iPod original

Reacties voor: 20 jaar iPod: onze persoonlijke herinneringen [poll]

Wat zijn die van jou?
De iPod bestaat 20 jaar! In die 20 jaar heeft menig Apple-gebruiker warme herinneringen opgebouwd aan de iPod, in welke vorm dan ook. We nemen je mee langs drie van onze herinneringen.
Redactie iCulture.nl -

Reacties: 29 reacties

  1. Nooit gehad maar altijd willen hebben. Ik was nog te jong om zelf een iPod te kopen en m’n ouders hadden er ook geen. Vanaf dat moment wel al heel nieuwsgierig geworden in alles van Apple, maar het leek zo onbetaalbaar.

    Met mijn folderwijk geld ooit mijn eerste apple product gekocht en dat was een iPad 2. Als ik iets ouder was had ik sws een iPod gehad

  2. Ik had de 2e gen iPod 20GB met een harde schijf.
    Helemaal versleten. Mooie herinneringen aan samen met mijn OV studentenkaart 😉

  3. Mijn collega had in 2004 een iPod met clickwheel gekocht. Ik had destijds een mp3 speler met een hele kleine opslag. Omdat ik een macbook had kon ik hem helpen muziek op zijn iPod te zetten en op dat moment was ik verkocht. Het duurde echter nog 2 jaar toen ik bij mijn afscheid van mijn toenmalige baan een iPod nano 2nd gen kreeg. Wat een topding was dat! Er kon zo veel muziek op tov mijn BenQ mp3 speler! Na twee jaar heb ik in NYC bij de Apple store een iPod classic 80Gb gekocht en daar konden al mijn cd’s op en nog meer! Het was 2008….een jaar later kocht ik mijn eerste iPhone (3G) en verdween de iPod naar het dashboardkastje van mijn auto. Maar met Apple Music/spotify had je echt geen opslag meer nodig. Ik heb de iPod een paar jaar geleden via Marktplaats verkocht. Ik kreeg er nog best een goed bedrag voor. De iPod Nano ligt op zolder. Mijn kinderen hebben hem nog een tijdje gebruikt, maar zitten inmiddels op het Sonos netwerk. De iPod doet het na 15 jaar overigens nog prima.

  4. Mijn eerste iPod was een iPod classic van 160gb ruimte. Wat een feest was dat ten opzichte van de andere mediaplayers in de markt.

    Daarna nog een blauwe touch 5th gen gehad. Heb ik nog steeds maar de batterij is niet best meer. Was super handig in de auto door de Bluetooth erop.

    Ik heb veel plezier gehad van de iPods. Nu idd achterhaald. Ik stream de muziek van spotify of rechtstreeks vanaf mijn NAS.

    iPod…..ben blij dat ik het heb mogen meemaken!

  5. iPod mini. Jarenlang plezier van gehad. Die met een HD van 6 GB.
    En een iPod in de vorm van de iPhone. Die ging naar de kinderen.

  6. Ik heb nog 2 classic iPods, één van 80 GB en één van 160 GB , daar stond zo beetje de hele wereld van muziek op. Ze doen het nog uitstekend en ondertussen echte collector items geworden.
    Nu inmiddels met Apple Music helemaal buiten gebruik geraakt maar voorlopig goed bewaren!

  7. Mijn beste iPod was/ is de iPod shuffle, gratis gekregen via de ING. De deal is nog steeds te vinden op bol.com: Bekijk Apple iPod Shuffle 1 GB – Oranje / ING Card.
    Hij is heerlijk klein en gebruik hem nog een aantal keer per jaar bij het hardlopen als mijn iPhone bijna leeg is.

  8. Mijn eerste iPod was een iPod shuffle, die mijn vader nog dagelijks gebruikt.. verder heb ik een iPod touch 2G gebruikt. Die ligt boven in de kast. Daarna een iPad en iPhone gekocht en nooit meer behoefte gehad aan een nieuwe iPod

  9. Ik had de allereerste iPod met de 4 knoppen rondom het ‘clickwheel’. 5 hele gigabites vol met muziek van Napster, eigen cd’s, Kazaa, noem maar op. Zelfs een afstandsbediening er bij waar je koptelefoon in ging zodat de iPod in mijn binnenzak kon blijven zitten. Ik baal nog steeds dat hij (bijna 20 jaar geleden!) samen met mijn jas uit een garderobe is gejat…

  10. Ik had een mooie classic 80gb. Mijn hele cd collectie stond er op. Tot de dag dat m’n auto open gebroken werd. Tot op de dag van vandaag word ik verdrietig over het feit dat hij weg is.

