Reacties voor: Gerucht: ’12-inch MacBook krijgt als eerste Apple ARM-processor’

De 12-inch MacBook is de eerste Mac die voorzien is van ARM-processor, zegt een bekende geruchtenlekker. Dat zou een logische keuze zijn, omdat deze MacBook een aparte plaats inneemt in het assortiment van Apple.

Reacties: 6 reacties

  1. Dit wordt dus net zo’n overgang als destijds van de PowerPC chips (G3, G4 en G5) naar Intel chips.

    Met die overgang had Apple nog de Rosetta emulator ingebouwd waardoor je software die gemaakt was voor de PowerPC nog kon blijven gebruiken op je nieuwe Mac met Intel chip.

    Als ze dat nu niet gaan doen dan wordt dit geen aantrekkelijke overstap.

  2. Ik zie momenteel echt geen enkel nut voor een nieuwe 12” MacBook, tenzij de prijs en wat je ervoor krijgt echt top wordt. Bijvoorbeeld een een prijs van onder de €1000. De nieuwe Air met €1199 is al een good value for money, €50 meer voor een i5 quad core. Ben benieuwd wat Apple gaat doen.

  3. Origineel geplaatst door Rutger
    Dit wordt dus net zo’n overgang als destijds van de PowerPC chips (G3, G4 en G5) naar Intel chips.

    Met die overgang had Apple nog de Rosetta emulator ingebouwd waardoor je software die gemaakt was voor de PowerPC nog kon blijven gebruiken op je nieuwe Mac met Intel chip.

    Als ze dat nu niet gaan doen dan wordt dit geen aantrekkelijke overstap.

    Helemaal met je eens. Het risico bestaat dat macOS versmelt met iOS, iPadOS. Alle apps draaien op alle platformen. Dit gaat altijd gepaard met compromissen. Virtual machines draaien op de MacBook Pro zal moeten worden opgepakt door derde partijen (als al mogelijk). Microsoft gaat zeer zeker geen aangepast Windows leveren voor de Mac. Ik snap het allemaal, dit interesseert de gewone gebruiker niets, veel pro gebruikers wel. Het lijkt wel of Apple overal het woordje pro aanplakt, maar het geheel steeds minder aan pro’s gericht is. De iPad Pro is nog steeds een snelle, edele tablet die aan alle kanten dicht zit (bestands beheer etc). Als de arm daadwerkelijk standaard wordt, is het Apple eco systeem compleet dicht. Goed voor niet pro’s, slecht voor pro’s. De MacBook straks een iets uitgebreidere iPad. Zou zo maar kunnen. Dik kans dat de arm code van iPadOS basis gaat worden.

  4. Apple is echt alle visie kwijt. Geen samenhang is de productlijn die ‘all over the place’ is. Ze zijn alleen bezig met alleen maar producten achter elkaar uitbrengen met te veel overlap met de hoop steeds meer te verdienen en verkopen. Kijk alleen al naar de iPhone/iPad line up.

    Echt heel erg zonde. Eigenlijk al heel lang tijd voor minder producten en meer visie.

    Prima zo’n ARM MacBook. Maar dit klinkt als weer een nieuwe reeks producten naast de huidige line up zonder duidelijke gebruikersgroep.

  5. Zonder butterfly toetsenbord zou ik hem zo kopen, met….. butterfly geen haar op mijn hoofd die eraan denkt

  6. Dit zal een laptop zijn voor licht gebruik.. maar die functionaliteit zit ook in een iPad of iPad Pro… hoe wordt dit apparaat dan gepositioneerd zonder de andere producten zoals iPad of MacBook Air te kannibaliseren ? En ik hoop dat de gebruikers dan ook iets van de betere pricing van Arm tov Intel kunnen merken en dat Apple dat verschil niet zelf inpikt om de aandeelhouders tevreden te houden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.