Adobe kondigt Flash voor de iPad aan

Adobe heeft verheugd gereageerd op de lancering van de Apple iPad. Het bedrijf heeft via haar eigen weblog laten weten dat het van plan is om Flash naar de iPad te brengen, hetzij via een omweg.
Bert-Jan Groenewolt - · Laatst bijgewerkt:

Geeh FlashAdobe heeft verheugd gereageerd op de lancering van de Apple iPad. Het bedrijf heeft via haar eigen weblog laten weten dat het van plan is om Flash naar de iPad te brengen, hetzij via een omweg. Adobe’s Flash Professional CS5 software zal verkocht worden inclusief de ‘Packager for iPhone’. Deze Packager maakt het mogelijk voor ontwikkelaars om Flash-technologie te gebruiken om applicaties voor de iPhone en de iPod touch (en nu dus ook de iPad) te ontwikkelen.


Tevens doet Adobe de oproep aan ontwikkelaars die geïnteresseerd zijn om hun Flash-applicatie te laten draaien op de iPhone, iPod Touch en iPod zich te melden.

Gisteren bleek tijdens de presentatie van Apple dat de browser van de iPad vooralsnog niet beschikt over Flash-ondersteuning, dit tot teleurstelling van velen.

Een medewerker van Adobe hield in een blogposting een warm pleidooi voor de ondersteuning van Flash. Volgens hem heeft Apple zoveel aan Adobe te danken, dat ze nu wel eens over de brug moeten komen.

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.