  11. Op een 1e generatie iPod Touch na heb ik al mijn iPods nog.
    Mijn eerste was een 20GB iPod w/ color display, toen nog geleverd MET adapter. Via de online store is de achterkant ook nog gegraveerd. Een week later kwam de iPod Video 30Gb uit, maar die had geen adapter meer, dus nooit echt jammer gevonden.
    Deze iPod gebruik ik nog wekelijks; hij staat op een wekker-Dock in mijn kantoor.

    Mijn volgende iPod was een nano tweede generatie, specifiek voor in de auto, want paste mooi in de middenconsole.
    Deze gebruik ik nog bijna dagelijks in inmiddels de 4e auto.

    Toen kocht ik een iPod touch; die was normaal leverbaar, de iPhone nog niet. De Touch icm mijn gewone gsm gaven me toch BIJNA alle functies van een iPhone, maar wel afhankelijk van WiFi.
    Deze Touch verkocht ik uiteindelijk na aanschaf van mijn eerste iPhone, de 4s.

    De laatste iPod was een 3e generatie shuffle. Gekocht omdat ik het concept en de techniek geweldig vond. Veel gebruikt op de fiets, maar helaas begaven de dopjes het. En mijn nieuw gekochte EarPods bleken (ondanks de oorspronkelijke specs) niet compatible, dus hij was niet meer bruikbaar.
    Hij ligt nu in de kast te glimmen, zodat de gravering op de gepolijst RVS clip zichtbaar is…

  12. In 2001 had ik na verschillende Walkmans en Discmans een Sony Minidisc speler. Toen de iPod aangekondigd werd dat jaar heb ik ‘m direct bij Apple besteld. Met een FireWire aansluiting, Mac only en niet te gebruiken met een Windows computer.

    Daarna de 3e generatie iPod gehad. Die met die 4 touch knoppen boven het toch wheel. Daarna nog een iPod Photo gehad. Dat was mijn 3e en laatste iPod voordat ik in 2007 m’n eerste iPhone kocht.

  13. Ik heb inmiddels een verzameling van meer dan 100… Heb mezelf ooit beloofd om alle modellen in alle kleuren te verzamelen, en ik ben al aardig op weg. Wil op korte termijn ook iets mee doen, youtube-kanaaltje of zoiets.

    Ik gebruik ze ook nog iedere dag: een iPod maakt me wakker, in de tram en in de bus altijd een muziekje op, en bij elke stereo-installatie in het huis wel een voorziening / dock om in te pluggen. Hoewel geen enkele iPod perfect is, werkt geen enkele mp3-speler of smartphone-app beter dan dat legendarische ronde wieltje (oké, de Muziek-app van iOS 6-8.0.x kwam een aardig eind).

    Een van de leukste herinneringen die ik heb is met m’n iPod nano 5 bij Mediamarkt, BCC, Dixons zo’n beetje alle speakerdocks en systeempjes (Zeppelin, Sounddock 10, enz.) “uitproberen” met veel te luide housemuziek. Hoe groter en hoe meer bas, hoe beter, was toen mijn motto 😉

    Aan iedereen in de poll die aangeeft er nog een in de la te hebben zou ik zeggen: zet ’m op marktplaats, wie weet kun je ’m aan mij slijten 🙂

  14. Heb nu nog de iPod classic zwart met 160GB. Hij kan nog aan. Alleen muziek erop zetten is een drama. Nostalgie ten top!

  15. Mijn eerste iPod was de Mini 4GB. GEWELDIG device. Uiteindelijk een Touch v2 (mijn eerste IOS device). Heb nu nog een Classic liggen omgebouwd met een 120 GB SSD. Werkt nog perfect en bevat mijn gehele muziek collectie. Gebruik hem eigenlijk niet. Maar weg doen is zonde!

  16. Ik heb er een paar en het is nog steeds m’n archief voor mijn muziek. Maar Apple zou een high-end iPod moeten uitbrengen, die Flac files speelt en die naast blue tooth ook een ingang heeft voor een koptelefoon met draad.

  17. Ik gebruik hem in de caravan op vakantie.
    Heb een Bose dock, wat gelijk als voeding funtioneerd, maar heb dan geen last van de vaak trage, soms slechte wifi op de camping en kan dan toch mn lievelings muziek horen, zelfs zonder bijv Spotify.
    Ik doe dit echt al jaren, al wordt het internet op de campings vaak beter, dus hoelang……..
    D

  18. Ik heb een iPod 30 pins nog steeds in gebruik als wekker. Tesamen met een mooie JBL ronde speaker waar de iPod in staat en mij elke ochtend voor al meer dan twaalf jaar met muziek wakker maakt.

