Afstandsbediening voor iTunes: iRemote en iControl

iRemote is een afstandsbediening waarmee je vanaf de iPhone het afspelen van muziek in iTunes kunt regelen (alleen Windows). iControl lijkt een soortgelijke applicatie, die Apple zelf aan het ontwikkelen is.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iRemoteJe zit lekker op de bank terwijl iTunes op de pc voor een gezellig achtergrondmuziekje zorgt. Maar om een nieuwe afspeellijst te kiezen of het volume aan te passen zul je toch van de bank af moeten komen. Twee nieuwe oplossingen bieden de mogelijkheid om dat via je iPhone te doen: iRemote en iControl. Er is een belangrijk verschil tussen beide applicaties: iRemote bestaat al, maar van iControl zijn alleen sporen teruggevonden in de nieuwe iPhone-firmware.

Er zijn al hardware-afstandsbedieningen waarmee je iTunes op afstand kunt bedienen, bijvoorbeeld de Hercules Tunes Explorer Wireless. Dit is een wit plastic apparaatje met een lcd-scherm waarop je muzieknummer, afspeellijst en artiest kunt aflezen. Je kunt er muziek mee selecteren en afspelen zonder dat je naar je computer hoeft te lopen. Maar met een prijs van €50 zul je zo’n ding niet snel aanschaffen. Bovendien zit je waarschijnlijk niet te wachten op de zoveelste afstandsbediening op de salontafel.

Het is veel makkelijker om je iTunes-collectie vanaf je iPhone te bedienen, met speciale software. iRemote kan dat: het gebruikt wkLive via een externe internetverbinding om toegang te krijgen tot je computer. iRemote is op dit moment alleen geschikt voor Windows; Mac-gebruikers kunnen Signal proberen.

Na het downloaden en uitpakken van de applicatie vind je twee applicaties:

  • iRemote.app, die je op de iPhone installeert met chmod 755;
  • iRemote.exe, die je op de pc installeert. Daarbij moet je zorgen dat msscript.ocx zich in dezelfde map bevindt als het programma.

Start daarna iTunes op de computer op en log in met je wkLive-account, zowel op je pc als op je iPhone. Meer info en de downloadlocatie van de software vind je op ModMyiFone, of bekijk onderstaande video.

iControl, afstandsbediening iTunes op iPhoneEr is nog een andere iTunes-afstandsbediening voor de iPhone, maar het kan nog wel even duren voor je die kunt gebruiken. Volgens een anonieme tipgever van TUAW is in de code van de nieuwste firmware-release een verwijzing naar iControl gevonden. Volgens de website kun je hiermee op afstand toegang krijgen tot lokale iTunes-bibiotheken, door de aanwezige mediabestanden bladeren en ze ook nog afspelen. Interessant is dat je daarbij ook de video’s, podcasts en muziek op de iPhone zelf zou kunnen afspelen.

Sinds het SDK-evenement in februari gaan er geruchten dat Apple zelf een aantal eigen iPhone-applicaties gaat uitbrengen. iControl zou één van de eerste kunnen zijn. Apple heeft al wel een patent voor afstandsbedieningen ingediend. Er zijn ook al oplossingen bedacht om van de iPhone een afstandsbediening voor de Apple TV te maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 september 2008, 8:04
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen afstandsbediening, firmware, itunes, remote, sdk

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.