MacBook Pro

Reacties voor: ‘Nieuwe 14-inch MacBook Pro wordt duurder dan huidige 13-inch model’

De 14-inch MacBook Pro die Apple dit najaar gaat uitbrengen, zou een stuk duurder worden dan de huidige high-end 13-inch MacBook Pro met Intel-chip.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 3 reacties

  1. Lijkt mij sterkt een verschil van ongeveer 200-300€. Dan kannibaliseert de 16” de 14”. Misschien dat de top uitvoering met veel ram en een grote ssd die prijs heeft, maar dat is nu ook al.

  2. Origineel geplaatst door Maarten
    Lijkt mij sterkt een verschil van ongeveer 200-300€. Dan kannibaliseert de 16” de 14”. Misschien dat de top uitvoering met veel ram en een grote ssd die prijs heeft, maar dat is nu ook al.

    Ik ga voor de 14″ als deze dezelfde specs heeft als de 16″ (op scherm na natuurlijk). Een gering prijsverschil maakt me niet echt uit als 14″en 16″ verder gelijk zijn.

    Ik heb nu een 15″ van 2018 (Daarvoor had ik een 13″ uit 2014). Ik heb de 15″ genomen omdat toen een 13″ niet beschikbaar was met 6 cores en van de plank ook niet leverbaar was met 16GB RAM. Dus nam ik maar een 15″ van de plank die dat allemaal had (en een extra GPU) en met korting goedkoper was dan een aangepaste 13″ met 4 cores en 16GB RAM en geen GPU. Op aangepaste modellen geeft niemand kortingen. Op de standaard modellen van de plank wel.

    Maar.. ik had liever een 13″ gehad wat betreft de formfactor. Ik sleur hem dagelijks mee, overal naartoe. Ik heb een hele tijd moeten wennen aan de grotere 15″. 14″ wordt wat mij betreft de sweet spot. Ik kan niet wachten tot hij uit is.

  3. Ik vond de 16″ eigenlijk al iets te duur voor wat het bood… het heeft een mooi design, en de hardware geeft(indien je het benut) een mooi voordeel (RAM, dedicated GPU). Om die reden ooit ook de 15″ MBp tb 2016 gekocht (miskoop!) maar het weegt voor mij niet op tegen het comfort van een kleinere en lichtere laptop. De 14″ moet dan ook meer de kant opgroeien richting de 16″ qua hardware. In beide een M1x zonder dedicated GPU zou voor mij een NoGo zijn, hoe mooi het nieuwe scherm ook kan zijn.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.