Reacties voor: Adobe lanceert tool om Flash naar HTML5 te converteren

Adobe heeft een speciale tool gelanceerd, waarmee Flash-content – zoals banners – omgezet kunnen worden naar HTML5, dat tevens geschikt is voor Mobile Safari op de iPhone, iPod touch en iPad.
Michel Lusthof -

Reacties: 28 reacties

  1. Cool 😀 Hoop dat het ooit gewoon in flash cs6 ofzo word opgenomen.

  2. En zo krijgt Apple toch beetje bij beetje zijn zin met het uit de markt drukken van Flash. En Adobe werkt er aan mee.

    Goeie zaak, want Flash is ook bout.

  3. Ik ga het eens testen met een banner die we ooit in Flash hebben gemaakt.
    En al enige tijd van onze site af gehaald is omdat een leeg vlak er zo lelijk uit ziet op de ipad.

    Edit:
    Helaas, krijg de melding: Error: FLA File Version Not Supported
    Code: 21

  4. Dus Adobe heeft nu snel even iets in elkaar geprutst zodat de adverteerders happy blijven ? want schijnbaar veel meer dan banners kan dit ding niet converteren.
    Ik ben juist blij dat Flash niet werkt op iOS omdat ik dan geen last heb van die irritante banners 😉

  5. Tja, het zal wel werken voor eenvoudige banners, maar voor de complexere zaken is het domweg onmogelijk. Flash is nou eenmaal veel verder ontwikkeld en presteert veel beter dan HTML5. Overigens is Flash niet bepaald ’bout’. Ik zou zeggen, download Flash 11 maar eens en ga naar deze MaxRacer demo.
    En kijk vooral hoeveel CPU er gebruikt wordt: 0 tot 1%. En dat voor een gedetailleerd 3d race spelletje in de browser.

  6. Ik heb een iphone, super tevreden van, ben wel beetje fan van apple maar ik heb nu een tablet pc gekocht maar niet van apple, dus geene ipad en waarom is simpel; meerdere sites die ik nodig heb lukken niet op de ipad/iphone omdat deze geene flash heeft en met ibitfire lukt het ook niet.
    Dus ik heb dan maar een archos 101 gekozen.
    Trouwens; het is niet apple die moet beslissen vind ik dat er geen flash opzit, ik wil dit zelf kunnen beslissen maar als apple de mensen daar de keuze niet ingeven, lang leve de archos 101 zenne en zo’n licht ding voor weinig geld en die praktisch alles kan en meer kan dan de ipad.

  7. @Mark: Je moet de fla bewaren met CS5, dan gaat het wel. Het zelf ook wat testjes gedaan. Geen geluid, geen actionscript, maar wel animaties. Is een fijne tool als je een animatie wil omzetten naar html5. De SVG bestanden zijn wel trager en aanzienlijk groter qua bestandsgroote. Heb een flashanimatie van 74kB omgezet, werd in totaal ± 1600 Kb. Geeft mooi aan waarom Flash onvervangbaar is.

  8. @alchemist: Je bedoelt Shockwave ?
    Flash zit pas op 10.2 als ik me niet vergis

  9. Helden!

  10. Ik baal ervan dat op de iPad geen Eredivisie Live gekeken kan worden. Deze site biedt al zijn content aan in Flash en dat speelt de iPhone en iPad jammer genoeg niet af. Dit weerhoud mij een beetje van de aankoop van een iPad, omdat het mij juist handig lijkt om Eredivisie Live te kunnen kijken op de camping ofzo.

  11. Origineel geplaatst door dirkjan
    Ik baal ervan dat op de iPad geen Eredivisie Live gekeken kan worden. Deze site biedt al zijn content aan in Flash en dat speelt de iPhone en iPad jammer genoeg niet af. Dit weerhoud mij een beetje van de aankoop van een iPad, omdat het mij juist handig lijkt om Eredivisie Live te kunnen kijken op de camping ofzo.

    Dat kan ook… met de app 🙂

  12. @BA5 Nee, Flash 11. Die is weliswaar nog in beta en ontwikkeling maar kan je hier downloaden.

    Hij is stabiel en als je naar dat spel kijkt, heel indrukwekkend qua performance en minimaal CPU-gebruik.

  13. Als Jobs nou gewoon samengewerkt had met Adobe voor die Flash 11-versie hadden we al die omwegen en gezeur niet gehad.
    En had html5 er 76 ipv 74 maanden over gedaan om wat te worden

  14. Origineel geplaatst door Rogier Colijn
    Cool Hoop dat het ooit gewoon in flash cs6 ofzo word opgenomen.

    Geef eens een paar goede redenen? Een stuk of 6 ofzo?

  15. Tja…waar blijft comex met zijn frash?

  16. Jeuhj, irritante reclamebanners op mijn GSM

  17. Is er al iets over de iPhone gehoord op het gebied van Flash?

  18. Ik heb een source met flash genaamd ”xyflash”
    voor gejailbreakte iphones en ipods of ipads kunnen deze gebruiken je moet wel gejailbreakt hebben + cydia voor meer info kun je op google meer vinden.

