Amazon koopt touchscreen-bedrijf voor toekomstig Kindle-project

Amazon heeft het bedrijf Touchco gekocht, gespecialiseerd in touchscreen-technologie. Het plan is om de touchscreens van Touchco in de Kindle toe te passen.

touchco touchscreenAmazon is Apple’s grootste concurrent wat de e-bookfuncties van de iPad betreft. Met de iPad heeft Apple een voorsprong: het apparaat heeft een kleurenscherm en een touchscreen, twee eigenschappen die de Kindle e-reader niet heeft. Maar daar zou wel eens verandering in kunnen komen, want Amazon heeft het bedrijf Touchco gekocht, gespecialiseerd in touchscreens. Het plan is om de kennis van het bedrijf toe te passen in toekomstige Kindle-apparaten.


Touchco is een technologiebedrijf dat flexibele, transparante en drukgevoelige touchscreens maakt. De schermen kosten maar $10 per vierkante voet (een oppervlak van ongeveer 30 bij 30 cm). De touchscreens in de iPhone en iPad zijn veel duurder en zijn weliswaar multitouch, maar kunnen niet zoveel gelijktijdige aanrakingen registreren als de schermen van Touchco. Touchco’s technologie kan ook onderscheid maken van de mate waarin je met een vinger of stylus op het scherm duwt. Daar komt bij, dat er voor het scherm geen contact met de huid nodig is. Het is een zogenaamd resistive (drukgevoelig) scherm.

De aankoop van Touchco door Amazon kan een directe reactie zijn op de aankondiging van de Apple iPad. Amazon probeert op meer manieren met Apple te concurreren, bijvoorbeeld door het openzetten van het Kindle-platform voor een eigen app store. Touchco heeft zes medewerkers die onderdeel gaan worden van de Kindle-hardwaredivisie Lab126. Dat bedrijfsonderdeel is net als Apple gevestigd in Cupertino.

Helaas is alle content van de Touchco-website verdwenen en zijn alle YouTube-video’s van het bedrijf op privé gezet.

Via: New York Times

Amazon

Amazon is een van de bekendste internationale webshops voor elektronica, huishoudartikelen, speelgoed, levensmiddelen en meer. Je kunt bij Amazon ook terecht voor goede Apple-deals. Amazon is sinds 2020 met een eigen versie van de webshop actief in Nederland en biedt vaak goedkope aanbiedingen, ook voor tech. Met een Amazon Prime-abonnement profiteer je van allerlei voordelen, zoals gratis verzending. Bekijk de de beste Amazon Nederland deals en hoe je lid wordt van de streamingdienst Amazon Prime Video. Er is extra voordeel te halen tijdens het jaarlijkse evenement Amazon Prime Day.

Amazon

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.