iPhone 13 Pro blauw

Refurbished iPhone 13 Pro kopen? Betaal niet teveel

Wil je een refurbished iPhone 13 Pro in huis halen? In dit artikel lees je over de beste aanbieders en de scherpste deals. De iPhone 13 Pro is als refurbished toestel een prima aankoop waar je nog jaren plezier van hebt!

iPhone 13 Pro review Prijs los toestel (vanaf €1.000,-) ⦁ Met abonnementRefurbished

iPhone 13 Pro refurbished kopen

De iPhone 13 Pro is een uitstekende keuze als je een recent high-end toestel met goede camera zoekt. Dit voormalige topmodel is gemaakt van luxe materialen en voorzien van alle functies die je op een dergelijk toestel verwacht. Haal je een refurbished iPhone 13 Pro in huis, dan krijg je dezelfde kwaliteit, maar voor een veel lager bedrag!


Het gaat bij refurbished iPhones om toestellen die al eerder zijn gebruikt en die grondig zijn nagekeken. Waar nodig zijn onderdelen vervangen, zoals het scherm en de accu. Zitten er krasjes op, dan betaal je nog iets minder. Je hebt dus zelf in de hand welke prijs je betaalt voor een refurbished iPhone 13 Pro: hoe meer krasjes, hoe goedkoper. De functies zijn echter op alle modellen gelijk, ongeacht de staat waarin deze verkeert.

Een refurbished iPhone 13 Pro geeft meer zekerheid dan wanneer je een tweedehands toestel van Marktplaats koopt. Je krijgt op refurbished iPhones garantie, net als bij een nieuw exemplaar. En bij eventuele problemen kun je (ook maanden later) gewoon terug gaan naar de winkelier. Probeer dat maar eens bij een iPhone die je op Marktplaats hebt gevonden! Bovendien is het goed voor het milieu: een toestel dat nog prima bruikbaar is komt niet op de vuilnishoop terecht.

De iPhone 13 Pro zit niet meer in het assortiment bij Apple, maar dit waren de meest recente adviesprijzen van de iPhone 13 Pro:

Bij andere aanbieders kun je soms een betere deal vinden, maar let daarbij op dat ze niet allemaal zijn aangesloten bij Keurmerk Refurbished.

Hieronder zie je de actuele prijzen voor een losse 128GB iPhone 13 Pro in verschillende kleuren.

Refurbished iPhone 13 Pro vergelijken: zo vind je de beste aanbieder

De iPhone 13 Pro is niet meer in het assortiment bij Apple, maar soms nog wel bij winkeliers. Je kunt dit model ook tweedehands of als refurbished exemplaar vinden – perfect als je een vrijwel nieuw toestel wilt, maar niet te veel wilt betalen. Daarbij kun je kiezen uit vier kleuren: zilver, goud, grafiet en Pacific Blue (blauw). Vooral de blauwe kleur was bij het verschijnen erg in trek, waardoor hier vrij veel exemplaren van in omloop zijn. Reken op prijzen vanaf zo’n achthonderd tot twaalfhonderd euro. Dat is een stuk minder dan de aanvankelijke adviesprijs!

Voor een refurbished exemplaar ben je heel wat minder kwijt dan wat Apple er destijds voor vroeg (vanaf €1.159,-), terwijl je in feite hetzelfde toestel krijgt. Je bepaalt zelf hoeveel gebruikssporen jij acceptabel vindt. Voor een refurbished iPhone 13 Pro in nieuwstaat betaal je meer dan voor een toestel met wat lichte gebruikssporen. Dergelijke krasjes zijn vaak niet erg. Als je het toestel zelf in gebruik neemt ontstaan er na verloop van tijd ook wat gebruikssporen. Eventueel kun je een iPhone-hoesje gebruiken, zodat je er niets meer van ziet. Belangrijker is dat de accu en het scherm in topconditie zijn, want daar heb je dagelijks mee te maken. Bij een refurbished exemplaar zijn deze vaak nagekeken en zo nodig vervangen.

Een betrouwbare aanbieder voor jouw refurbished iPhone 13 Pro vind je in het lijstje hieronder. Bij aanbieders die zijn aangesloten bij het Keurmerk Refurbished krijg je de meeste zekerheid, maar betaal je ook vaak wat meer.

(🏅aangesloten bij Keurmerk Refurbished)

Refurbished iPhone 13 Pro kopen: waarop letten?

De ene refurbished iPhone is de andere niet. Kies daarom voor een aanbieder met een goede reputatie, waar je een redelijk lange garantieperiode krijgt en waar de toestellen goed worden nagekeken.

Let bij het kiezen van een aanbieder op de volgende punten:

Hoe wordt een iPhone 13 Pro refurbished gemaakt?

De meeste aanbieders van refurbished iPhones kopen een partij iPhones in, die ze nakijken en vervolgens weer doorverkopen. Soms zijn het retourpartijen die winkels niet meer als nieuw kunnen verkopen, maar die slechts korte tijd in gebruik zijn geweest. Het kan ook gaan om opgekochte partijen uit het zakelijke ciruit.

De iPhone 13 Pro wordt eerst grondig gewist, zodat er geen gegevens van de vorige eigenaar meer aanwezig zijn. De behuizing wordt schoongemaakt en wordt gecontroleerd op krassen en andere gebruikssporen. Op basis hiervan wordt de ‘grade’ bepaald, de mate waarin het toestel gebruikssporen bevat. Ook het scherm, de knoppen en de accu worden langsgelopen, waarbij onderdelen worden vervangen als dat nodig is.

