Verwijzingen naar nieuwe 12-inch MacBook gevonden in OS X

In twee verschillende OS X-programma's zijn verwijzingen gevonden naar een nieuwe 12-inch MacBook, die nog aan het begin van 2016 moet verschijnen. Deze MacBook zou een Retina display krijgen.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

MacBook goud

Tijdens het Apple Event van deze week bleef het stil op het gebied van MacBooks, maar fans van Apple’s laptop hoeven zich deze week niet te vervelen. Gisteren verscheen er een gerucht over nieuwe 13- en 15-inch MacBooks, en vandaag duikt er in de code van OS X een verwijzing op naar een 12-inch MacBook uit ‘early 2016’.


9to5Mac kwam via een tipgever te weten dat de meest recente versie van OS X (het besturingsysteem van de Mac) een duidelijke verwijzing bevat naar een onaangekondigde MacBook met een Retina display. Het zou hier om de opvolger van de 12-inch MacBook gaan die Apple vorig jaar introduceerde.

Bekijk ook

Wat is Apple in 2016 van plan met de MacBooks?

Wat kunnen we verwachten van Apple's MacBooks in 2016? We zetten de geruchten op een rijtje van de MacBook Air, MacBook Pro en 12-inch MacBook en blikken ook al voorzichtig vooruit.

12-inch MacBook uit 2016.
Screenshot: 9to5Mac

2016-model 12-inch MacBook in twee OS X-programma’s

De verwijzing naar de MacBook kan gevonden worden in Apple’s System Image Utility, evenals in de OS X Server-app (link) voor de Mac. In de lijst met beschikbare systemen, staat een MacBook die aangeduid wordt als ’12” MacBook (Early 2016)’ verderop in de lijst staat ook het 2015-model van de 12-inch MacBook.

Gisteren schreven we nog dat de nieuwe 13- en 15-inch MacBooks goed aangekondigd zouden kunnen worden tijdens WWDC 2016, de ontwikkelaarsconferentie van Apple. Tegelijkertijd zou Apple natuurlijk ook een nieuw 12-inch model uit de doeken kunnen doen, die uitgerust is met een Retina display.

Bekijk ook

'Nieuwe ultradunne 13- en 15-inch MacBooks verschijnen in juni of juli'

Apple had tijdens het Apple-event van 21 maart geen tijd voor MacBooks, maar toch lijken er nieuwe modellen onderweg. Geruchten beweren dat er in juni of juli een nieuwe 13- en 15-inch MacBook op de markt verschijnt.

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.