Refurbished iPhone SE: goed en toch niet duur

Zoek je een refurbished iPhone SE, goedkoop maar toch in prima staat? Dan vind je op deze pagina alles wat je moet weten. De iPhone SE is erg geliefd en is als refurbished toestel extra aantrekkelijk geprijsd. Lees hier waar je het beste een betrouwbare iPhone SE refurbished kunt kopen.

iPhone SE 2020 review Prijs los toestel (vanaf €350,-) ⦁ Met abonnementRefurbished

Een iPhone SE refurbished kopen

Een refurbished iPhone SE is een goede keuze als je niet het allernieuwste toestel nodig hebt. Zorg wel dat je het meest recente model uit 2020 neemt (die met de afgeronde zijkanten) want alleen daarmee kun je de komende jaren nog frequente updates verwachten. De 2016-versie (met rechte zijkanten) is al wat ouder en zal langzamerhand worden uitgefaseerd. Met een refurbished iPhone SE haal je een prima toestel in huis, die op allerlei punten is nagekeken. Je betaalt een stuk minder dan de oorspronkelijke adviesprijs, maar hebt toch een echte Apple iPhone gemaakt van stevige materialen en het herkenbare design. Zoek je een goed toestel en wil je meer zekerheid dan tweedehands op Marktplaats kopen? Dan is een refurbished iPhone echt iets voor jou! Refurbished is ook goed voor het milieu, want het toestel krijgt een tweede leven, waarbij alleen de essentiele onderdelen zijn vervangen.


Hieronder vind je in onze prijsvergelijker met betrouwbare partners:

Toch liever een gloednieuw toestel? Dan kun je beter kijken naar een losse iPhone SE 2022 of een iPhone SE 2022 met abonnement, want dit toestel is gewoon verkrijgbaar bij Apple en bij diverse winkels.

iPhone SE 2022 kopen
Je kunt de nieuwe iPhone SE 2022 kopen bij alle providers, telecomwinkels en bij Apple zelf. Check ook bij welke andere winkels je terecht kan. Lees meer in ons artikel over de iPhone SE 2022 prijzen.

iPhone SE 2022 met abonnement bestellen

Bekijk ook onze iPhone aanbiedingen

iPhone SE 2022 los bestellen

Je kunt terecht bij deze winkels en aanbieders:

Prijzen iPhone SE

Als je naar de losse toestelprijzen van de iPhone SE kijkt, zul je merken dat je met refurbished behoorlijk wat kunt besparen!

Dit waren de officiële prijzen voor de iPhone SE 2020:

Refurbished iPhone SE vergelijken: zo vind je de beste aanbieder

De iPhone SE is nog gewoon in het assortiment bij Apple en is behoorlijk populair als instapmodel. Je kunt kiezen uit drie kleuren, waaronder rood voor mensen die iets opvallends willen. Hou er wel rekening mee dat dit toestel wat bredere schermranden heeft en voorzien is van een fysieke thuisknop onder het scherm. Er zit dus geen Face ID op. De camera is ook iets eenvoudiger dan op de nieuwste modellen. Mensen kopen dit toestel vooral vanwege de lage prijs en het compacte formaat.

Voor een refurbished exemplaar ben je heel wat minder kwijt dan wat Apple ervoor vraagt, terwijl je in feite hetzelfde toestel krijgt – alleen met soms wat gebruikssporen. Je bepaalt zelf hoeveel krasjes je acceptabel vindt. Voor een toestel in nieuwstaat betaal je uiteraard wat meer dan voor een model dat duidelijk is gebruikt. Voor sommige mensen zullen een paar krassen en deukjes geen probleem zijn, bijvoorbeeld als je je toestel vooral als gebruiksvoorwerp ziet. Let wel goed op dat de accu en het scherm in goede staat zijn, want die twee onderdelen zijn cruciaal.

iPhone SE 2020 review: achterkant in de hand.

