Cryptovaluta

Apple verbiedt mijnen van cryptovaluta door apps

Apple heeft de ontwikkelaarsrichtlijnen voor de App Store aangescherpt. Er staat nu expliciet in dat je geen apps mag maken die cryptomunten mijnen.

Verbod op cryptovaluta mijnen

Het is niet langer toegestaan om apps te maken die dergelijke functionaliteit bevatten. Dergelijke apps zouden door het mijnen naar cryptocurrency je batterijduur nadelig kunnen beïnvloeden en de levensduur van je toestel verkorten. Het gaat meestal om achtergrondprocessen waarvan de gebruiker geen weet heeft. Ook andere achtergrondprocessen die niet relevant zijn voor de app zijn verboden. Ontwikkelaars moeten ervoor zorgen dat apps zuinig met energie omgaan en niet je batterij onnodig leeg trekken, je toestel oververhit maken of een onnodige belasting vormen van de systeembronnen.


Het heeft ook gevolgen voor apps die bijvoorbeeld reclames van derde partijen bevatten en daarbij ongemerkt cryptomunten mijnen of andere ongerelateerde processen uitvoeren die niet nodig zijn om de app te laten functioneren. Verder gelden dezelfde beperkingen voor de Mac App Store. Ontwikkelaars kunnen uiteraard nog wel apps met verstopte cryptominers uitbrengen buiten de Mac App Store om. Dit is juist op de Mac een reëel risico: als de CPU van je Mac op hol slaat is het goed om eens te kijken of er geen malware actief is dat via achtergrondprocessen jouw computer gebruikt om geld te verdienen voor iemand anders.

De regels hebben geen gevolgen voor apps die Initial Coin Offerings aanbieden, je laten handelen in cryptovaluta-futures en andere crypto-beleggingsproducten en aanverwante handel. Ze moeten dan wel worden aangeboden door een gevestigde bank of een goedgekeurd financieel instituut. Uiteraard moet het aan alle toepasselijke wetten voldoen.

Dit is de betreffende passage uit de :

Mining: Apps may not mine for cryptocurrencies unless the processing is performed off device (e.g. cloud-based mining).

Apple verwijderde een paar jaar geleden cryptocurrency-apps zoals Coinbase uit de App Store, maar later werden die toch weer toegestaan. Coinbase is nog steeds een van de populairste apps op dit gebied.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juni 2018, 19:12
Bron Bron Apple Developer
Categorie Apps
Onderwerp bitcoin
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.