  19. Ik gebruik mijn oude iPod dagelijks, want hij is gekoppeld met mijn wekradio Philips DC190, voorzien van een special iPod docking station voor 32-pins iPod.

  20. In de zomer van 2004 in de Apple store in Soho (NYC) de 3e gen iPod gekocht. Was mijn eerste keer in een Apple store, en mijn eerste (en laatste) iPod. Vond m laatst in een la, het ding werkt nog maar de accu is gaar. Moet aan de oplader om m aan de praat te krijgen.
    Ding ging mee op alle reizen, mooie tijd!

  21. Ik heb 10 iPod touches. Die gebruiken we om bestellingen aan te slaan in het restaurant.

  22. (Red.) Herpublicatie omdat Apple gestopt is met de iPod.

  23. Toen het einde van de laatste Nano werd aangekondigd heb snel nog een reserve gehaald. Ideaal voor de backpack vakantie om zonder WiFi, downloads of belasting van de iPhone 30 uur muziek op af te spelen. Enige nadeel is dat het steeds moeilijker is om er nieuwe muziek op te zetten. De rest van de tijd ligt die inderdaad wel stof te happen.

  24. Sweet memories.. was er redelijk snel bij met 2nd. Gen ipod met een clickwheel met rood verlichte letters.. wauw.. was ideaal voor mn vele zaken reizen samen met de 1st gen bose noise canceling headset 🙌🏼. Enige “nadeel” was dat eeuwige itunes..altijd beetje gedoe dat syncen maar vooruit. Door ipod heb ik destijds mn hele cd verzameling naar mp3 omgezet en napster deed de rest 😂
    Batterij was uiteindelijk op zn eind en toen nog een van de laatste ipods met clickwheel gekocht maar nooit meer heel veel gebruikt. Heb ze beide nog 😅.

  25. Mijn eerste kennismaking met Apple, ik schat dat het 2007 was. Mijn vrouw zocht een muziekspeler. Het gekke: ik had toen geen flauw idee wat ermee mogelijk was. Dat ging echt van: Verdraaid, die kan op WiFi. Hee kijk, je kan er spelletjes op installeren en spelen. Veel meer dus dan een muziekspeler. Toen kwam bij mij de iPhone in beeld. Want dat was een iPod waar je ook nog eens mee kon bellen… Zo had ik al snel ook de iPhone 3G…

  26. Ik heb de iPod mini gehad.

    Veel gebruikt, maar waar hij is gebleven geen idee.

  27. Nooit zelf gehad maar heb er wel erg goede herinneringen aan. Ik ben vroeger met mijn zus, die helaas niet meer leeft, mee geweest om er eentje voor haar te kopen. Door jullie item moest ik daar gelijk weer aan denken. Als een kind zo blij was ze en als zij blij was was ik het ook🥲🙂. Kun je nagaan hoe een stukje techniek voor iedereen andere herinneringen voort kan brengen…

  28. In 2004 kocht ik mijn eerste iPod, de vierde generatie, van het geld dat ik had gespaard met mijn krantenwijk lopen.
    In mijn omgeving had niemand zo’n ding — de discman zag je toen nog veel. Ik moest ook echt uitleggen wat het was. Vaak was de reactie: 20GB, is dat niet veel te veel? Toen misschien nog wel, met crappy kwaliteit mp3-tjes; inmiddels is dat al lang te weinig. 😉

    Maar die iPod was wel meteen de gateway drug naar Apple, want twee jaar later kocht ik mijn eerste MacBook en inmiddels heb ik vele andere apparaten van Apple versleten.

    Die iPod 4 heb ik niet meer, al heb ik later wel uit nostalgie een iPod 3 gekocht (met de touch knoppen boven het touch wheel) om hem een flash upgrade te geven. Is aardig gelukt, maar ik gebruik hem bijna nooit meer. In een la liggen ook nog een aantal iPods Shuffle, en af en toe neem ik eentje mee bij een wandeling of tijdens het reizen naar werk.

    Toch vind ik de iPod nog steeds een geniale uitvinding en ik was in 2004 maar wat blij dat ik geen discman meer mee hoefde te nemen bij het lopen van de krantenwijk! 😄

  29. Ik heb nog een iPod (rechthoekig, Met Display) die 11 jaar dienst deed in mijn Toyota auris hybride, via kabeltje direct aangesloten op musiksysteem van wagen. 2 maand geleden de wagen verkocht, nu moet ik eens kijken hoe ik de iPod verder zal gebruiken. Natuurlijk kon die Auris via BT een iPhone tappen voor muziek, maar die iPod was echt praktisch. Intussen wordt natuurlijk de iPhone met BT verbonden met de Corolla (navolger van de Auris).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.