Maar hoe vind je een betrouwbare aanbieder voor jouw refurbished iPhone SE? Er zijn veel aanbieders en het is niet altijd duidelijk welke echt goed zijn. Bij winkels die zijn aangesloten bij het Keurmerk Refurbished krijg je de meeste zekerheid. Daarvoor betaal je vaak ook wat meer.

Hieronder vind je enkele aanbieders van refurbished producten. Je kunt onder andere terecht bij:

(🏅aangesloten bij Keurmerk Refurbished)

Refurbished iPhone SE kopen: waarop letten?

Er is soms nog wel wat onduidelijkheid over refurbished iPhones. Dat komt omdat het aantal aanbieders explosief is gegroeid, waardoor je niet altijd zekerheid hebt over de kwaliteit. Kies daarom voor een aanbieder met een goede reputatie, waar je garantie krijgt en waar de toestellen goed worden nagekeken.

Let bij het kiezen van een aanbieder op de volgende punten:

Hoe wordt een iPhone SE refurbished gemaakt?

De meeste refurbished iPhone-aanbieders kopen een partij iPhones in, die ze nakijken en vervolgens weer doorverkopen. Soms zijn het grote partijen, soms zijn het retour gestuurde toestellen van een winkelier die niet meer als nieuw verkocht kunnen worden. Deze iPhones zijn nog in prima staat en het zou zonde zijn als ze op de afvalberg terechtkomen.

Bij een refurbished iPhone SE is de inhoud grondig gewist en is de buitenkant goed schoongemaakt. Het toestel wordt gecontroleerd op zichtbare schade, bijvoorbeeld of er krassen op het scherm zitten en of de knoppen goed werken. Daarna is de binnenkant aan de beurt, waarbij vooral de aandacht op de accu is gericht want dit is in feite het enige onderdeel dat slijtage kan vertonen. Een medewerker controleert de capaciteit an de accu en vervangt deze indien nodig.

Er zijn ook aanbieders die alleen de direct zichtbare schade repareren. In dat geval kan de batterij versleten zijn, dus let daar goed op. Wat ons betreft is de batterijconditie het belangrijkst om op te letten. Krasjes kun je altijd nog markeren met een beschermhoes.

Conditie van refurbished iPhone SE

Elke refurbished iPhone is nagekeken en zo nodig voorzien van nieuwe onderdelen. De conditie wordt vaak uitgedrukt in een grade. Grade A ziet er als nieuw uit, terwijl grade B zichtbare krassen op de behuizing kan hebben. Bij een grade C iPhone is er sprake van zware gebruikssporen.

Zo’n beschadigde iPhone SE kan als refurbished toestel nog prima verkocht worden als het toestel zelf nog goed functioneert. Sommige mensen kopen een refurbished iPhone SE voor kinderen, zodat ze zich niet druk hoeven te maken over krasjes. Anderen hebben een opgeknapte iPhone SE nodig om iets te testen, bijvoorbeeld softwareontwikkelaars. Het toestel hoeft dan alleen maar goed te functioneren en hoeft er niet zo mooi uit te zien. Let op welke garantie op refurbished iPhones je krijgt, want dit kan per aanbieder verschillen (zie ook verder).

Beschikbaarheid refurbished iPhone SE

Van sommige toestellen zijn erg veel exemplaren in omloop. In het geval van de iPhone SE 2020 is het zo dat relatief veel mensen dit model hebben gekocht omdat het een aantrekkelijk instapmodel is. Wel is het zo dat mensen die een iPhone SE kopen dit meestal voor langere tijd gaan doen. Ze stappen maar zelden binnen twee jaar over naar een volgende iPhone en als ze dat doen geven ze hun toestel vaak door aan een ander gezinslid. Dit kan ervoor zorgen dat er wat minder aanbod is op de refurbished markt.

