‘2,8 miljoen tablet-gebruikers in Nederland, merendeel gebruikt iPad’

Nederland telt inmiddels 2,8 miljoen tabletgebruikers, aldus onderzoek van Intomart GfK. Het merendeel van deze tabletgebruikers zou een iPad gebruiken om te internetten.

iPad gebruik2,8 miljoen Nederlanders zouden inmiddels een tablet gebruiken. Dit blijkt uit cijfers van marktonderzoeker Intomart GfK. Het aantal ligt 1 miljoen hoger dan een jaar geleden. Volgens GfK hebben de meeste Nederlandse tabletgebruikers een iPad in huis. Deze Nederlandse iPad-bezitters zouden twee keer zoveel apps downloaden als bezitters van een andere tablet.


In december 2011 gebruikten 1,7 miljoen Nederlanders volgens GfK een tablet. Dit was toen 14 procent van alle Nederlanders die het internet wel eens gebruikt. Inmiddels telt Nederland 2,8 miljoen tabletgebruikers, 23 procent van alle internettende Nederlanders.

Hoeveel iPad-gebruikers Nederland precies telt, zegt GfK niet. Het onderzoeksbureau stelt alleen dat de meeste tabletgebruikers in Nederland een iPad gebruiken. Daar staat tegenover dat de YouTube-app de meest gedownloade applicatie in Nederland is, een applicatie die in iOS zit ingebouwd maar op Android ook los te downloaden is.

Volgens de cijfers van GfK zou 75 procent van de Nederlandse internetbezitters inmiddels een account op een sociaal netwerk. Facebook en Twitter zouden vanuit Nederland het vaakst worden bezocht. Dit is opmerkelijk, gezien de iPad 2 en derde generatie iPad vanaf iOS 6 zowel Facebook als Twitter geïntegreerd zullen hebben.

15 procent van de kranten- en tijdschriftlezers zou dit wel eens lezen op een tablet. In 2011 lag dit percentage op 4 procent. 24 procent gebruikt hiervoor een smartphone in 2012, terwijl dit in 2011 18 procent was.

Voor het onderzoek van GfK zijn 1.169 Nederlandsers van 13 jaar en ouder ondervraagd, een aantal dat volgens het bureau representatief is voor 12.505.000 internetters.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.