Er zijn ook aanbieders die alleen de direct zichtbare schade repareren. In dat geval kan de batterij versleten zijn, dus let daarop. Wat ons betreft is het belangrijker om naar de status van de batterij te kijken en zijn een paar krasjes op de behuizing niet zo erg. Die kun je immers goed verstoppen in een hoesje.

Conditie van refurbished iPhone 13 Pro

Elke refurbished iPhone 13 Pro is nagekeken en zo nodig voorzien van nieuwe onderdelen. De conditie wordt vaak uitgedrukt in een grade. Grade A ziet er als nieuw uit, terwijl grade B zichtbare krassen op de behuizing kan hebben. Bij een grade C iPhone is er sprake van zware gebruikssporen.

Zo’n beschadigde iPhone 13 Pro kan nog prima dienst doen als toestel voor de kinderen of als testtoestel voor een appontwikkelaar. Het toestel hoeft er dan niet meer mooi uit te zien en ook de batterijduur is niet zo belangrijk; als het toestel verder maar goed functioneert. Let op welke garantie op refurbished iPhones je krijgt, want dit kan per aanbieder verschillen (zie ook verder).

Beschikbaarheid refurbished iPhone 13 Pro

Van sommige toestellen zijn erg veel exemplaren verkrijgbaar, van andere wat minder. Bij de iPhone 13 Pro zijn er redelijk wat van verkocht, vooral in de kleuren blauw en grafiet. Dit is een voormalig toptoestel, dus je zult ze met relatief veel opslag aantreffen.

We raden aan om 256GB te kiezen als er weinig prijsverschil is, omdat je daar langer plezier van hebt. Een toestel met 128GB opslag volstaat voor de meeste mensen ook prima, maar meer is uiteraard beter. Bij refurbished iPhones is het prijsverschil tussen de opslagvarianten vaak relatief klein, dus kies het hoogst mogelijke wat je je kunt veroorloven.

Prijs refurbished iPhone 13 Pro

Wat kost een refurbished iPhone 13 Pro eigenlijk? De prijzen van refurbished iPhones verschillen per aanbieder, maar ze liggen bij dit model op zo’n 60%-70% van de oorspronkelijke aanschafprijs. Dit is dan ook de belangrijkste reden om voor refurbished te kiezen: de prijs ligt een stuk lager.

Omdat het bij refurbished om unieke exemplaren gaat, die in wisselende conditie verkrijgbaar zijn, loont het goed om te zoeken naar een betrouwbare aanbieder. Onze refurbished iPhone vergelijker wijst je de weg naar de beste aanbiedingen. De meeste aanbieders beschikken over een steeds veranderend aanbod en stemmen de prijzen af op de vraag. Let bij het kiezen op model, opslagruimte, conditie en kleur. Je vindt dan precies een toestel die past bij jouw smaak en budget.

Levering en retourbeleid

Je koopt de refurbished iPhone 13 Pro op afstand, dus je hebt altijd de mogelijkheid om je aankoop binnen de zichttermijn terug te sturen. De termijn hiervan varieert per aanbieder: soms heb je 14 dagen, maar het komt ook wel voor dat je 30 dagen de tijd hebt om je aankoop te proberen. Je kunt dan je aankoop terugsturen, zonder opgaaf van reden. Bevalt de gereviseerde iPhone niet, dan weet je in ieder geval dat je er niet lange tijd aan vast zit.

Check ook even hoe de iPhone wordt geleverd: vaak krijg je er een kabel, adapter en simkaarttool bij, maar niet de originele verpakking en oordopjes. Bij een recente refurbished iPhone 13 Pro kun je geluk hebben en krijg je er niet alleen de originele verpakking bij, maar zit er ook nog originele Apple-garantie op.

Refurbished iPhone 13 Pro garantie

De garantie op refurbished iPhones kan aanzienlijk verschillen: soms krijg je 6 maanden garantie, soms zelfs 12 of 24 maanden. Wil je meer zekerheid, dan kun je soms de garantie tegen een kleine vergoeding verlengen. Bij een Certified Pre-Owned toestel krijg je een jaar garantie.

Let erop dat de iPhone-garantie tijdens het tweede jaar alleen geldt voor de winkel waar je het toestel gekocht hebt. Je kunt dus niet bij Apple aankloppen. Mocht je in het tweede jaar tegen problemen aanlopen, dan zul je bij de (web)winkel verhaal moeten halen. Kies daarom een winkel met goede klantenservice en een eigen reparatiedesk.

Veel refurbished aanbieders werken samen met Card Services Utrecht, een erkende Apple serviceprovider.

Bekijk ook

Zo zit het met garantie op refurbished iPhones

In dit artikel lees je hoe het zit met garantie op refurbished iPhones. Krijg je net zoveel garantie op als een nieuw exemplaar? Hier lees je waarop je moet letten.

Refurbished iPhone 13 Pro kopen met abonnement

Vroeger kon je bij losse iPhones alleen gloednieuwe toestellen kopen, maar tegenwoordig is het ook mogelijk om een refurbished toestel te combineren met een abonnement. Zo kun je op een slimme manier onder de BKR-registratie uit komen, omdat je veel minder hoeft bij te betalen.

Je kunt refurbished iPhones met abonnement onder andere vinden bij:

Lees meer over refurbished producten in deze tips:

Informatie

Laatst bijgewerkt
december 2022