Toch zagen we bij de verschillende refurbished aanbieders dat er aardig wat aanbod is van refurbished iPhone SE modellen. We raden aan om bij voorkeur een model met 128GB opslag te kiezen, omdat je hier langer plezier van hebt. Voor veel mensen zal 64GB ook voldoende zijn, maar als het prijsverschil te verwaarlozen is, is meer uiteraard beter. Daarnaast is dit model met 256GB opslag verkrijgbaar, mocht je van plan zijn om heel veel foto’s te gaan maken. Bij refurbished iPhones is het prijsverschil tussen de verschillende opslagvarianten vaak relatief klein.

Prijs refurbished iPhone SE

Wat kost een refurbished iPhone SE eigenlijk? De prijzen van refurbished iPhones verschillen per aanbieder, maar ze liggen op zo’n 50% tot 80% van de oorspronkelijke aanschafprijs. Dit is dan ook de belangrijkste reden om voor refurbished te kiezen: de prijs ligt een stuk lager. Reken op zo’n 300-400 euro, afhankelijk van de conditie en opslag.

Omdat het bij refurbished om unieke exemplaren gaat, die in wisselende conditie verkrijgbaar zijn, loont het goed om te zoeken naar een betrouwbare aanbieder. Onze refurbished iPhone vergelijker wijst je de weg naar de beste aanbiedingen. De meeste aanbieders beschikken over een steeds veranderend aanbod en stemmen de prijzen af op de vraag. Let bij het kiezen op model, opslagruimte, conditie en kleur. Je vindt dan precies een toestel dat past bij jouw smaak en budget.

Levering en retourbeleid

Je koopt de refurbished iPhone SE op afstand, dus je hebt altijd de mogelijkheid om je aankoop binnen de zichttermijn terug te sturen. De termijn hiervan varieert per aanbieder: soms heb je 14 dagen, maar het komt ook wel voor dat je 30 dagen de tijd hebt om je aankoop te proberen. Je kunt dan je aankoop terugsturen, zonder opgaaf van reden. Bevalt de gereviseerde iPhone SE niet, dan weet je in ieder geval dat je er niet lange tijd aan vast zit.

Check ook even hoe de iPhone wordt geleverd: vaak krijg je er een kabel, adapter en simkaarttool bij, maar niet de originele verpakking en oordopjes. Bij een recente refurbished iPhone SE kun je geluk hebben en krijg je er niet alleen de originele verpakking bij, maar zit er ook nog originele Apple-garantie op.

Refurbished iPhone SE garantie

De garantie op refurbished iPhones kan aanzienlijk verschillen: soms krijg je 6 maanden garantie, soms zelfs 12 of 24 maanden. Wil je meer zekerheid, dan kun je soms de garantie tegen een kleine vergoeding verlengen. Bij een Certified Pre-Owned toestel krijg je een jaar garantie.

Let erop dat de iPhone-garantie tijdens het tweede jaar alleen geldt voor de winkel waar je het toestel gekocht hebt. Je kunt dus niet bij Apple aankloppen. Mocht je in het tweede jaar tegen problemen aanlopen, dan zul je bij de (web)winkel verhaal moeten halen. Kies daarom een winkel met goede klantenservice en een eigen reparatiedesk.

Veel refurbished aanbieders werken samen met Card Services Utrecht, een erkende Apple serviceprovider.

Bekijk ook

Zo zit het met garantie op refurbished iPhones

In dit artikel lees je hoe het zit met garantie op refurbished iPhones. Krijg je net zoveel garantie op als een nieuw exemplaar? Hier lees je waarop je moet letten.

Refurbished iPhone SE kopen met abonnement

Vroeger kon je bij losse iPhones alleen gloednieuwe toestellen kopen, maar tegenwoordig is het ook mogelijk om een refurbished toestel te combineren met een abonnement. Zo kun je op een slimme manier onder de BKR-registratie uit komen, omdat je veel minder hoeft bij te betalen.

Je kunt refurbished iPhones met abonnement onder andere vinden bij:

Lees meer over refurbished producten in deze tips:

Informatie

Laatst bijgewerkt
maart 2022