Medewerker Adobe reageert op afwezigheid Flash op de iPad

Adrian Ludwig, een medewerker en blogger op de weblog van Adobe Flash Platform heeft een weblogbericht geschreven waarin hij zijn mening geeft wat betreft de afwezigheid van Flash op de iPad.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Voorlopig geen Flash op de iPhoneAdrian Ludwig, een medewerker en blogger op de weblog van Adobe Flash Platform (met het laatste nieuws, updates en inzichten betreffende Flash), heeft een weblogbericht geschreven waarin hij zijn mening geeft wat over de afwezigheid van Flash op de iPad. Hij had verwacht dat Apple gezien de geschiedenis met Adobe toch eindelijk eens gehoor zou geven aan de wensen van Adobe zelf, maar ook aan de wensen van de gebruikers. Adobe heeft tenslotte in de loop der jaren al aan verschillende technologieën op de iPad bijgedragen.

Adrian haalt hierbij PDF- en ePub-ondersteuning aan. Adobe heeft met haar Content Server een programma gemaakt waarmee beide formaten beveiligd kunnen worden. Uitgevers kunnen hiermee kostenefficiënt en gestandaardiseerd e-books produceren en verkopen door gebruik te maken van Adobe’s contentbeveiligingstechnologie. Adobe staat volgens Adrian in het middelpunt van elke print en digitale proces. Het is waarschijnlijk dat veel van wat op de iPad komt met Adobe-software in aanraking is geweest, aldus Adrian.

Tot zijn verbazing heeft Apple tijdens de presentatie geen Flash aangekondigd. Hij vind dat Apple steeds meer restricties oplegt aan content publishers en consumenten. Hij geeft aan dat door deze restricties consumenten geen toegang hebben aan alle inhoud van Adobe met een DRM-beveiliging. Zonder Flash-ondersteuning zouden consumenten 70% van alle games online en 75% van alle video niet kunnen bekijken, alsdus Adrian. Websites zoals Disney, Hulu, Miniclip, Farmville, ESPN, Kongregate en JibJab worden aangehaald om te laten zien dat deze websites niet optimaal bezocht kunnen worden op de iPad, omdat deze voornamelijk leunen op Flash-technologie.

Apple belemmert Adobe onder andere om ontwikkelaars de mogelijkheid te geven om hun werk op elk apparaat beschikbaar te krijgen, zodat consumenten hier makkelijk toegang tot kunnen krijgen. Adobe gaf officieel aan dat ze met hun Packager for iPhone Flash-ontwikkelaars de mogelijkheid willen geven om vanuit Flash makkelijk applicaties voor de iPhone en de iPad te kunnen maken.

Bron: Adobe Flash Platform

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 april 2010, 20:51
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerpen adobe, flash

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.