Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts

AirParrot: gebruik je Apple TV als scherm voor je Mac

Het Mac-programma stuurt alles op het scherm van je Mac rechtstreeks naar de Apple TV via AirPlay. Daardoor wordt het mogelijk om je televisie als een tweede beeldscherm te gebruiken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

AirParrotSinds Apple AirPlay introduceerde, is het veel makkelijker om media van je iPhone en iPad af te spelen op je Apple TV. Een aantal Mac-applicaties maakt het zelfs mogelijk om dit zelfs rechtstreeks van je computer te doen, iets waar AirParrot een stap verder mee gaat: dit programma zorgt ervoor dat alles wat op je Mac verschijnt, ook te zien is op een televisie, verbonden met een Apple TV. Hierdoor kun je de tv als een tweede computerscherm gebruiken.


AirParrot stuurt een videofeed van je beeldscherm naar de Apple TV. Hierdoor kun je draadloos het scherm op je televisie bekijken, maar er kleven ook een aantal nadelen aan: zo is het scherm minder scherp dan je gewend bent van een gewone monitor. In de instellingen van het programma kun je de videokwaliteit aanpassen, waardoor je scherpte inruilt voor minder mogelijke stotteringen.

Heb je geen Apple TV, dan zijn er altijd nog andere programma’s om je beeldscherm op een iPhone of iPad te bekijken. LogMeIn laat je bijvoorbeeld vanaf iedere locatie je Mac bekijken en besturen, al stottert het beeld in deze app een stuk meer. Air Display maakt van je iPad een tweede scherm voor je Mac.

Je kunt AirParrot kopen via de website van de ontwikkelaar voor $9.99. Je hebt minstens Mac OS X 10.6 nodig. Er is geen Windows-versie van het programma verkrijgbaar.

Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat in Mac OS X Mountain Lion, dat deze zomer moet verschijnen, AirPlay Mirroring een standaardonderdeel zal worden. Je hebt AirParrot dan niet meer nodig om je scherm van Mac OS X naar je Apple TV te zenden. Meer info lees je in dit artikel: Mac OS X Mountain Lion hevig geïnspireerd door iOS.

Informatie

Laatst bijgewerkt
16 februari 2012 om 14:57
Onderwerp
Categorie
iDevices

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.