  19. net even getest met een animatie, werkt perfect.
    zou helemaal tof zijn als het ook gaat werken met scripts enzo 🙂

  20. @BA5: Die banners gaan gewoon weer terugkomen, met of zonder flash.
    Daar kan je op wachten natuurlijk.
    En let op: in HTML5 zijn ze net zo irritant en gebruiken ze net zo veel CPU (of meer) als in flash.

  21. Dit is vorig jaar al op Adobe MAX gepresenteerd..

  22. Blijft een leuke discussie: wel of geen Flash-ondersteuninging in iOS. Persoonlijk mis ik het niet echt, al moet ik eerlijk toegeven, dat ik het soms ook jammer vind, maar het is niets anders.

    Als ik de discussies lees heb ik altijd het idee dat men zegt volledig achter Apple te staan (omdat het Apple is denk ik) of dat men puur uit principe Flash-ondersteuning wil hebben. De echte discussie in hoeverre het nu een gemis is gaat men naar mijn mening vaak uit de weg.

  23. Origineel geplaatst door JordyBlijft een leuke discussie: wel of geen Flash-ondersteuninging in iOS.

    Het zou zo makkelijk kunnen zijn; biedt flash aan in de app-store met een koeieletter grote waarschuwing dat het de prestatie’s van de telefoon in negatieve zin kan beïnvloeden c.q. niet bevordelijk is voor het batterijverbruik. Steve Jobs en z’n anti-flash fanschare downloaden het niet en ik (en met mij velen) downloaden het wel. Iedereen blij.

    (zet die waarschuwing tevens bij o.a. navigatiesoftware en games, maar gek genoeg mogen die wel van Apple aan je batterij lurken zonder een ban te riskeren. En dat apps als die van AD.nl en Tweakers.net met de regelmaat van de klok crashen vindt Apple ook geen probleem. Zolang Flash maar niet de veroorzaker is).

    Persoonlijk irriteer ik me regelmatig aan geen flash hebben want voor iets simpels als het checken van de lotto trekking op lotto.nl moet je flash hebben, en zo kan ik nog legio voorbeelden opnoemen waar ik bij tijd en wijle tegenaan loop. Neem nou vandaag: ik vind op een pak Senseo koffie een code die ik in moet voeren op Senseo.nl waarmee ik een iPad kan winnen. Probeer dit echter niet met je iPhone/iPad want je raadt het al: flash is benodigd. Flash wordt, in tegenstelling tot wat Job’s fanclub beweert, gewoon nog zeer veel gebruikt en dat blijft nog heel wat jaartjes zo. En tot die tijd is de iPhone/iPad gewoon een gemankeerd apparaat als het op internetten aankomt.

  24. @Apple740: in de appstore kunneb ze het niet aanbieden, aangezien er geen apps in mogen worden geplaatst die effect hebben op het systeem. Ze zouden het dan denkik in iOS mee moeten bakken en dat je het dan kan inschakelen of uitschakelen.

  25. Origineel geplaatst door alchemist
    @Mark: Je moet de fla bewaren met CS5, dan gaat het wel. Het zelf ook wat testjes gedaan. Geen geluid, geen actionscript, maar wel animaties. Is een fijne tool als je een animatie wil omzetten naar html5. De SVG bestanden zijn wel trager en aanzienlijk groter qua bestandsgroote. Heb een flashanimatie van 74kB omgezet, werd in totaal ± 1600 Kb. Geeft mooi aan waarom Flash onvervangbaar is.

    Tja, zegt dat nou iets over HTML5/SVG/CSS of iets over de brakke beta 0.-3.x versie van het geklungeld Adobe tooltje zodat iedereen in de Adobe stallen heilig in Flash blijft geloven.

    Wat dacht je er van om dezelde animatie van de grond af op te bouwen en alléén SVG te gebruiken als het echt niet anders kan ?

  26. Origineel geplaatst door Nigel@Apple740: in de appstore kunneb ze het niet aanbieden, aangezien er geen apps in mogen worden geplaatst die effect hebben op het systeem. Ze zouden het dan denkik in iOS mee moeten bakken en dat je het dan kan inschakelen of uitschakelen.

    Dat is uiteraard nog mooier, een slider flash on/off in je instellingen. Echter kan ik me voorstellen dat Jobs en fans sowieso niet de “verduivelde” flash code op hun telefoon hebben willen staan, geactiveerd of niet. Een plugin (via Cydia?) lijkt mij de enige mogelijkheid.

  27. hoe graag ik ook wil dat flash naar de ios komt, toch vind ik dit geen goede stap, omdat adobe dan opgeeft door in te stemmen op de reacties van apple en vervolgens toch met een omweg op de ios probeert te komen. #iSurrender, let me be a part of your team though…

  28. Waar is Flash Player goed voor als je SkyFire hebt?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.