UrbanWatch-app op Apple Watch

UrbanWatch-app zet de Urban Dictionary op je Apple Watch

Met UrbanWatch kun je de Urban Dictionary op je Apple Watch raadplegen, zodat je snel een gevatte uitdrukking kunt maken - én zeker weet dat je geen onzin praat. De app is gemaakt door een Australische tiener.

UrbanWatch: Urban Dictionary op je pols

We hebben al eens apps besproken waarmee je Instagram, Twitter, Reddit of Wikipedia op je Apple Watch kunt raadplegen. Het slang-woordenboek Urban Dictionary maakt dat lijstje nu compleet. Hiermee kun je op de Apple Watch even snel opzoeken wat iemand bedoelt met een bepaalde uitdrukking. De app toont het woord van de dag en de definities van woorden die je zelf opzoekt. Uiteraard alleen in het Engels.


De Plus-versie van de app (slechts €0,49) geeft je de mogelijkheid om woorden op te slaan en definities met je vrienden te delen. Die laatstgenoemde mogelijkheid is toegevoegd in versie 2.0, die onlangs verscheen. De app synchroniseert die opgeslagen apps ook weer met je iPhone, zodat je ze op een groter scherm nog eens kunt nalezen.

UrbanWatch-app

UrbanWatch is gemaakt door de 16-jarige Australische ontwikkelaar Archer Gardiner-Sheridan. Hij kreeg het idee voor de app toen hij in de auto van huis naar school nadacht over Watch-apps die mensen leuk zouden vinden om te gebruiken. Het idee van de Urban Dictory op de Apple Watch sprak hem wel aan en zo ontstond deze app. Als het klopt dat watchOS 6 een eigen App Store krijgt zullen dergelijke apps alleen nog maar belangrijker worden.

UrbanWatch heeft een simpele gebruikersinterface met drie opties: Word of the Day, Random Word en Search. Het zoeken gebeurt door te dicteren, door het te schrijven op het scherm van de Apple Watch of door het extern verkrijgbare toetsenbord FlickType te gebruiken. Dit wordt ook voor andere toepassingen veel gebruikt op de Apple Watch.

Vanaf de wijzerplaat heb je snel toegang tot de app, dankzij een complicatie die momenteel alleen nog voor de modulaire wijzerplaat beschikbaar is. Meer zijn in ontwikkeling.

Bekijk ook

Opinie: Vijf redenen waarom ik uitkijk naar de App Store op de Apple Watch

De Apple Watch krijgt dit najaar een belangrijke update, want de App Store komt volgens geruchten naar het horloge. Er zijn meerdere redenen waarom ik hier heel erg naar uit kijk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 mei 2019 om 11:00
Onderwerp
Categorie
Apps
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.