iculture-populaire-apps
Populaire Apps De meest gedownloade apps van de afgelopen week

Amazon gaat apps verkopen via Kindle Store

Amazon heeft via een persbericht officieel aangekondigd dat ze een App Store voor de Kindle gaan openen. Ontwikkelaars krijgen daarbij 70% van de omzet, geen 30% meer.

kindle app storeHet regent de afgelopen dagen geruchten over mogelijke namen voor de Apple Tablet, iTunes-content die naar de cloud gaat en Steve Jobs die een hekel aan Google CEO Eric Schmidt zou hebben. Gelukkig is er tussen al die geruchten ook af en toe een echte aankondiging: Amazon heeft namelijk via een persbericht laten weten dat ze een App Store voor de Kindle gaan openen. Amazon stelt het Kindle-platform open voor externe ontwikkelaars, die een breed aanbod van applicaties kunnen ontwikkelen: nieuwe manieren om e-books te lezen, maar ook games en utilities zijn mogelijk. De content komt later dit jaar beschikbaar in de Kindle Store.


Net als bij Apple krijgen ontwikkelaars 70% van de omzet en houdt Amazon zelf 30%. Volgens de New York Times gaat de nieuwe App Store zorgen voor een andere relatie van Amazon met kranten en tijdschriften. Die krijgen nu namelijk maar 30% van de omzet. Het nieuwe model draait dat om, waardoor het voor kranten en tijdschriften aantrekkelijker wordt om hun eigen kranten-app uit te brengen. Amazon gaf schrijvers en uitgevers al de mogelijkheid om boeken rechtstreeks te uploaden en te verkopen via de Kindle Store, via een zelfbedieningsformule. Het ging daarbij om passieve content (boeken, tijdschriften en kranten). In de nieuwe plannen is sprake van actieve applicaties, die daadwerkelijk iets doen. Als voorbeelden noemt Amazon in het persbericht Handmark, die een Zagat-gids voor de Kindle uitbrengt en Sonic Boom, die bezig gaan met woordspelletjes en puzzels.

Wat e-books betreft is Amazon op dit moment de absolute marktleider. Mocht Apple van plan zijn om de tablet vooral een functie als ebookreader mee te geven, dan kan het voor ontwikkelaars nog wel eens een lastige keuze worden. Voor consumenten ook, want zij moeten beslissen in welk apparaat en welke content ze gaan investeren: DRM-boeken van Amazon of van Apple (er vanuit gaande dat Apple inderdaad een e-booklezende tablet aankondigt).

Ontwikkelaars kunnen de Kindle Developement Kit volgende maand downloaden via Amazon.com/kdk/. Het gaat om een gelimiteerde beta, dus haast maken heeft zin.

Via: Mashable

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Amazon

Amazon is al een tijdje actief in Nederland en biedt vaak goedkope aanbiedingen, ook voor tech. Bekijk de de beste Amazon Nederland deals, hoe je via Amazon Prime profiteert van extra voordeel en hoe je lid wordt van de streamingdienst Amazon Prime Video. Daarnaast kun je gebruik maken van gratis verzending als je lid wordt van Amazon Prime. Er is extra voordeel te halen tijdens het jaarlijkse evenement Amazon Prime Day.

Amazon

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.