iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: Horeca Inspectiekaart, iTunes U, Scheiding App en meer

Afgelopen week passeerden weer allerlei leuk iPhone en iPad-apps de revue. Scheiding App, Manything, YouTube Creator en meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Scheiding App waaier iPhoneKomkommertijd? Dat bestaat niet in de App Store. In deze App Gemist gaan we nog even alle nieuwe apps langs die we afgelopen week hebben besproken, en er zit verdraaid veel leuks tussen. We eten schoner met de Horeca Inspectiekaart, vinden terrassen in de zon met Cafellow en gaan op jacht naar beter bereik met OpenSignal. Applijsten zijn er over wijnapps en alternatieve fotoalbums voor de iPhone en iPad. En nog veel meer!

AG FLY iPhoneFLY – De videobewerkings-app FLY werd halverwege 2014 uitgeroepen tot Apple’s Uitgelicht van de week en heeft toen meteen een plekje in de hitlijsten van de App Store veroverd. Maar je hebt de app niet zomaar onder controle. FLY breekt met de traditionele wetten van video editing en bedient op een heel andere manier die we in dit artikel uitleggen. En: wat kan je met de verschillende in-app aankopen?
Downloaden: FLY (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Horeca Inspectiekaart iPhoneHoreca Inspectiekaart – Het Ministerie van Economische Zaken heeft een iPhone-app uitgebracht waarmee je kan zien of je eettent veilig en schoon is. De applicatie Horeca Inspectiekaart toont op de kaart hoe eetgelegenheden de keuring van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit hebben doorstaan. Ze krijgen een groen, oranje of rood icoontje dat laat zien hoe er wordt gescoord op de omgang van voedsel, de hygiëne en het ongedierte.
Downloaden: Horeca Inspectiekaart (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Skyscanner Autoverhuur prijsvergelijkingSkyscanner Autoverhuur – De handige applicatie Skyscanner waarmee je de prijzen van vluchten en vliegmaatschappijen kan vergelijken, heeft een aparte app uitgebracht voor het vergelijken van autoverhuur. Skyscanner Autoverhuur werkt vanaf deze week ook in de Verenigde Staten, wat de internationale release van de applicatie betekent. In de app voer je een luchthaven in waar vanaf je wil rijden en hoelang je wilt rijden.
Downloaden: Skyscanner Autoverhuur (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

AG SKB14 iPhoneSBK14 – Fans van autoraces hebben sinds vorig jaar niks meer te klagen met een iPhone. Real Racing 3 en GT Racing 2 zijn twee indrukwekkende gratis racegames op iOS en met de juiste instellingen is ook 2K Drive qua rijbeleving de moeite waard. Voor liefhebbers van motorraces viel er nog niet zoveel te halen op iOS. De officiële game van het FIM Superbike World Championship maakt echter indruk. En ook SBK14 is gratis te downloaden.
Downloaden: SBK14 Official Mobile Game (gratis, in-app aankoop, universeel, iOS 6.1+)

AG MemLock iPhoneMemoLock – Het lockscreen of toegangsscherm is een taaie plek op de iPhone. Zolang iOS 8 nog niet uit is en plaats maakt voor widgets bij het openen van je iPhone, kan je er niks mee behalve een achtergrondfoto kiezen. Daarbinnen zijn verschillende ontwikkelaars gelukkig erg creatief. Met de iPhone-app MemoLock van de Zuid-Koreaanse Kyoungjoon Park zet je een deel van je agenda, een belangrijke notitie of takenlijst op je lockscreen.
Downloaden: MemoLock (€1,79, iPhone, iOS 7.0+)

AG iTunes UiTunes UApple kondigde een week geleden aan dat iTunes U zou worden aangepast voor lesprogramma’s. De datum werd toen ook al gecommuniceerd: vanaf 8 juli konden docenten bezig gaan met het samenstellen van lesprogramma’s op de iPad. Onduidelijk was toen, of er een update van de app nodig was. Dat blijkt het geval, want versie 2.0 van de iTunes U-app is dinsdagavond verschenen. Docenten kunnen vanaf nu kiezen uit 750.000 lezingen en andere documenten in iTunes U, maar ook eigen documenten van iWork en iBooks Author toevoegen.
Downloaden: iTunes U (gratis, universeel, iOS 7.0+)

