Afon glucosetracker

Reacties voor: Deze startup heeft een glucosemeter voor de Apple Watch klaarliggen

Geen wegwerpsensor meer nodig
Er zijn al jaren geluiden dat Apple een niet-invasieve glucosemeter voor de Apple Watch wil ontwikkelen, gericht op diabetici. Het Britse bedrijf Afon heeft er eentje klaar liggen, die na goedkeuring zó de markt op kan. Waar blijft Apple?

Reacties: 7 reacties

  1. Mensen met diabetes type 1 vallen ook gewoon onder de doelgroep hoor 😉

    • @Denis: Idd, niemand valt buiten de boot! 😉 In een interview noemde de CEO die twee groepen, maar daarnaast kan een veel bredere groep mensen het gebruiken. Van de website: “This includes people with Type 1, Type 2 and rarer forms of diabetes such as Type 3c and Latent Autoimmune Diabetes in Adults (LADA).” En zelfs nog meer: “…and we expect it to be useful for sports people and anyone interested in health and nutrition.”

      Ik denk dat Apple’s uiteindelijke oplossing ook veel meer gericht op lifestyle zal zijn, dan alleen een medische insteek.

  2. Goed dat ook speciaal de groep met diabetes 2 hiervoor bedoeld is want deze groep valt vaak net buiten de boot als het gaat om vergoedingen voor dit soort zaken omdat je dan eigenlijk te weinig prikt. Zelf prik ik ongeveer 10 keer per 3 maanden en dat lijkt niet veel, maar na 20 jaar wordt je dat goed zat. Persoonlijk zou ik enorm blij zijn met een dergelijk apparaat omdat je het regelmatiger een beter in de gaten kunt houden, zonder dat vervelende prikken.

  3. Nice. Mooi dat deze ontwikkelingen er zijn.
    En nu er een werkend model is, kan die ook weer kleiner gemaakt worden (of geintegreerd).

    Ik vind het persoonlijk namelijk nog wel een groot apparaatje, maar zoals gezegd… prettig dat dit er is voor mensen met diabetes!

    Vraag is wel wat dit weer doet met de (beperkte) accuduur van de Apple Watch met een 24/7 verbinding met dergelijke extra apparaten.

  4. Zodra er een niet-invasieve glucosemeter op de markt gebracht wordt, stap ik in. De oplossing van het Engelse bedrijf uit het artikel klinkt veel belovend; niet-invasief, vervangbare batterij en directe meting. Interessant om de inwerking van koolhydraten te meten. Voorkomen is beter dan genezen. Ik heb nog geen diabetes en wil dat graag zo houden.
    De opmerking dat deze partijen niet opgewassen zijn tegen Apple op het gebied van ontwikkeling is bewezen onjuist. Wel bestaat het ‘risico’ dat dergelijke partijen tactisch worden overgenomen.

  5. Er zijn al niet invasieve glucosemeters op de markt. Krijg al regelmatig aanbiedingen van een chinese firma die zo’n horloge aanbied. De vraag is uiteraard: werkt het goed?

  6. @het.Draakje: Ali Expres? Een glucose meter moet door en door getest zijn door de medici, en vervolgens een goedkeuring hebben om groen licht te krijgen. Er zijn tal van meters die zo ongeloofwaardig overkomen dat mensen zelf een rad voor de ogen draaien. De ECG had ook eerst goedkeuring nodig zodat het gebruikt kan worden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.