iPad-webwinkel Telzone.nl licht mogelijk duizenden mensen op

Telzone.nl bood de iPad 3G aan voor 369 euro en adverteerde daarmee in de landelijke media, maar waarschijnlijk zijn klanten van de webwinkel opgelicht.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

Telzone.nlEr zijn mogelijk duizenden mensen opgelicht door de website Telzone.nl, die iPad 3G’s aanbood voor 369 euro. De afgelopen week adverteerde de webshop op 3FM en Q-music en in de Metro en de Spits met deze aanbiedingen. Wat een mooie aanbieding leek, heeft nu de schijn van een ordinaire oplichtingszaak.


Op de website van Telzone stond dat de winkel onderdeel was van het bedrijf Eurofiber, maar dat blijkt niet te kloppen. Eurofiber heeft daarom contact opgenomen met het reclamebureau WPRG die de webwinkel heeft gebouwd voor de klant Telzone. WPRG heeft vervolgens geprobeerd contact op te nemen met de eigenaar van Telzone, maar die was onbereikbaar. Hierop is het reclamebureau naar de politie gestapt en is in overleg met de politie de site offline gehaald. De politie doet op dit moment onderzoek, schrijft WPRG in een persbericht.

Op het forum van Tweakers schrijft iemand dat het om 2000 orders gaat en dat met de vermeende oplichting dus ruim 700.000 euro is gemoeid. Of dat aantal correct is, is niet bevestigd.

Heb je zelf een bestelling geplaatst bij Telzone.nl, dan is het aan te raden een melding of aangifte te doen bij de politie. Dit is het makkelijkst via het Meldpunt Internetoplichting.

Een vergelijkbaar geval heeft zich ooit voorgedaan bij de iPhone, waarbij iPhonehelpdesk.nl klanten voor tonnen zou hebben opgelicht. Een interessant achtergrondverhaal daarover vind je op Bright.nl.

Het screenshot bij dit bericht is afkomstig van Tweakers.

Reacties: 39 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.