Amazon Japan zet iPhone 6 alvast te koop

Amazon Japan heeft de iPhone 6 alvast in de verkoop gedaan. De webwinkel noemt een prijs van zo'n 1000 euro voor de 64GB iPhone 6.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone-6-amazonHet kan een publiciteitsstunt zijn of een menselijke fout: Amazon Japan heeft de iPhone 6 alvast in de winkel gezet. Ook denken ze de volledige specs van de iPhone 6 te weten, die trouwens 139.000 yen moet gaan kosten voor het model met 64GB opslag. Amazon verwacht een 4,7-inch scherm en een gewicht van 113 gram. Ze denken de iPhone 6 vanaf 30 september te kunnen leveren.

In de specificaties is verder te lezen dat de nieuwe iPhone vermoedelijk 13 x 6,5 x 0,7 cm gaat meten. Toch valt er weinig betrouwbare informatie af te leiden uit de productpagina bij Amazon: de foto die ze hebben gebruikt is een van de vele mock-ups en de genoemde prijs van 139,999 yen vertaalt zich naar een prijs van meer dan duizend euro. Die prijs kan kloppen, maar zou wel iets aan de hoge kant zijn. De huidige duurste iPhone met 64GB opslag kost €899 in Nederland. De prijs van de iPhone 6 kan wel iets omhoog gaan in vergelijking met de huidige generatie iPhones, vanwege het grotere scherm.

amazon-japan-iphone-6

Nederlandse telecomwinkels en operators hebben ook altijd vroegtijdig de neiging om nieuwe toestellen alvast op hun website te zetten, al bieden ze nog geen concrete koopmogelijkheid aan. Dat doen ze vooral om straks goed in Google te kunnen scoren. KPN heeft bijvoorbeeld al zo’n pagina met teksten als: “Wil jij straks de eerste zijn in Nederland die de iPhone 6 in handen heeft? Wij houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen!” KPN beweert trouwens dat de iPhone 6 “volgens de laatste geruchten” al in augustus leverbaar is. Dat was een paar maanden geleden inderdaad een gerucht, maar het wordt door de kenners inmiddels weggelachen. Het wordt september, niet eerder.

iPhone-6-verwacht-kpn

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 21:40
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen amazon, iPhone 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.