Lightroom iPhone en iPad

Adobe Lightroom CC voor iOS werkt nu met Siri Shortcuts

Adobe komt met een update waar veel gebruikers van Lightroom CC op hebben zitten wachten. Je kunt vanaf nu Siri Shortcuts gebruiken in Lightroom CC voor iOS. Importeren van foto's wordt daardoor een stuk makkelijker. Maar ideaal is het nog niet.

Afgelopen oktober verscheen de iPad Pro 2018, een tablet gericht op professionals. Er was alleen een probleem voor fotografen die met de Pro aan de slag wilden: het importeren van foto’s in Adobe’s Lightroom CC was nog niet veel makkelijker gemaakt. Er werd een oplossing beloofd, waarbij je automatisch foto’s van de camerarol in Lightroom kunt importeren. Die oplossing is er nu en werkt via de Opdrachten-app en Siri Shortcuts.

Lightroom CC voor iOS en Siri Shortcuts

Een update voor de Lightroom CC-app voor iPhone en iPad voegt nu die mogelijkheid toe, al is het nog niet helemaal ideaal. De foto’s worden namelijk niet na het importeren in Lightroom weggehaald uit je camerarol. Daardoor staan je foto’s opeens op twee plekken: bij Apple en bij Adobe. Voor foto’s die je liever niet kwijt wil kan het handig zijn om altijd een backup achter de hand te hebben. Zo niet, dan zul je de foto’s na het importeren in Lightroom handmatig moeten weghalen. Maar dat kost je wel twee stappen en het is eigenlijk gek dat je het met een Siri Shortcut moet regelen. Het werpt een extra drempel op voor mensen die niet zo van tweaks en zelf dingen automatiseren houden.

Lightroom iPhone en iPad

De oplossing is om andere redenen ook nog niet ideaal. Je kunt namelijk niet aangeven of je alleen JPEG’s of ook RAW-afbeeldingen wilt importeren. Versie 4.1.1 van de app biedt je ook de mogelijkheid om standaard presets op een foto toe te passen, voordat je deze in Lightroom importeert. Het is alleen jammer dat je daarbij niet je zelfgemaakte presets kunt gebruiken, enkel de standaard aanwezige.

Lightroom is een van de apps die je kunt terugvinden in onze lijst van beste apps voor fotobewerking op de iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 januari 2019, 11:48
Categorie Apps
Onderwerp lightroom

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.