TdF14 Ronde van Frankrijk iPhone iPad appDe Ronde van Frankrijk – Voor aanvang van de Tour de France 2014 maakten we al een lijst van nuttige apps voor het live volgen van de wielerronde. Nu ziet het ernaar uit dat het juist een later uitgebrachte iPhone-app is die de show steelt. De Ronde van Frankrijk 2014 van het Nederlandse Banana Apps biedt informatie en geschiedenis van alle renners uit alle ploegen, laat je de verschillende etappes in de iPhone-agenda zetten en biedt live-informatie. Daar valt nog wel wat op aan te merken.
Downloaden: De Ronde van Frankrijk 2014 (€1,99, universeel, iOS 6.0+)

App de Vakantiedokter iPhone appApp De Vakantiedokter – Zorg- en reisverzekeraar Zilveren Kruis Achmea heeft een iPhone-app uitgebracht die vakantiegangers moet bijstaan met problemen. App de Vakantiedokter gaat niet om een statische lijst met vragen en antwoorden waar je jouw probleem moet uitzoeken, maar om een chatapp. Je stelt je vragen aan een medisch expert en krijgt in hetzelfde chatvenster antwoord. Bijzonder is dat je ook wordt geholpen als je geen klant bij de verzekeraar bent.
Downloaden: App de Vakantiedokter (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG ManythingManything – Als je veel aan het werk of op reis bent, dan geeft een beveiligingscamera een gerust gevoel voor als je niet thuis bent. Je kan natuurlijk honderden euro’s uitgeven aan een duur beveiligingssysteem. Maar het kan ook eenvoudiger als je nog een oude iPhone of iPad in huis hebt. Met de gratis iOS-app Manything maak je in een handomdraai van je iOS-apparaat een beveiligingscamera.
Downloaden: Manything (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Hellraid The Escape iPhone iPadHellraid: The Escape – Vanaf iOS 8 wordt het een feest voor gameontwikkelaars. Dan worden de deuren opengezet voor hardware-acceleratie en mogen makers alles uit de kast trekken waar de iPhone en iPad over beschikken. Maar hoeveel valt er nog te halen uit iOS zónder die hardwaretoegang? Hellraid: The Escape geeft een visitekaartje af. Dwalend door kerkers waarin je dood keer op keer in de ogen kijkt, blijf je je verbazen over het visuele spektakel.
Downloaden: Hellraid: The Escape (€2,69, geen in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

AG Scheiding AppScheiding App – Een op de drie huwelijken sneuvelt in Nederland. Dat zijn de schokkende cijfers, maar het zijn wel onze Nederlandser cijfers. Een scheiding is helaas iets doodgewoons geworden. Toch is de Scheiding App van Felix Wielinga een van de weinige vaderlandse iPhone-apps die het onderwerp durft aan te pakken. In de gratis applicatie lees je over de stappen die ondernomen moeten worden, lees je over alimentatie en hoe je het aan de kinderen overbrengt.
Downloaden: Scheiding App (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

YouTube Creator Studio iPhone videokanaalYouTube Creator Studio – Google heeft een aparte app uitgebracht voor het beheren van een videokanaal op YouTube. YouTube Creator Studio laat je onderweg de titel en toelichting van video’s bijwerken en geeft je de mogelijkheid om reacties op die video’s te filteren en te beantwoorden. Ook kan je uitgebreide statistieken over je video’s te zien krijgen. YouTube Creator Studio lijkt alle vragen te beantwoorden die je had als eigenaar van een populair YouTube-kanaal.
Downloaden: YouTube Creator Studio (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

AG UltraTextUltratext – Ultratext is een simpele app waarmee je supergrappige animaties maakt. Tik wat woorden in, maak een gekke foto van jezelf en verstuur het via iMessage. De ontvanger moet gegarandeerd (glim)lachen. De kleurrijke animaties flitsen over het scherm. Daarom niet zo geschikt voor een bericht waarin je het einde van je relatie aankondigt, maar best leuk om zomaar iemand te verrassen met een lief berichtje.
Downloaden: Ultratext (gratis, iPhone, iOS 7.1+)

