heeft besloten dat de zaak in oktober 2012 in behandeling komt.

Via MacRumors

Amazon

Amazon is een van de bekendste internationale webshops voor elektronica, huishoudartikelen, speelgoed, levensmiddelen en meer. Je kunt bij Amazon ook terecht voor goede Apple-deals. Amazon is sinds 2020 met een eigen versie van de webshop actief in Nederland en biedt vaak goedkope aanbiedingen, ook voor tech. Met een Amazon Prime-abonnement profiteer je van allerlei voordelen, zoals gratis verzending. Bekijk de de beste Amazon Nederland deals en hoe je lid wordt van de streamingdienst Amazon Prime Video. Er is extra voordeel te halen tijdens het jaarlijkse evenement Amazon Prime Day.

Amazon

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.