europa europese markt

KPN en Vodafone vergroten EU roamingbundels en passen tarieven aan

Vodafone en KPN hebben nieuwe roamingtarieven aangekondigd binnen de EU vooruitlopend op nieuwe, verplichte Europese regelgeving. Vanaf 30 april zijn deze veranderingen van kracht.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

europa europese markt

KPN en Vodafone hebben nieuwe roamingtarieven aangekondigd voor internetverbruik binnen de EU. Ook de roamingbundels worden aangepast. Kort gezegd komt het er op neer dat roamingbundels om te bellen, SMS’en en internetten groter worden dan nu het geval is, en dat de tarieven worden verlaagd. De providers doen dit in aanloop naar de nieuwe Europese regels over roamingkosten die op 1 mei ingaan.

KPN

In een persbericht laat KPN weten dat verlaging van de roamingtarieven en de aanpassingen van de buitenlandbundels per 30 april beschikbaar zijn. Naast goedkopere tarieven voor bellen en sms’en worden ook de Europese buitenlandbundels voor dataverkeer gewijzigd bij KPN. Zo krijg je met een zogenaamde InternetDagBundel EU nu nog 50MB voor €2,50, vanaf 30 april krijg je voor dat geld 100MB. Ook de week- en maandbundels zijn flink vergroot, respectievelijk van 100MB naar 200MB en van 200MB naar 500MB.

Vanaf medio 2017 zullen alle providers binnen de EU de tarieven voor telefoongebruik aanpassen naar nationaal tarief, in ons geval dus het Nederlandse. “Vanaf 30 april 2016 zetten wij al de eerste stap door de tarieven voor het bellen, sms’en en mobiel internetten in de EU te wijzigen naar een nationaal tarief met een toeslag”, aldus KPN. Prepaid-gebruikers van KPN hoeven geen roamingkosten meer te betalen voor bellen, sms’en en mobiel internetten. De provider laat aan Tweakers weten dat deze maatregel voor abonnementen nog niet mogelijk is.

In onderstaande tabel kun je de nieuwe KPN-tarieven zien, vergeleken met de voorgaande prijzen.

Bekijk grafiek.

Vodafone

Vodafone zet een soortgelijke stap door ook de EU bundels te vergroten. Zo wordt de Alles-in-1 op Reis dagbundel van twee euro per dag vanaf 1 mei vergroot van 35MB naar 50MB en 50 SMS’jes en belminuten per dag. De XL-versie van deze dagbundel (a €4 per dag) groeit naar 125 minuten bellen, 125 SMS-berichten en 125MB. Daarnaast wijzigt Vodafone de standaardtarieven binnen de EU. Het volledige overzicht van de nieuwe tarieven is vanaf eind april te vinden op vodafone.nl. Prepaid-gebruikers van Vodafone zullen in tegenstelling tot KPN een toeslag moeten blijven betalen als ze bellen, sms’en of mobiel internetten in het buitenland.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2016, 21:33
Categorie Diensten
Onderwerpen europa, kpn, Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.