Reacties voor: ‘Nieuwe Apple TV biedt ondersteuning voor 120Hz’

Ideaal voor games
Het lijkt erop dat de nieuwe Apple TV ondersteuning krijgt voor een verversingsgraad van 120Hz. De komst van de functie is ontdekt in de code van tvOS 14.5. Maar wat heb je daaraan op een Apple TV?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 17 reacties

  1. Zou heel mooi zijn. Ik heb een 120hz LG tv en zowel de tv als de Apple TV gaan beide lang mee. Mocht 120hz meer de standaard worden, ondersteunen de apparaten het in ieder geval 👍🏻

  2. Ik heb onlangs en nieuwe Samsung tv gekocht. De Apple TV is daardoor naar de slaapkamer verhuisd. Ik kon, behalve mijn iCloud foto’s, geen toegevoegde waarde meer ontdekken in de ATV. Ik ben fan van de Apple TV sinds versie 2, maar nu doet alles het direct op de tv. Hij blijft wel in huis vanwege de Homekit Hub functie.

  3. @Flieps: Samsung staat nou niet echt bekend om zijn lange ondersteuning. Dus na een tijdje kan je dus gewoon je Apple TV weer terughalen.

  4. Ik heb de ATV 3, die nog een optische kabel heeft zodat ik muziek kan streamen naar mijn versterker.
    Ben alleen wel toe aan beter beeldkwaliteit op de tv, hoop dat de nieuwe ATV dus ook een optische uitgang heeft. Of kan je via de HDMI kabel, aangesloten op de versterker, muziek luisteren zonder dat de tv aanstaan?

  5. Dat lijkt me een zeer goede ontwikkeling van Apple maar nu afwachten of ze de HDMI 2.1 poort de ondersteuning zullen geven voor de 48Gbps bandbreedte ipv max. 40Gbps of 24Gbps voor 10bit en toekomstige 12bit TV-panelen. De variabele vernieuwingsfrequentie (VRR) en de automatische lage latentiemodus (ALLM) kunnen pas dan optimaal benut worden voor gamen op zeer hoge resoluties met 120fps.

    Nog veel belangrijker is dat de nieuwe Apple TV4K (eindelijk) eens ondersteuning biedt voor Bitstreamen en DTS:X.
    Al die US$50+ miljoen kostende Hollywood blockbusters via AppleTV+ met meervoudige audiokanalen worden veelal gereduceerd tot Dolby Digital Plus 2.0, 2.1 of 5.1 maar geen Dolby TrueHD Atmos 7.1, 9.2 of 11.2.

  6. Ik heb een Samsung Q85R met een verversingsnelheid van 100hz, mn huidige Apple tv 4K, 60hz, met de komst van de nieuwe ATV met 120hz, heb ik daar wat aan? Krijg ik dan al vloeiender beeld dan wat ik nu heb?

  7. @Bep: dat kan alleen als je versterker airplay ondersteunt. Of een Airport Express ertussen zetten. Heb ik ook gedaan met een Yamaha versterker uit 1998. Geluid is Goed in de versterker, dus dat is een prima oplossing

  8. @Bep: Er zijn kastjes te koop waar je een HDMI kabel aan de ene kant indoet en dan krijg je aan de andere kant HDMI, maar ook een optische uitgang. Die split het zeg maar. Dat heb ik ook een tijdje gebruikt voor mijn appletv.

  9. @Arno1975: ik heb een iets nieuwere Yamaha, dank voor de tip voor een AirPort express zal eens op marktplaats kijken. Al kan ik mijn huidige ATV natuurlijk ook alleen voor muziek gebruiken en een nieuwe ATV voor films ed.

  10. Origineel geplaatst door Arno1975
    @Flieps: Samsung staat nou niet echt bekend om zijn lange ondersteuning. Dus na een tijdje kan je dus gewoon je Apple TV weer terughalen.

    Nou, Netflix, Amazon en Disney zullen ze toch wel houden?

  11. @MELK: Ik kijk alles via mijn Apple TV 4K en ik heb gewoon atmos en dtsx

  12. @Flieps: dat dacht ik ook over YouTube op mijn LG Blu-ray speler; “handig”.
    Maar anderhalf jaar later paste YouTube haar codecs aan of iets dergelijks en maakte daarmee de functie van mijn speler “kapot”…
    In dat licht kan je TV “de app” wel hebben voor een dienst, maar wie zegt dat de dienst op die manier blijft werken? Zelfs als de fabrikant nog updates doet is het maar de vraag of ze dat KUNNEN updaten…

  13. Gigabit ethernet en de optical out (weer terug) zou ook welkom zijn. Ik wil liever geen HDMI audio extractor gebruiken.

  14. Ik mag hopen dat Apple niet een nieuwe Apple TV met maar een A12 op de markt brengt. Doe een A14X in dat ding. Dan heb je tenminste headroom voor games

  15. @Bep: Ja dat kan zeker

  16. @DD: Dan zou ik ‘m nooit meer wegdoen want u heeft de enige Apple TV4K met hardwarematige ondersteuning voor Bitstreamen over hdmi 2.0 naar een AV/Receiver. Bovendien bezit u ook nog eens de enige Apple TV4K waar Apple Inc. de License Fee overgemaakt heeft aan de firma DTS voor het gebruik van de DTS 3D Audio Codec. Ik ben best wel jaloers moet ik toegeven want mijn 2x Apple TV4K’s hebben het niet.
    Ik gebruik sinds vorig jaar een NVidia Shield TV Pro uit 2020 want die kan dit allemaal wel.

  17. Een nieuwe AppleTV zou ook Thread kunnen ondersteunen. De HomePod draait naar het schijnt dezelfde software, dus het zou gek zijn als dat niet zo was.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.