OpenSignal iPhone bereik Wi-Fi-hotspotsOpenSignal – Wie alles over zijn bereik wil weten, zit goed met OpenSignal. De gratis iPhone-app werd nu vernieuwd en heeft de intentie nog veel meer nuttige informatie te verzamelen over de beschikbaarheid van Wi-Fi-hotspots en bereik. Omdat de applicatie nu op de achtergrond kan draaien, kan de applicatie allerlei vragen beantwoorden. Hoe vaak heb je GPRS op een plek waar je 3G wilt hebben? Je kan de prestaties meteen vergelijken met de andere netwerken.
Downloaden: OpenSignal (gratis, iPhone, iOS 7.1+)

AG Capo Touch iPhoneCapo touch – Onder Mac-gebruikers is muziek-app Capo inmiddels een oude bekende. Het is een populaire app die muzikanten helpt om liedjes te leren, door middel van slimme trucjes. De ontwikkelaars van SuperMegaUltraGroovy kregen er in 2011 zelfs een Apple Design Award voor. Ook werd Capo afgelopen februari door Apple geroemd tijdens de viering van de 30-jarige verjaardag van de Mac. Een iOS-versie van Capo kon dan natuurlijk niet uitblijven. Die verscheen donderdag onder de naam Capo touch, een app waarmee gitaristen nu ook vanaf hun iPhone en iPad nummers kunnen leren spelen.
Downloaden: Capo touch (introductieprijs €4,99, universeel, iOS 7.0+ )

AG Nike Football iPhoneNike Football – Misschien heb je het even helemaal gehad met voetbal, nu Nederland niet in de finale van het WK staat. Toch grijpt Nike de WK-gekte aan om een nieuwe voetbalapp te lanceren. Nike Football is eigenlijk alleen interessant als je zelf voetbalt, want de belangrijkste functie is het uitnodigen van vrienden en teamgenoten om een potje te voetballen. Je kiest een tijd en locatie voor de wedstrijd en de app houdt bij wie er zin heeft om een balletje te trappen.
Downloaden: Nike Football (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

AG LuisterrijkLuisterrijk app – De grote luisterboekenwebshop Luisterrijk heeft een iPhone-app uitgebracht waarin je naar de boeken kan luisteren. De applicatie is direct verbonden aan de webshop: door in te loggen in de app kan je beginnen met het luisteren van de boeken die je hebt gekocht. Je slaat de audioboeken lokaal op zodat je ze ook zonder internetverbinding kan beluisteren, en kan ze nadien ook weer verwijderen om ruimte te besparen.
Downloaden: Luisterrijk app (gratis, iPhone, iOS 7.1+)

AG Tekenbeet iPhoneTekenbeet – De teek is op zijn toppunt deze dagen. En dus heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu de applicatie Tekenbeet uitgebracht die hulp moet bieden in het geval van een tekenbeet. In de gratis iPhone-app zie je wat een teek is en wat de ziekte van Lyme doet, hoe je op teken controleert en hoe je een teek verwijdert. Met de Tekenradar kan je tot tien dagen vooruit kijken hoeveel overlast je van teken kan verwachten.
Downloaden: Tekenbeet (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

AG FollowUpp iPhoneFollowUpp – Als je de afgelopen tijd op zoek bent gegaan naar collaboration tools om mee samen te werken op de iPhone en iPad, kan je wel eens verstrikt zijn geraakt in ingewikkelde apps. De mogelijkheden van Podio, Slack en Trello zijn eindeloos, maar daarmee werpen de applicaties ook een drempel op om ze te gebruiken. Volgens de Nederlandse ontwikkelaar Cicoon werd het tijd voor een ‘extreem simpele app’ om met meerdere personen taken en projecten in te beheren. En dat is FollowUpp geworden.
Downloaden: FollowUpp (€0,89, universeel, iOS 7.0+)

AG Cafellow iPhoneCafellow – Welkom in de laatste aflevering van onze vaste semi-eeuwse rubriek ‘We weten niet of je er echt een app voor wil gebruiken, maar hij sluit in ieder geval lekker aan op de vrijdagmiddagborrel’. Deze keer bespreken we Cafellow, een Nederlandse iPhone-app waarmee je kan zien welke cafés er in de buurt zijn en op welke punten ze scoren. Zojuist kreeg de applicatie een update die antwoord geeft op een prangende vraag: op welke terrassen zit je in de zon?
Downloaden: Cafellow (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juli 2014, 21:54
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.