Reacties voor: De iPhone SDK bestaat 10 jaar: alles over het prille begin van apps sinds 2008

Het is deze week 10 jaar geleden dat Apple de iPhone SDK - kort voor Software Development Kit - aankondigde. Het was een gebeurtenis die de iPhone - en het leven van veel mensen - radicaal zou veranderen.

Onderwerpen

Reacties: 5 reacties

  1. Wat me vooral de laatste 2-3jaar opvalt is dat ik bijna geen enkele nieuwe app heb die ik echt veel gebruik. Het lijkt moeilijker te worden om een baanbrekende app te ontwikkelen…

  2. Ben gek op IOS apps. Zien er veel mooier en beter uit dan bij de concurrenten. Als ik de apps bij de concurrenten zien heb ik niet eens zin om de app te openen. Bij IOS heb ik heel snel de neiging en de nieuwschierigheid om een app te openen.

  3. Ik weet het nog als gisteren… in de rij staan om de iPhone 3G te bemachtigen.. ik had een Dell xps laptop besteld waarvan de lanceerdatum 3x uitgesteld werd. Die was zo duur dat ik ‘t wachten zat was en mijn eerste macbook (1,1) aanschafte.

    Binnen een paar maanden had ik me objective-c Development eigen gemaakt en een eerste App, iGroupEmail, gebouwd. Door de nog ietwat onduidelijke Developer portal en het gecompliceerde “App signing” en certification proces duurde het 3-4 weken voordat ik de App in de store kreeg.

    Heb er niet meer dan tientjes mee verdiend maar door de ervaring van het proces doorlopen werd ik een jaar of zo later actief als App bouwer voor een Development bedrijf en daarna heb ik jaren als cross platform mobile development consultant heel wat B2E en B2C Apps gebouwd.

    Met al die kennis nu als Tech lead bij een gave startup voor de healthcare bezig in Maastricht.

    Dus het heeft iig veel deuren geopend en kennis opgeleverd ☺️👍😎👨🏻‍💻

  4. En Xcode is nog steeds, naar… (zacht) swift daarentegen is super.

  5. Het moge duidelijk zijn dat Epson schrijven hebben veranderd. We kunnen niet meer zonder apps , En dan te denken dat Steve Jobs in het begin de App Store niet zag zitten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.